Šta je novo?

Todos Argos Mini II i Windows 7

Nabukodonosor

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2003
Poena
815
Jel moze da se instalira Argos Mini II citac kartica na W7, jel uspeo neko? Koristim ga za e-bank komercijalne banke, ali ne mogu da ga instaliram, iako sam skinuo drajvere sa njihovog sajta, koji su izmedju ostalih i za W7 x64. Ali neprestano izbacuje poruku da nije mogao da instalira drajvere.

Pre dva dana sam instalirao Hal eBank ... mislim da je verzija 14.1 ili tako nesto.
Radi eBank bas sa tim citacem i bas sa komercijalnom bankom
Iskoristio sam Hal Personal eBank disk od Vojvodjanske banke, njihova je novija verzija
Podrska iz komercijalne kaze da ne moze da radi na Win7 x64 :D

Win7 x64 je instalirao citac preko windows update-a
Zatim je prijavio gresku za Smard Card kako ne moze da je instalira sto nas je malo
zbunilo ali smo nastavili dalje
Ubacili smo karticu, pojavio se prozor za sertifikate koje smo ucitali
Standardna procedura,podesili smo konekciju ka net-u, ukucali 2 puta pin
izabrali banku i to je to.
Sve radi naj-normalnije bez obzira na tu gresku ...

I meni je malopre W Update instalirao drajvere i bas sam se obradovao ali sekundu posle toga mi je izbacio prozor da nije instalirao drajver. ?! Ali i dalje mi kaze "Ne postoji veza sa pametnom karticom..."

Isto je i nama uradio, a sve lepo radi.
Instalirao je drajver za citac a prijavio gresku za smart card drajver ...
Dole u system tray-u treba da postoji ona crveno-bela ikonica
i da ona pokazuje aktivnost (vrti se) kada se kartica ubaci.
Mislim da bi trebalo samo da pronadjes naj-sveziju instalaciju Hal personal eBank-a

Pa ja na disku imam neku 14.3.0.20. Jel ti u Device manageru pokazuje da je instaliran citac ili ne?

Pokazuje da je instaliran citac
To je definitivno sveza verzija

E pa meni kaze da nije instaliran. Tu je verovatno i razlika.

EDIT: Evo sada pokazuje da je instaliran u Device Manageru. ?! Do malopre je bio znak uzvika pored.

Na par konfiguracija sam imao problem da win XP ne prepoznaje nov hardver dok se ne deinstalira drajver od tog čitača. Čisto da znate ako naletite na takav problem. Rešenje deintalacija todos-a inastalacija novog hardvera pa ponovo intalacija drajvera za todos.

Na ovoj Win7 x64 masini Argos Mini II nece da radi na svim USB portovima,
tacnije na nekima radi a na nekima nece :)
Sjajno parce hardvera ovaj citac ... svi USB portovi su ispravni :)

Nazad
Vrh Dno