Šta je novo?

Tisina na prvom mestu

ironmanbg

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2004
Poena
935
Moja oprema  
Laptop
Thinkpad T440
Mobilni telefon
A55
Pristup internetu
  1. Optički internet
Da li je bolje uzeti graficku sa pasivnim hladjenjem ili neku sa aktivnim, ali vecim ventom-tisu, pa isti usporiti do necujnosti, a po potrebi ubrzati.
Mislim da, ako se ne OC niti preterano forsira (igrice), nema potrebe da se ventilator vrti punom brzinom.
Konkretno, ne trazim apsolutno silent PC ( bice tu i Hyper212+, kako kazu, nije bas "sampion tisine", kao i originalni ventovi iz Lian li kucista, takodje nisu bas necujni), znaci, tek toliko da se uklopi u okruzenje :smash:, a mislim i da su pasivne nesto skuplje od aktivnih pandana, pa cak i slabijih performansi.
Dvoumim se izmedju 9600gt i gt240 ( znam da nisu bas best buy, ali mi treba NV), koja je bolja kupovina i koji proizvodjac ( kad je tisina u pitanju)

Uvek je bolje kupiti karticu sa vrlo tihim ventilatorom nego pasivnu hladjenu,za nv sacekaj jos malo jer izlazi gts 440 i 450 (ako ne mozes da cekas jedino ati preostaje ako hoces tisinu i brzinu).

ja sam imao pasivnu 9600gt, i mogu ti reci da se strasno greje,
idle~50C, full 80+, kuciste cm elite,
pa ti vidi da li ti se isplati, najbolje uzmi neku aktivnu, smanji broj obrtaja i uzivaj

Ventilator od 12 cm na bočnoj strani kućišta smanjuje T za 9°C.

Gigabyte 9600GT Silent & GIGABYTE Gamer HUD

attachment.php

Nazad
Vrh Dno