Šta je novo?

Tihi qler

• Začetnik teme Začetnik teme Milan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Milan

Čuven
Učlanjen(a)
11.02.2002
Poena
619
Menjam svoj Titan jer vise nije dovoljan za AGOIA Y pa me zanima ako neko ima iskustva sa nekim boljim ali barem priblizno tihim.Da li je bolje TT7+ ili onaj Fridge Rock ili nesto trece?
Poz.

TT7+ je bolji (ne preterano), ali kosta dosta vise. Ako si kratak sa budzetom Fridge rock je odlicno resenje. TT7+ ti otprilike dodje kao nesto najbolje sto moze da se nabavi kod nas.

Milan je napisao(la):
Menjam svoj Titan jer vise nije dovoljan za AGOIA Y pa me zanima ako neko ima iskustva sa nekim boljim ali barem priblizno tihim.Da li je bolje TT7+ ili onaj Fridge Rock ili nesto trece?
Poz.
Evo ti kod mene, bas ta AGOIA Y na 1760 MHz, na default naponu, u zatvorenom kucistu sa V7+ na "LOW" (3000 obrtaja - mizernih, ali i necujnih... sad mi smetaju osmice) sa CPU Stability Test-om i njegovim zagrevanjem ide do 57 MHz, realno u igrama: GTA3 posle 2 sata igranja - 54.
Jos cekam da ga ubacim u trecu brzinu, pa da vidimo i tih 6000 RPM 😀

Re: Re: Tihi qler

CAR je napisao(la):
Evo ti kod mene, bas ta AGOIA Y na 1760 MHz... ide do 57 MHz,
au, pa ti si ga bas dobro deklokovao 😀 😀 😀

Re: Re: Re: Tihi qler

Miroslav je napisao(la):
au, pa ti si ga bas dobro deklokovao 😀 😀 😀
Au, sunce mu kalajisano... tek sad vidim sta sam napisao! 🙂
Dobro ga stvarno nisam ubacio u trecu... da vidis kako bih ga spustio na bar 48... MHz, naravno... 😀😀😀

A sto je najgore, edit post vise ne vazi... al' dobro, nadam se da je ipak jasno sta je pisac hteo da kaze 🙂

PS. Kako gura ona AXIA? Jel' nema problema?

Milan je napisao(la):
Poz.

Imam ja iskustvo sa necim trecim. SLK 800 i fan od TT9, na 2800o/min ne cuje se nista, a hladi ko blesav. Cena prava sitnica, 80€. 😀

Qler

Ja sam dao sitnicu od 15 evra za Fridge rock-a i prezadovaljan sam ,smanjio je temperaturu za 10 stepeni i pod punim opterecenjem u odnosu na Titana.Best by sigurno

Re: Qler

Milan je napisao(la):
Ja sam dao sitnicu od 15 evra za Fridge rock-a i prezadovaljan sam ,smanjio je temperaturu za 10 stepeni i pod punim opterecenjem u odnosu na Titana.Best by sigurno

I ja posedujem pomenuti i stvarno sam prezadovoljan 😀...
Za tu kintu je super...

Re: Re: Re: Re: Tihi qler

CAR je napisao(la):
PS. Kako gura ona AXIA? Jel' nema problema?
meni je super ali Dejanu nije po volji, od kako smo stavili nju stalno ga pobedjujem u manager-u! 😀 hvala ti puno za mnogo radosti koju si mi doneo 😀 😀

Imao sam Titana (jos uvek ga imam) i bas takav procesor... (nije Y, ali skoro jeste)... sa cuvenim Titanom, na 166 MHz (max napon) - frekvencija je oko 1730 MHz, i tada mi se zagrevao izmedju 60 i 70 stepeni... Letos i do 80!!! Uzmem TT7+ i stavim na istu frekvenciju - ne prelazi 42 stepena na LOW rezimu rada, kada je tisi od Titana... ni sam nisam verovao, jer sam prethodno testirao taj kuler, ali ga nisam vezivao na plochu. Veruj, TT7+ na low broju je daleko bolji od Titana, a tishi je... jedini problem moze biti cena...

byMaX je napisao(la):
Imao sam Titana (jos uvek ga imam) i bas takav procesor... (nije Y, ali skoro jeste)... sa cuvenim Titanom, na 166 MHz (max napon) - frekvencija je oko 1730 MHz, i tada mi se zagrevao izmedju 60 i 70 stepeni... Letos i do 80!!! Uzmem TT7+ i stavim na istu frekvenciju - ne prelazi 42 stepena na LOW rezimu rada, kada je tisi od Titana... ni sam nisam verovao, jer sam prethodno testirao taj kuler, ali ga nisam vezivao na plochu. Veruj, TT7+ na low broju je daleko bolji od Titana, a tishi je... jedini problem moze biti cena...
Samo kada se setim tvojih rasprava sa drFedjom na istu temu 😀 😀 .

Re: Re: Re: Re: Re: Tihi qler

Miroslav je napisao(la):
meni je super ali Dejanu nije po volji, od kako smo stavili nju stalno ga pobedjujem u manager-u! 😀 hvala ti puno za mnogo radosti koju si mi doneo 😀 😀
Pa, i nije neki problem... reci mu samo da vrne onog Durona nazad! 😀

simpson H je napisao(la):
I meni su jos u secanju iste...
Kako se misljenje brzo menja... 😀

Ako se ne varam, bilo je i onoga: "Ti si lud 😀, 7+ NIJE bolji od Titana na "Low" setovanju!!"... , pa: "Ne mozes da me ubedis da je bolji", pa...

Za Maxa: kako bre 42 za procesor na 1730, i to jos na Low setovanju?!!! Mislim, Volcanko jeste zmaj, al' ti ga bas pretera...
Da ne bude zbrke, imam isti cooler, i procesor mogu da spustim 😀 na toliko koliko si naveo... jednostavno, nema sanse da bude na 42, osim ako to nije sa smanjenim naponom, u idle-u, sa 4 osmice i u dobro provetrenoj sobi! 😛

Re: Re: Tihi qler

Aca je napisao(la):
Imam ja iskustvo sa necim trecim. SLK 800 i fan od TT9, na 2800o/min ne cuje se nista, a hladi ko blesav. Cena prava sitnica, 80€. 😀
Ti se ne racunas!! 😀😀😀

Pitanje za Acu i Simpsona zasto vam cooleri kostaju vise nego procesori 😀😀😀???

Da bi mogli ladno da idemo preko 14K u 3DMarku. 😀 A i nije lose kad ti procesor radi na 2+Ghz-a uz temperaturu od 36-37c. 😀 😛

Re: Re: Qler

Genghis Khan je napisao(la):
I ja posedujem pomenuti i stvarno sam prezadovoljan 😀...
Za tu kintu je super...

Kolko je bucan (postao sam alergican na bilo kakvo sustanje)?

quote: Da bi mogli ladno da idemo preko 14K u 3DMarku. <Picture> A i nije lose kad ti procesor radi na 2+Ghz-a uz temperaturu od 36-37c.

E freeku jedan! 🙂 😛

Re: Re: Re: Qler

Lucas je napisao(la):
Kolko je bucan (postao sam alergican na bilo kakvo sustanje)?

Cooler Master 8-ica je resnje za tebe.

simpson H je napisao(la):

Da, priznajem, tada nisam postavio kuler kako treba, ili sta....? Ni dan danas mi nije jasno kako je stameni dobio rezultate da je low rpm tt7+ jednak titanu? Ta dva kulera nemaju veze jedan sa drugim, makar tt7+ bio isključen....

CAR je napisao(la):
I meni su jos u secanju iste...
Kako se misljenje brzo menja... 😀

Ako se ne varam, bilo je i onoga: "Ti si lud 😀, 7+ NIJE bolji od Titana na "Low" setovanju!!"... , pa: "Ne mozes da me ubedis da je bolji", pa...

Za Maxa: kako bre 42 za procesor na 1730, i to jos na Low setovanju?!!! Mislim, Volcanko jeste zmaj, al' ti ga bas pretera...
Da ne bude zbrke, imam isti cooler, i procesor mogu da spustim 😀 na toliko koliko si naveo... jednostavno, nema sanse da bude na 42, osim ako to nije sa smanjenim naponom, u idle-u, sa 4 osmice i u dobro provetrenoj sobi! 😛

Pazi, tada sam bio ubedjen da govorim istinu, ali sada znam da sam bio u zabludi i to priznajem. Sta, covek ne moze da gresi?

Elem, dodji kod mene pa pogledaj - temperatura je sada oko 44 na 1817, na koliko ga sada standardno drzim - 173 x 10.5 (u idle-u). Fora je u tome sto imam primerak koji se ne greje mnogo, i garantujem da bi mogao da ide na 1.95 da mogu da dignem napon preko 1.85...

Stameni je povrsno odradio test, eto kako...

Stvarno bi moglo u buducim testovima da se stavi max oc sa doticnim coolerom... posto ce rezultati za oc biti jako razliciti kad se stavi drugi heatsink.

byMaX je napisao(la):
Pazi, tada sam bio ubedjen da govorim istinu, ali sada znam da sam bio u zabludi i to priznajem. Sta, covek ne moze da gresi?
Ma OK, nema problema... U ovom slucaju zaista stoje dve stare poslovice: "Ko radi, taj i gresi" i "Ko priznaje, pola mu se prasta".

U tvom slucaju, pogresio si, sada si to i priznao i sto se mene tice nema problema :wave;

byMaX je napisao(la):
Elem, dodji kod mene pa pogledaj - temperatura je sada oko 44 na 1817, na koliko ga sada standardno drzim - 173 x 10.5 (u idle-u). Fora je u tome sto imam primerak koji se ne greje mnogo, i garantujem da bi mogao da ide na 1.95 da mogu da dignem napon preko 1.85...
Aha, to je 42-44 u idle-u... onda OK, i meni se tako kretala, doduse, malo jaca (4-5 stepeni). Jel' ti 1817 to sa default naponom? I koliko u full load-u (sa GTA3, npr.)?
Samo, za ubuduce (ne mislim ovo iskljucivo na tebe, nego uopsteno)... manite tu temperaturu sto imate u idle-u... Mislim, tu moze toliko toga da se namesti, i VCool, i WCPREDIT i-sta-ti-ja-znam-sve-ne... Lepo ga opalite CPU Burn-om ili nekom igrom na pola sata-sat i to je to. Samo full load!

CAR je napisao(la):
Ma OK, nema problema... U ovom slucaju zaista stoje dve stare poslovice: "Ko radi, taj i gresi" i "Ko priznaje, pola mu se prasta".

U tvom slucaju, pogresio si, sada si to i priznao i sto se mene tice nema problema :wave;

Aha, to je 42-44 u idle-u... onda OK, i meni se tako kretala, doduse, malo jaca (4-5 stepeni). Jel' ti 1817 to sa default naponom? I koliko u full load-u (sa GTA3, npr.)?
Samo, za ubuduce (ne mislim ovo iskljucivo na tebe, nego uopsteno)... manite tu temperaturu sto imate u idle-u... Mislim, tu moze toliko toga da se namesti, i VCool, i WCPREDIT i-sta-ti-ja-znam-sve-ne... Lepo ga opalite CPU Burn-om ili nekom igrom na pola sata-sat i to je to. Samo full load!

U full-u imam oko 48, ne prelazi toliko... Fora je u tome sto je TT7+ na LOW obrtajima... A stavljena je najshugavija pasta, i kuler je dole zaprljan *nisam imao cime da ga ocistim*... Sjajan je... Sto se CPU-a tice, naravno da nije na defaultu... na 1.85 je!

Misko je napisao(la):
Pitanje za Acu i Simpsona zasto vam cooleri kostaju vise nego procesori 😀😀😀???

Da se nisi ti malo zbunio? Pitanje je za Acu (koji ti je i odgovorio, veoma precizno i jezgrovito, imas slican hardware kao i on, a 1500 poena manje - pih 🙂🙂) a simpsonH ima kuler koji je jeftiniji od tvog flopija!

Pozdrav!

byMaX je napisao(la):

Donesi plocu i otvori se malo, pa da ti je doradim. Jedino sto posle niko vise nece moci da izadje sa tobom na kraj. 😀 😛 A taj tt7+ stavi na mid da malo bolje hladi taj procesor.

Re: Re: Re: Re: Qler

Misko je napisao(la):
Cooler Master 8-ica je resnje za tebe.

Kolko kosta odprilike i kakav je za OC?
npr. da ohladi OC-ovanog XP-a? (1600+)

Re: Re: Re: Re: Re: Qler

Lucas je napisao(la):
Kolko kosta odprilike i kakav je za OC?
npr. da ohladi OC-ovanog XP-a? (1600+)

Pa vrti se na ~2.5k znaci nije za oc, mozda blagi ali obavezno sa otvorenim kucistem.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Qler

Misko je napisao(la):
Pa vrti se na ~2.5k znaci nije za oc, mozda blagi ali obavezno sa otvorenim kucistem.

🙁 ,
A jel ima nesto sa ogromnim coolerom, i ogromnim fanom, koj se vrti ogromnom sporocom 😛 ?
Sobro i da cena ne bude ogromno velika 🙂

Mozda neko resenje preko dodatnih fanova?
Evo pre neki dan sam postao ponosni vlasnik Chiftec Scorpio kucista, tako da imam dosta mesta za dodatne fanove...

Nazad
Vrh Dno