Šta je novo?

TNT2 ili GF256

TazDeVil

Čuven
Učlanjen(a)
19.03.2002
Poena
619
Predstoji neka kupovina polovne karte, pa me interesuje, koje su razlike izmedju pomenutih grafickih kartica. Imao sam TNT2 (Diamond Viper V770), ali o GF 256 ne znam nista. Trazio sam po forumu, ali nista nisam nasao :(

Od ta 2 cipa bez razmisljanja izaberi GF 256.
GF 256 je za generaciju napredniji i noviji graficki cip. Ja imam ASUS V6600 (GF 256), star oko 2.5 godine, koji i dalje odlicno sluzi.

TazDeVil je napisao(la):
Predstoji neka kupovina polovne karte, pa me interesuje, koje su razlike izmedju pomenutih grafickih kartica. Imao sam TNT2 (Diamond Viper V770), ali o GF 256 ne znam nista. Trazio sam po forumu, ali nista nisam nasao :(

gf naravno! tnt2 ti davno pregazen od strane gf familije

razlika ti je u oko 6-10 frejmova koliko ces dobiti sa gf 256

Majstor je napisao(la):
razlika je malo veca!!!
Posto se sad moze naci GF256 sa DDR memorijom uzmi je ......samo sto je njena cena oko 30 e!!!
ali PRZI!!!!

ToxiC je napisao(la):
razlika je malo veca!!!
Posto se sad moze naci GF256 sa DDR memorijom uzmi je ......samo sto je njena cena oko 30 e!!!
ali PRZI!!!!
A jel to nov ili polovan ??? I gde ima to?

TazDeVil je napisao(la):
A jel to nov ili polovan ??? I gde ima to?
Novo, novo. I to sa 3 godine garancije. :d

magick je napisao(la):
Novo, novo. I to sa 3 godine garancije. :d
Pazi, otkud ja znam, mozda je negde u magacinu zaglavio neki primerak, pa sad prodaju za sitne novce...
Inace da daju 7 godine garancije uzeo bi, ali 3... malo je to :D

definitivno 256.

Posto se sad moze naci GF256 sa DDR memorijom uzmi je ....

??? ozbiljno. Nisam siguran, ali kad su postali da proizvode ove karte, ddr jos nije ni postojao u sirokoj upotrebi.

Postoje verzije GF256 sa SDR i DDR memorijom. 100% provjereno (ja imam ASUS V6600 sa SDR)

nIce Cream je napisao(la):
Nema sanse... izmedju tnt2 ultra i najslabijeg gf-a je velika razlika...

pa ko ne veruje nek proba
ja sam sa tnt2pro 32mb presao na mx400 koji je brzi od gf256, i dobio oko 12-14 frejmova. Obe kartice brendirane (duron 1.2 a na slabijoj masini je razlika bila cak i manja!!)

grunf je napisao(la):
Postoje verzije GF256 sa SDR i DDR memorijom. 100% provjereno (ja imam ASUS V6600 sa SDR)

ovo sad prvi put cujem
ima li to neko da reklamira?

olfrud je napisao(la):
??? ozbiljno. Nisam siguran, ali kad su postali da proizvode ove karte, ddr jos nije ni postojao u sirokoj upotrebi.
Itekako ima GF256 sa DDR...:wave;
p.s. jesi probao mixvibes ???

Majstor je napisao(la):
A gde cu to dobiti 6-10 frejmova vise, na pijaci ili u nekom programu ???:D Mala sala:wave;
Ajde ake neko kaze koliko ce da se dobije veci rezultat, mogao bi da navede o kojem programu se radi.

Ajde sad sledece veliko pitanje...
GF256 DDR ili GF2 MX400 SDRam (u zadnje vreme ima i sa DDR, ali ovde se radi o polovnim, pa...)???

Pre svega sto se tice razlike izmedju TNT2 i GF256 ona je poprilicna, a ne samo par frejmova,jedna od bitnih razlika je da GF256 ima T&L jedinicu a TNT2 je nema pa tako na TNT2 ne mozes ni da pokrenes neke novije igrice koje traze da kartica poseduje doticnu npr NOLF2 i sl, a ima tu jos razlika koje nije potrebno sad spominjati. Sto se tice SDR i DDR verzija pozeljno je da nadjes DDR jer "razvaljuje" svaki GF256 DDR razvaljuje svaki GF2MX 400 (200/200) i to potpisujem jer znam provereno na osnovu Creative GF256DDR i Hercules GF256DDR koja je momentalno u mojoj masini ( ima i DVI izlaz i TV-out, na mojoj konfiguraciji sa ovom kartom 3D Mark 2001SE skor na default taktovima graficke 120/300 daje 3070 Markova) da je to tako jer je testirano sa par firmiranih i no name GF2MX 400 kartica...

Nazad
Vrh Dno