Šta je novo?

Tj. Max za E6750

Pike

Slavan
Učlanjen(a)
15.01.2007
Poena
390
Koji tacan Tj. Max za E6750 ?

Skinuh nekoliko verzija Core Temp-a i Real Temp-a i uglavnom se razlikuju. Negde je Tj. Max 95 a negde 100 C koja je prava vrednost ?

:wave:

Izgleda da taj podatak niko sa sigurnoscu ne moze da kaze, a Intel se ne izjasnjava o tome.

Meni je isto na E6750 prikazivano mahom 95C tako da kontam da je najverovatnije to ali ne brini se tu temperaturu ni leti ne mozhesh da dobijesh u normalnom radu, igrama itd. Chak ni pri stresovanju leti pod TRUE ne mozhe da pridje tome. :wave:

Meni je isto na E6750 prikazivano mahom 95C tako da kontam da je najverovatnije to ali ne brini se tu temperaturu ni leti ne mozhesh da dobijesh u normalnom radu, igrama itd. Chak ni pri stresovanju leti pod TRUE ne mozhe da pridje tome. :wave:

Ma znam, meni ni kada stavim na 100 ne prelazi 50 C za jezgra ali bih voleo da znam sta da stavim u Core Temp ili Everest ( 95 ili 100)

Znaci niko nezna tacno ?

Aj probaj ovako, nemash tachan broj, prochitaj ovo:
Intel has said the absolute temps vary a few C at tjmax. Intel typically does not supply averages, they typically use max it could be. Which means the assumption is that temps may vary from 100max at tjmax to few C below (but that assumption fits with IR readings and papers documenting 3C max gradient on pentium across IHS, possibly ?1C less on 45/65nm). I am using an "assumed to be average absolute temp" for my E8400, tjmax 97 (since I IR'ed mine at 95) despite 100 tjmax, but almost assuredly tjmax is 100 for all cpus with tcase max spec of ~70-74.

Uglavom ja sam stavljao 100C.

I ja cu, bolje da je vise. :wave:

Vrh Dno