Šta je novo?

Titan Eagle

MUSTANG

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
27.12.2001
Poena
649
Kupih danas doticni kuler (platio 1280din, dzab dzabe), i mogu vam reci za sada veoma sam zadovoljan, potpuno je necujan i hladi mog x800xt samo tako.

Htedoh da pitam samo ljude koji poseduju isti da mi kazu u vezi montiranja, da li treba zavrnuti one srafove do kraja ili samo da se zategne dovoljno? Kako ste vi to uradili? Ja nisam zatego do kraja jer nisam smeo, proverio sam da naleze dovoljno jako i ostavio tako.

Da zavrnem do kraja ili ne?
Recite mi vase utiske.

Ajde "baci" neku sliku da vidimo kako to izgleda, tako da i ljudi koji nemaju doticni cooler mozda mogu da pomognu. 🙂

POZ:wave:

P1110158.JPG

Nemam dotični kuler, al' znam da bi ja to priteg'o, i to krvnički.
Bolji pritisak na GPU = bolje hladjenje.

Imao sam ja taj cooler na 6800, ali sam ga promenio za nv silencer. Srafove sam zategao do kraja. Pcb kartice hoce malo da se "izvitoperi" jer se podnozje hladnjaka oslanja samo na dva mesta, pa je pritisak na pcb neravnomeran. Cooler je meni imao sasvim prosecne perfomanse, znaci u low power rezimu je isti kao fabricki, a pod opterecenjem je imao oko 5 stepeni manju temp. od fabrickog. Nije mi se svidelo to sto dosta greje unutrasnjost kucista. Dobra strana je to sto je fan skoro necujan.konektor za napajanje ventilatora ne odgovara standardnim konektorima na karticama, pa samim tim nema mogucnost regulisanja rpm bez nekog fan kontrolera.

Sa sadasnjim AC nvsilencerom su mi temperature na kartici nize 10-15 stepeni (max 55), dual slot za izbacivanje toplog vazduha van kucista hladi i donji deo ploce sto je po meni bitno s obzirom da su sve novije kartice prave "tarabe" koje pregrade unutrasnjost kucista na pola, pa sprecavaju dobru cirkulaciju vazduha.Ventilator se kaci direktno na pcb kartice, pa kartica sama regulise rpm.

Eagle je svakako dobro resenje, ali u provetrenom kucistu, i po meni nije za jace, odnosno kartice koje se vise greju.

Prilozi

• Eagle.webp
    Eagle.webp
    61.8 KB · Pregleda: 87
  • nvsilencer.webp
    nvsilencer.webp
    56 KB · Pregleda: 77
Kako god okrenes zalman je bolji (ali i skuplji)!

Hvala na savetima sad cu da ga zavrnem, pa nek ide zivot. Meni odlicno radi posao jer onaj fabricki na X800xt je stvarno ocaj, em sto se zapusi svaki cas.

Ljudi, taj Eagle kosta 1280 dinara, i za te pare je zakon. A koliko sam gledao iz testova, tu je negde sa zalmanom VF700 ali je dosta jeftiniji od istog.

http://3dfusion.de/artikel/grafik/V...oler/3_Testsystem_Testmethoden_Ueberpruefung/

Jos jedno pitanjce, kolike su vam temperature za X800XL/XT sa Eagle-om??

Poslednja izmena:
kod mene je Zalaman VF+900-Cu oborio temp na X800XT
AIW za 20 C

Poslednja izmena:
Hvala bogu da je skinuo, kuler je zakon, velik je a i kosta 35evrica.

Nazad
Vrh Dno