Šta je novo?

TMC na Garmin Nüvi 255

komlen

Slavan
Učlanjen(a)
29.04.2006
Poena
301
Druga i ja imamo obojica isti gps uredjaj (Garmin Nüvi 255), ono sto mene zbunjuje je to da njegov uredjaj ima TMC (u gornjem levom uglu se nalazi ikonica koja mu pokazuje koja je gustina saobracaja na planiranoj ruti), a kod mene na toga nema. Da li se taj opcija moze dodati softwerski i ako moze, kako se to radi.

Pozdrav

Za TMC opciju treba da imas ugradjen fm risiver, ja imam takodje nuvi 255 i koliko znam nema fm risiver, moguce da je tvoj drug koristio eksterni fm risiver i da je u softveru zbog naknadne instalacije ostala ikona.

Druga i ja imamo obojica isti gps uredjaj (Garmin Nüvi 255), ono sto mene zbunjuje je to da njegov uredjaj ima TMC (u gornjem levom uglu se nalazi ikonica koja mu pokazuje koja je gustina saobracaja na planiranoj ruti), a kod mene na toga nema. Da li se taj opcija moze dodati softwerski i ako moze, kako se to radi.

Pozdrav

Moze i tvoj ako kupis GTM 25 TMC,malo skuplja varijanta.jeftinija varijanta uporedi tvoj i njegov auto kabl punjac za na upaljac i vidi da li ima razlike ako ima zameni na kvarno.

Poslednja izmena:
Jedina razlika je u kablu za napajanje... Ali ako se zameni kabal za napajanje, da li je potrebnp instalirati dodatni software ili je cela stvar u kalbu...

Vidi na garminovom sajtu, TMC radi za sad samo u Americi, Kanadi, Velikoj Britaniji i Francuskoj, ako si kod nas stacioniran neznam koj ce ti k.... TMC.

a meni treba bas za nemacku, i vrlo je korisno unapred znati da je autoput kojim planirate da idete blokiran kolonom od recimo 2 sata cekanja (koje sa TMC-om mozete izbeci)....

Jedina razlika je u kablu za napajanje... Ali ako se zameni kabal za napajanje, da li je potrebnp instalirati dodatni software ili je cela stvar u kalbu...

Da,tacno tu se i nalazi TMC (pogledaj malo knjizice koje si dobio uz GPS). Ja imam nuvi 205 i takodje u kablu (siroki valjkasti deo blize adapteru za upaljac) se nalazi TMC a navigacija fabricki ima softver koji to obradjuje i prikazuje na disp. Nazalost u Srbiji to nije podrzano.

sa novim kablom radi, azurirao je automatski neki softver, automatski izabrao provajdera za tu uslugu i radi ok...

ljudi, hvala vam....

Vrh Dno