Šta je novo?

Titlovi kod DVD plejera - Pomoc?

biljchica

Slavan
Učlanjen(a)
23.12.2004
Poena
301
Nameravam da kupim jedan DVD-DIVX plejer. Najvise sam zainteresovana za Pionir 470 i Filips 630. Zelim da gledam, najvise, DVD filmove ali bih volela da plejer moze da cita i DIVX, mada mi to nije posebno bitno. Pratim diskusije koje se vode o razlicitim DVD plejerima, ali mi neke stvari i pored svega sto je napisano, izgleda, nisu bas sasvim jasne:

1. Kod Pionira 470 me interesuje kako izgleda titl kod citanja DVD-jeva (ne DIVX) u smislu velicine, boje, vidljivosti. Bilo je nekih zamerki na titl kod DIVX, ali kako stoje stvari sa titlovima kod DVD? Mislim naravno na firmver koji stize sa uredjajem, originalni.

2. Isto i kod Filipsa 630. Razumela sam da ima zamerki na to da je titl mali sa originalnim firmverom, ali ne shvatam da li se to odnosi samo na citanje DIVX ili i na DVD. Dakle, kako izgleda titl (velicina, boja, vidljivost) kod citanja DVD. Isto mislim na originalni firmver koji stize sa uredjajem.

3. Da li je tacno da na Pioniru 470 nije moguce birati mp3 fajlove, vec se isti moraju slusati redom?!

4. Da li je problem povezati ih na stariji televizor koji ima samo dve uticnice - skart i onu u koju se utice kabl od videorikordera (neko kaze koaksijalni, a neko rf kabl)?

5. Da li ova dva uredjaja imaju neke mane na koje bi laici poput mene morali da obrate paznju prilikom izbora uredjaja?

Unapred hvala svima koji budu nasli malo vremena da pomognu meni i drugim dunsterima za tehniku. :wave:

1. titlovi na pravom DVD filmu su nesto drugo, oni zavise onako kako ih je namestio autor DVD filma, znaci velicina boja outline pozicija su ustvari gomila slika (ne tekst) koji se prikazuje (ili ne prikazuje) zajedno sa slikom.... ne postoji nacin menjanja firmware-a da bi DVD titlovi bili veci/manji i oni izgledaju (ili bi trebalo) na isto na svakom DVD citacu...
2. isto
3. nije tacno, ali nije namenjen za citanje mp3-a, imas listu (ne vide se sva slova u nazivu, pa skoro da je neupotrebljivo), oznacis, pustis, predjes na petu, pustis, mozes da pustis prvi i onda ide redom... nema opcije odmah na predjes na 100tu, moras da skrolujes listu (mukotrpno), nema nasumicnog pustanja, ne prikazuje ID tagove (naslov, autor...)... pricam za Pioneer, za njega znam...
4. nije, posto ima scart... jedino predpostavljam da ce DVD filmove (i neke divx) koji su u NTSC formatu, pustati crno-belo, tada ili televizor podesish da mu je na ulazu NTSC ili plejer podesis da uvek salje PAL sliku
5. za Pioneer... mane: nema 5.1 izlas, lose pust mp3 (nije kvalitet, nego nacin pustanja), titlovi za .avi (divx) moraju biti u istom folderu kao i film i moraju imati naziv ciji se pocetak poklapa sa nazivom fajla gde je film (ne mozes izabrati prevod za divx kao sto biras film, plejer to automatski prepoznaje)

itd...eto, neko ce jos nesto dodati...

Toshiba 340 ima:

- 5.1 zvuk,
- konektor za opticki dig. izlaz
- besumni mehanizam
- pusta DivX sa nasim slovima
- odlizan Audio i mp3

kosta oko 90€.

gorang je napisao(la):
3. nije tacno, ali nije namenjen za citanje mp3-a, imas listu (ne vide se sva slova u nazivu, pa skoro da je neupotrebljivo), oznacis, pustis, predjes na petu, pustis, mozes da pustis prvi i onda ide redom... nema opcije odmah na predjes na 100tu, moras da skrolujes listu (mukotrpno), nema nasumicnog pustanja, ne prikazuje ID tagove (naslov, autor...)... pricam za Pioneer, za njega znam...

5. za Pioneer... mane: nema 5.1 izlas, lose pust mp3 (nije kvalitet, nego nacin pustanja), titlovi za .avi (divx) moraju biti u istom folderu kao i film i moraju imati naziv ciji se pocetak poklapa sa nazivom fajla gde je film (ne mozes izabrati prevod za divx kao sto biras film, plejer to automatski prepoznaje)

itd...eto, neko ce jos nesto dodati...

Juce sam upgradeovao firmware sa MTZ v4 i problem sa prikazivanjem samo 14 slova u nazivu mp3 pesama je konacno resen, browser prozor je redizajniran tako da staje negde oko 40 znakova. Cak i bez tog upgradea, sa prethodnim ogranicenjem od 14 slova, bilo je moguce videti pun naziv fajla nakon sto otpocne reprodukcija (pritiskom na display na daljinskom), tako da stvari nisu bas toliko crne. Istina je da player sporo reaguje na komande, pa je skrolovanje kroz listu sporo, ali ako su pesme podeljene po folderima (albumima) to nije veliki smor.

Takodje, novi firmware i dalje ne aktivira razlicite play modes (random, program, repeat...) koji postoje pri pustanju obicnih cdova, tako da je mp3 funkcionalnost tu i dalje limitirana.

Koliko sam u prikazima citao (nisam probao) Philips 720 (to je onaj sa SACD) ima dosta bolje resenu funkcionalnost mp3 playera (prepoznaje i id3 tagove), a po kvalitetu reprodukcije zvuka su skoro istovetni. Za onaj slabiji model ne znam.

Sto se divx titlova tice, nedavno sam precesljao svoju kolekciju (uglavnom posteno kupovano od pirata na Bulevaru, kod SKCa i slicno) i ustanovio da od preko 100divx naslova svega 4 nisu imala titl fajlove u tom formatu, i to su bili uglavnom diskovi koje su mi drugari sami snimali, pa nisu obracali paznju na to. Tako da je to "ogranicenje" zaista beznacajno.

Mislim da ti problemi zaista nisu znacajni kada se usporede sa fantastacnim kvalitetom slike, i odlicnim audio karakteristikama kod Pioneera.

Nazad
Vrh Dno