Šta je novo?

TL-WA5210G - Glupost?!?

mIGOx

Cenjen
Učlanjen(a)
14.02.2012
Poena
154
Dobio sam na poklon ovaj TL-WA5210G sa sve garancijom jer navodno lik koji mi je poklonio ne zna da namesti pa kao ja da pokusam jer sam "expert" :p

Medjutim ispostavilo se da nisam expert ili je TL-WA5210G *****?!?

TL-WA5210G kosta oko 6000din a, moja stara TL-WN722N koja kosta 500din sa 4db antenom je ubica!

Hvatam gomilu signala (preko 40) od kojih jedno 10 nisu zakljucani i jos jedno 5 kojima sam provalio pass sa mojom TL-WN722N UBICOM i reaverom na backtrack-u.

OD toga svega na 2-3 rutera mogu da se zakacim sa TL-WA5210G i to radi ali brzina neta mnogo varira sa 7-8mb pa tako radi neko vreme (5-30min) pa padne na 0.5mb i sve tako u krug.

Jacina signala je kod nekih preko 20-30db ali nece da se zakaci a, na neki recimo 7-8db hoce?!?!

Molim ako neko ima neki savet, jer sam pokusao sve i nista neuspeva?!?

Hvala!

Izvinjavam se, mozete prebaciti temu u Mrežna oprema!

pa valjda bi trebalo da je dobar (cak i kada ima dosta shuma na 2.4GHz), ako je slican TL-WA7510N (koji je na 5GHz), jer mi imamo takva 2 u paru i mislim da pokazuju pun signal kako god da ih medjusobno okrenes (mozes i u suprotnim smerovima).

probaj da stavis najnoviji firmver na njega (ako vec nisi), jer u opisu pise da su popravili neke slabije prijeme signala, nestabilnosti i kompatibilnost sa vise modela AP-ova:
http://www.tp-link.com/lk/support/download/?model=TL-WA5210G&version=V1#tbl_j

reaver je zakon. koji cip je u TL-WA5210G? Realtek ili mozda Atheros? Cim ga BTR lepo detektuje i koristi preko USB-a...

pa i ja znam da bi "navodno" trebao da bude dobar ali eto ne znam sta mu je?!?!
stavio sam naj noviji firmware, cip je realtek a, ovo BTR nisam razumeo?!? i kako bih mogao da ga nakacim na USB posto mi reaver ne radi kad je uboden u mreznu?!

evo i sad sam upravo probao da se nakacim na 3 otkljucana neta, svi signali su mi od 25 do 30db ali kaze DNS server not responding kako moze da not responding kad je signal full?!?!

BTR=backtrack (spomenuo si ga)

au sad sam video, mislio sam koji je cip u TL-WN722N koji imas, izvini, greskom sam bio napisao TL-WA5210G u 3. pasusu. on naravno ide u USB i kazes lepo ti ga prepoznaje Backtrack i radi sa reaver-om? a TL-WA5210G naravno moze samo preko mrezne da se poveze, ne USB-a, ono sam na brzinu bio napisao.

aha...tako DA!
a ovaj 722n radi na BTR ali ja licno koristim wifiway-3.4.iso mnogo mi je laksi, brzi i ima sve sto mi treba za uspeshan crack!
(jeste da je na spanskom ali moze da se koristi, navodno ima i na engleskom ali ja nisam nasao)

Ja imam dva TL-WA5210G u paru kod mojih u Kš, jedan na krovu zgrade, drugi na kući u selu koja je 5,1km vazdušnom linijom dalje, imaju optičku vidljivost. Koristimo samo integrisane antene, bez spoljnih.

Evo skoro pune dve godine kako sam ih postavio, sve vreme rade bez prekida, od kada su postavljeni ne verujem sa sam dva puta pristupio njihovom interfejsu. FW je onaj koji je u to vreme bio dostupan, nisam ni gledao da li ima noviji posle.

Ako se dobro sećam proveri oko setovanja za jačinu signala. Takođe da bi sve lepo radilo, imaš i podešavanje oko razdaljine od TL-WA5210G do AP-a koji hvataš. Sećam se da je mene to zezalo dok nisam preko Google Earth-a izmerio rastojanje od zgrade do kuće, posle je bilo bolje.

Poslednja izmena:
pa fora je sto bih ja da se kacim na net od komsija oni su svi u ulicama oko mene za visi gde okrenem antenu, znaci to je sve tu do 500m i signal je full al nece da se zakaci?!??

Nazad
Vrh Dno