Šta je novo?

"Top 50 games" rezultati

Zato sto je onamo slatki Vin Dizel, opsti uzor tinejdzerki i vernih imitatora MTVa :d

Po meni je lista sasvim OK, kakva je ta igra System Shock 2, o cemu se tu radi ako je tako dobra ?

system shock 2 je legenda nad legendama...recimo da ima slicnosti sa deus ex(isti tim je pravio),cak deus ex ne moze da bude ispred ss2 nikako, jer je ss2 izasao ranije i samim tim je revolucionarnija igra,uopste vrlo malo igara u prvom licu moze da joj stane na crtu

Agilni je napisao(la):
Kako mozes da sa knjigom poredis Riddicka
MIslio sam ribom...u pola sest ujutru u septembarskom roku, ne znas sta pises :whip:

Poslednja izmena:
filipenko je napisao(la):
Zato sto je onamo slatki Vin Dizel, opsti uzor tinejdzerki i vernih imitatora MTVa :d
Igrajuci, nisam ni primetio da je Vin Dizel toliko sladak da utice i na muske clanove foruma. :S: Verovatno si gledao film o pravljenju igre i proucavao muskulaturu tog satro glumca :d. MTV nije los ako konzumiras :bottle:,mada ja preporucujem Grand Show :,,:.Dobar je doom 3 moze da se svari, ali jedan klometol nije na odmet. :smash:

Poslednja izmena:
Riddick ima atmosferu. Kao da si u interaktivnom filmu. Da su u doom-u bolje rasporedjeni demoni, da mi nisu na nishanu pre nego se pojave, da su vece varijacije u svakom elementu, malo vise maste, raznolikiji protivnici, propala stvar (vazan je engine)...U Q2 nisam znao sta me ceka iza sledeceg ugla...ID nas je zavrnuo. Srecom stize Q4. Doom3 je dosadan ko Artmedia Petrzalka. Gde su mladi tu je i shala. Filipenko-placenice ID-a, daj kintu Benchmarku za neku nagradnu igru. Recimo neka 6200 karta.
Doom 3 - 76% :S:

bakiba je napisao(la):
Filipenko-placenice ID-a, daj kintu Benchmarku za neku nagradnu igru. Recimo neka 6200 karta

Kakvu bre kintu za nagradnu igru ja da dajem benchmarku?
Kako bi bilo da benchmark da kintu za nagradnu igru na benchmarku? :)

Paaa, u pravu si. Vreme je za novu nagradnu igru. :banana:. Osvojio sam tri u Gameoveru ali davno je to bilo...

Poslednja izmena:
Hahaha, je li ti Kojot urucivao nagrade? :D :d I ako jeste je li te grlio tokom urucivanja? :d

filipenko je napisao(la):
Hahaha, je li ti Kojot urucivao nagrade? :D :d I ako jeste je li te grlio tokom urucivanja? :d
Izbegao sam grljenje sa g. Askovicem. Pokupio sam nagradu u NTsoftu. Kakav mu je zagrljaj? Prenesi nam iskustva. :D. Verujem da se niste izljubili :d .
BTW kazi ti meni da li ista znas o Silent Hill-u IV (posto me je dvojka odusevila)? Na ovom forumu na to pitanje nema odgovora. :wave:

Poslednja izmena:
Za to ti je najbolje da pitas leksu, ako me secanje dobro sluzi...Ne bavim se mnogo survival hororima.

ja se slazem sa listom ali gde je tu RED ALERT 2,AGE OF EMPARES 2,CS...?

Lista za Commodore me je za srce ujela. posto sam odrastao sa tom debelom napravom (1983 -> ZX16 ... 1984 -> Spectrum ... 1985 -> C64 ... 1988 -> C128 ... 1990 Presao na zli PC pod DOSom i GeoOS-om /ako ga se iko seca, windows je jos bio u K...cu/). Po meni a predpostavljam i svima koji su se igrali u to vreme na COMMODORE list bi bila sledeca:

1. Commando - bolja od automata
2. Tetris - 17 sati bez prestanka (oci krvave a zence bele)
3. Manic Miner - Neprevazidjena platforma
4. Exploding Fist - Tabacina 1 na 1 i 2 na 2
5. Uridium 2 - Svemirska pucacina 3-4 godine ispred vremena
6. Soccer - Do FIFE '98 nisam video zarazniji fudbal za igranje
7. One on One - Basket do TV Basketa na PC bez premca
8. The Last Ninja - Akciona arkada koja bi i sada uz dodatnu sminku bila TOP
9. Elite - Mada je vecu slavu imala na Acron-u i Spectrumu
10. Popeye - Setite se samo sprajtova preko pola ekrana, graficki ispred svog vremena.

Mozda sam nesto i zaboravio ipak je od tada proslo 15 godina... :S:

A vidis, ja nisam silazio sa Giana Sisters, Emilyn Hughes soccer, Supremacy, Diplomacy, Footballer of the Year, Masters of the Universe (Hi-Men), Golden Axe...

A soccer? Koji soccer? Ja sam besomucno pikao pomenuti Emilyn Hughes soccer, zatim Kick Off i mozda i najbolji - Microprose Soccer.

Slažem se sa ovim, a dodao bih da je za mene ipak Creatures 2 najbolja C64 igra, mada sam veoma voleo i The Untouchables, Grand Prix Circuit itd.
Amiga lista nije mnogo bolja, ali tu se barem nalaze Defender of Crown i Cannon Fodder, dok su C64 i posebno Spectrumova, katastrofalne.
Pričati o Spectrumu a ne pomenuti Jet Set Willy, Knight Lore, Robin of Wood, Starquake, Dan Dare, Gunfright, Jet Pac i naravno Manic Miner je nezamislivo.
Ipak, najveća misterija je potpuni izostanak igre Elite, za koju bih rekao da da nije samo igra, već je vremenom kao i Starcraft postala način života.
Nije to nikakva igra iz naftalina, već legenda kojoj vreme ne može ništa. Portovana za više od 10 platformi, uključujući PC, Amigu, Atari ST, čak i NES konzolu, a o verzijama za 8 bitne računare da ne govorim. Tu su i njeni naslednici, pre svih Frontier, a u najavi je i Elita 4 u modernoj varijanti.
Inače Starcraft zaslužuje prvo mesto bez dileme, ali ovde moram da pomenem da je Elita u glasanju čitalaca za najbolju igru svih vremena u Svetu Kompjutera, koje je trajalo 2 ili 3 godine (zbirno) ubedljivo pobedila iako je već tada 95 ili 96-e prošlo punih 12-13 godina od njenog objavljivanja. Koliko se sećam drugi je bio Pirates.
Igre sa takvom idejom su u prethodnih 10 godina sve ređe i Stracraft, Half LIfe 1 i još po neka su samo (časni) izuzeci.
Novije igre su naravno u prednosti, jer kao što neko reče klinci koji sada to igraju imaju svoje favorite što je i normalno.
Ali samim tim ova lista nikako nije top 50 svih vremena, nego možda samo ovog vremena (ili 5-8 godina unazad) i to uglavnom PC igrača, pa mi se čini da je njen krajnji domet ipak prilično skroman.
Da je drugačije nikada se ne bi desilo da jedan Half LIfe 2 uđe u top 20, a da Elite nema nigde.

Agilni je napisao(la):
A vidis, ja nisam silazio sa Giana Sisters, Emilyn Hughes soccer, Supremacy, Diplomacy, Footballer of the Year, Masters of the Universe (Hi-Men), Golden Axe...

A soccer? Koji soccer? Ja sam besomucno pikao pomenuti Emilyn Hughes soccer, zatim Kick Off i mozda i najbolji - Microprose Soccer.

Vidi se da nisi prva generacija Commodore fanova...Soccer (losija verzija) odnosno Soccer II (bolja verzija) je verovatno prvi fudbal na C64...Naravno razmisljajuci o kasnijim verzijama fudbala ovaj je bezveze ali ta zaraza i otkrivanje necega novog su neponovljivi...
Ja bih iz te prve faze debeljka pomenuo i Blue Max, Blue Thunder, School Dayz, Pit stop, Wizards of War...

Poslednja izmena:
ovo samo pokazuje koliko smo agresivna nacija,svi igraju uglavnom pcacine,Ok stvar mase,ja najvise volim voznje ali ne arkade kao sto je postao NFS vec realne kao npr GTR.
Svaka cast za detaljnu obradu podataka.

necu da komentarishem rang listu...
ali, hocu da prokomentarishem shto se ne pominje Civ2, a Civ3 je ubachen?
takodje, alpha centaury nedostaje...
kao i logika da je q2 iza call of duty ( ?? )
i to da su mnoge fenomenalne i revolucionarne igre iza WC3 ?? ?? ??
chim sam to video, shvatio sam da lista nije vredna komentarisanja...

neko ce smatrati da je lista ok, ali ja sebe ne bih ubrojio u tu grupu, jer proveo sam mesece igrajuci npr. UFO, SC, WC2, Q2, FreeLancer, Morrovind, Civilization2, AoEII i josh brdo legendarnih igara, a sada neke ni ne nalazim na listi :((

MI6 Agent je napisao(la):
Vidi se da nisi prva generacija Commodore fanova...Soccer (losija verzija) odnosno Soccer II (bolja verzija) je verovatno prvi fudbal na C64...Naravno razmisljajuci o kasnijim verzijama fudbala ovaj je bezveze ali ta zaraza i otkrivanje necega novog su neponovljivi...
Ja bih iz te prve faze debeljka pomenuo i Blue Max, Blue Thunder, School Dayz, Pit stop, Wizards of War...

Istina je da nisam iz prve generacije C64, ali sam cuo i igrao sve navedene igre osim Soccer-a. Ocigledno mi je uvek izmicao ili su se do tada pojavili bolji.

Uf, iz ranih dana commodorea secam se krsa igara uz koje sam gubio gomile vremena. Space Shuttle, Jumpman, Ikari warriors, Green Beret, Space Gold, Dino Eggs, Soccer, One on One ali te igre blede pred ovim koje sam ja naveo.

Da, potpuno sam zaboravio Green Beret, a setio sam se i Barbarian (nesto kao Konan) i Ghost'n'Goblins. Covece, prosto da ne verujes sta je sve stalo u 59KB!!!!, a danas im nisu dosta ni GB...
Inace na PC sam se malo igrao (moralo se zaradjivati :d ), ali u uspomeni su mi ostali: Civilization 2, Duke Nukem (2D platforma), Wolfenstein 3D, TV Basket, FIFA 98, Age of Empires, Cesar 3, Tomb Raider, Homeworld, Panzer Generals 2, Sudden Strike...
Skoro nisam video igricu koja me moze drzati duze od pola sata, sve je to graficki nabrijano do maksimuma, ali je i sve deja-vu, fali mi neka hemija koja bi me vukla da idem dalje (ili sam mnogo omatorio). Klinac me pali sa BF2, ali meni je to prekomlikovano...Brate sve igre su postale simulacije zivota, nema vise nigde ciste zabave (ostavis mozak i rokas)!

Guild wars
Dungeon siege 2
World of warcraft

Evo, kasno sam se ukljucio, ali da dodam moje misljenje:

lista za PC je OK, ali STO DIABLO 2!!!
Znaciiiii..... ne mo's biti veci h&s... nikad se nisam tako smorio i toliko iztabanao kao u Diablu 2... Bolje da su stavili Diablo I koji je stvarno doneo neku vrstu revolucije u zanr... mislim da ce se cak i HC ljubitelji Diabla sloziti sa ovim... Diablo I cak ima i atmosferu na svojoj strani i bolje quest-ove i sve, osim grafike, i onog genijalnog tree-a za magije i sposobnosti... Osim ove dve stvari nista nije bolje u Diablu 2...

Inace, licno bih voleo da, ako vec nece da skinu Diablo 2 sa drugog mesta, onda bar zameni mesto sa Fallout 2 (inace, meni se u istoj meri, ako ne i vise dopada Fallout 1).

Garantujem da kad budu napravili (ako je ikada naprave) igru koja bude imala mogucnosti Fallout-a i velicinu WoW-a da ce to biti najigranija i najprodavanija igra svih vremena...Nesto kao Arcanum+Fallout+WoW... Ima da bude chudo :)

Sto se tice Liste za C64, Wizard of War i Bubble Bobble zasluzuju mesto, ali Commandos... K'o da su stavili Ramba... Ali dobro, iapk je ta igra bila na automatima u svim zemljama sveta :)

Ipak je C64 imao najveci broj zaraznih igara, svih vremena...

Ali stvar u koju ne mogu da poverujem je ta da na Top listi za Amigu nema SWOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To je stvarno neverovatno...
To je deceniju bio najbolji fudbal... Ja nikada nisam bio tako srecan kao kad sam prvi put odigrao utakmicu Sensible World Of Soccer-a... Danima sam plakao sto nemam "Prijateljicu", vec prokletog "Debeljka"...koji mi je inace uzasno drag...Jos jednom se ogresise o legendu...Veliki SWOS... oprosti im...

[.]"[.]
, ^
_____

Elite!!!

Ne ide nijedna lista bez ELITE pa ljudi to je najkompleksnija igra ikada(zanemarite grafiku zvuk i sl.)

Ako jos neko prati ovu staru temu:

Za amigu:
The settlers (remek delo programiranja, dizajna i optimizacije),
traps and treasures (jedna od najlepsih platformi ikada),
lotus serial (da nije bilo ovoga nebi ni nfs-a),
colonization (po meni bolja stvar od civ-a),
Armourgeddon (prva 3d rts)
Zool (brza animacija i od sonica na segi)
Lords of chaos (najbolji hot seat na amigi)
Legend (najjaci sistem kreiranja magija koji sam ikada video)
Darkmare i Dragonstone (odlicna fantasty atmosfera)

Na C64

Creatures 1 i 2 definitivno (najlepse igre na c64)
Supremacy (preteca master of oriona)
Microprose soccer (dali se iko seca kako je kvalitetno bila odradjena rewind opcija)
Pirates i elite i da ne pricamo

ovo su igre koje su definisale igracku danasnjicu i one se nesmeju zaboraviti...

Ne svidja mi se to sto su svi delovi Metal Gear-a na top 50 za PC sa katastrofalnim komandama.Za moj ukus Jedan Gothic ima mesta.

Vrh Dno