Šta je novo?

Titan Amanda TEC cooler

PoisonFree

Čuven
Učlanjen(a)
28.07.2004
Poena
619
cini mi se da do sada nije bilo price o novom heatpipe/peltier Titanovom cooleru.
Na prvi pogled, iako jos uvek nema dovoljno review-ova po internetu, zaista deluje impresivno (pored cinjenice da je tezak 1kg).
evo i linka ka titanovom sajtu:
http://www.titan-cd.com/eng/heatpipe/amanda.html

i review na koji sam naleteo (na nemackom je tako da sam ja samo gledao slike :D):
http://www.crazy-oc.de/crazy-oc/index.php?id=script_reviews&rid=94&rsid=1

evo i prevoda na engleski:
http://translate.google.com/transla...firefox-a&rls=org.mozilla:en-US:official&sa=G

evo citata (obracajte paznju na greske, ipak google ne prevodi savrseno)
With the titanium Amanda is transferred a part of the heat first over 2 bent Heatpipes, thus effectively 4, to the front part of the aluminum lamellas. Over these 2 Heatpipes that sits 50 Watts strong Peltier element, and by that, by the front part separated, rear part of the aluminum lamellas is likewise cooled. The connection takes place also here by means of 2 bent Heatpipes.

Poslednja izmena:
lep na oko - izgleda impresivno :)
Peltier plocica :)

Vuce dosta struje (Peltier) :S:
Kilo Al :S:
Cena ~80eur :S:
TITAN :|

Poslednja izmena:
@moderatori
mogli bi ovu temu da vratite u overclocking/moding (tamo je i bila postavljena), jer ipak ovaj cooler itekako ima veze sa overclockom.

Neverovatno, trosi 50W na 100% snage :d
Ovom cudu sigurno treba poseban molex.
Inace imena Titanovih kulera su u poslednje vreme stvarno nesto posebno: prvo Vanessa, sad Amanda...prosto da covek ima utisak da pazari Barbiku a ne kuler. Pa imate da li dolazi zajedno sa kucicom, setom za kafu, ekstra odecom u koju cete je presvlaciti i sl. :-devil-:

Neverovatno koliko cela stvarcica lici na ovaj moj Coler master E3W-N85XC-03 sa dva coolera 8cm i sa peltierom od 110W (180W potrosnja). Tih 50W nije bas dovoljno, za -, ali za mali + preko ambijentalne jeste. Ako, CPU trosi 100W overklokovan, onda sa ovim peltierom od 110W moze biti uz jako dobru izolaciju na oko 17-18C uz ambijentalnih 25C. sa tih 50W jasno se vidi da fali jos 50W, tako da ce biti ipak iznad ambijentalne temperature... sve u svemu ne treba mu izolacija, a dobar je za neoverklokovani CPU. Za overklokovani treba bar 100-120W "pumpanja" da bi cela stvar imala neki smisao, tj temp. ispod ambijentalne ;)
Verovatno ima dobre performanse (amlo iznad ambijentalne), ali tesko da vredi 80 eura.
Edit: Moram da se ispravim. Kada sam malo bolje pogledao slike primetio sam da ima dva nezavisna sistema toplotnih cevi, jedan posle pelta i drugi "podesen" na nekih 30C (pretpostavka) koji kada je peltier "nadjacan" odvodi toplotu ispod njega. Genialno!!! Ko ima 80 eura i ne zeli vodu trk u prodavnicu. Ovo je ekvivalent najboljim vodenim hladjenima za cca 80 eura, a nema citave skalamerije, jedino se podrazumeva da imate zaista kvalitetno i snazno napajanje.

Poslednja izmena:
Po netu nisam nasao ni jedan test ovog hladjenja,ali ono bi moglo biti najava drugih "efikasnijih" kulera gledano na istu arhitekturu,citiracu te bas "genijalno"!A so se tice potrosnje ovo trosi ekstra malo u poredjenju na druge peltier sisteme,i bas na osnovu toga mislim da je ovaj kuler bolji od bilo koga do sad vazdusnog kulera(a kad to kazem mislim na neprevazidjenu zalman seriju).I za cenu ne moze da se kaze da je bas toliko velika,mislim da cena opravdava date performanse,koje nisu za podcenjivanje!

Poslednja izmena:
Spacemaster je napisao(la):
Po netu nisam nasao ni jedan test ovog hladjenja,ali ono bi moglo biti najava drugih "efikasnijih" kulera gledano na istu arhitekturu,citiracu te bas "genijalno"!
Imas gore link sa prevodom na engleski. Vidi se da su P4 "vozali" na 4.5Ghz sa oko 38C (kaze jos 7C iznad onih 31C sa grafikona kada se OC). Ispada da je ona "tacka" rada drugog sistema toplotnih cevi zaista negde oko 30C

GoranM je napisao(la):
Imas gore link sa prevodom na engleski. Vidi se da su P4 "vozali" na 4.5Ghz sa oko 38C (kaze jos 7C iznad onih 31C sa grafikona kada se OC). Ispada da je ona "tacka" rada drugog sistema toplotnih cevi zaista negde oko 30C
Ma pored toga nisam nasao nigde jos neki test, ali ako je test ispravan ovo je jedan od razliga zasto treba da se vrati na dobro staro vazdusno hladjenje,i ne bi zalio ni za jedan placeni euro!;)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno