Šta je novo?

TL - WR542G problem

sick_boy

Slavan
Učlanjen(a)
11.09.2007
Poena
304
Imam wireless internet u Nisu, kod provajdera Ninet.
Pochelo je da mi se deshava da moram gorepomenuti ruter Tp Link WR 542G da restartujem po 20 puta dnevno ( ono izvadim ga iz struje ) jer se izgubi konekcija...tj. samo shalje pakete a ne prima nishta.
Zvao sam provajdera i oni kazu da nije do njih jer sam kod njih povezan non stop, a gubi mi se ruter samo. Pre 2-3 meseca sam ga uzeo pa ne verujem da je crko neshto. Da li je neko imao slichna iskustva?

Moras biti malo detaljniji i poceti od samog dovoda tlf,pa redom.
Da nisi ,u medjuvremenu,dodavao neki tlf u stanu [kuci]? [zvuci glupo,ali je dosta cest slucaj]
Da li si probao da ga resetujes i ponovo napravis kompletnu konekciju?
Obrati paznju na PVC 0 i PVC 1,kod podesavanja. Ako provajder pominje PVC1,najbolje je iskljuciti [disabled] PVC 0. [to sam imao nekoliko slucajeva].
Itd,itd..
pozz

zelko.d hvala ti puno na odgovoru :)
malo se slabije razumem pa cu morati da te pitam shta je tlf ??
Ono shto jesam uradio jeste da apgrejdujem firmware rutera, i posle toga je radio besprekorno 2 dana (znachi nisam morao da ga restartujem ni jednom) kasnije se taj problem opet javio.
Zatim sam skinuo neki malwarebytes program da ochistim kompove od malware jer sam na nekom stranom forumu prochitao da to moze biti uzrok...ali nastavilo se isto.
Evo sad iz nekog razloga od juche sve radi kako treba ( nadam se da ce tako i ostati ).

Nazad
Vrh Dno