Zahvaljujući
@zpekic i zalaganju ekipe iz "The Board Folk" tima, Rob Taylor i Ian Cudlip su na osnovu fajlova koje je ovde objavio
@demerzel napravili novu repliku TIMa 011, precrtanu kompletno u KiCad-u. Za sada, ova verzija je (skoro) istovetna originalu, sem nekih sitnih izmena (reset taster, konektor za napajanje itd..). Fajlovi se nalaze na GitHub-u, na adresi
https://github.com/Board-Folk/TIM011B . U planu je da se ploča modernizuje i da TIM 011 najzad dobije "normalan" video izlaz, i još neke sitnice. U repozitorijumu se nalaze i razni dodaci (interfejs za PS/2 tastaturu itd).
Inače, ko prati, Rob Taylor je dobro poznat po svojim replikama ploča za razne retro računare. Rob i Ian su nedavno za RMC-a uradili
repliku ploče za Commodore PC20-III, a na GitHub-u se mogu naći i ostale replike raznih računara (TRS-80, Amstrad CPC464, kao i raznih konzola).
Ja sam, s obzirom na internacionalizaciju fenomena zvanog TIM 011, sabrao sistemski softver i nešto malo softvera
na jednom mestu, i napisao jedan
blog post na engleskom (a nastaviću i dalje da pišem), a i nastavio sam rad na dekompajliranju operativnog sistema i pridruženih rutina, tako da je od juče na
mom GitHub nalogu dostupan iskomentarisan asemblerski listing TIM-ovog terminal emulatora. Takođe, uz sav intenzivan rad oko TIM 011, pronašao sam jedan "Bag" u operativnom sistemu... na svim ovim disketama koje kruže, na serijskom portu je aktiviran interapt za prijem, a interapt rutina ne postoji u BIOS-u, tako da nije moguće ništa primiti preko serijskog porta. Čini mi se, da je vreme za apdejt operativnog sistema za TIM 011