Šta je novo?

tihi kuleri!

douglas

Čuven
Učlanjen(a)
08.08.2003
Poena
604
Treba mi prokleto tih kuler za intel p4! Ali u kucistu nemam mesta za velikog Zalmana...
Sta ima najbolje da se uzme u Bgd?

:guitar: :banana: :guitar:

Pa obican BOX kuler se u principu ne cuje. Kuler od napajanja je bucniji od njega.
Ako vec nemas taj, neznam sta bi zadovoljilo tvoje kriterijume.

Nije tacno,... Intel box cooler se prilicno cuje kada imas neko od tihih napajanja i utisan ostatak sistema. Ja imam isti problem - ne mogu da nadjem neki cooler koji ima 80mm fan i da je bakarni (ili bar da dovoljno ladi da moze da oladi 3ghz), a da nije zalman koji kosta 50 eur. U pyramidu sam video da imaju neki za 16 eur e sada nisam jos odlucio da li cu da rizikujem da ga uzmem na slepo ili da jurim nekog da mi kaze na sta to lici :)

spec za kuler:

TR2 M7 Intel P4 X-Blower fan (p/n: 3133) Za Intel P4 S478 procesore do 3.2GHz, 80mm X-Blower fan, 2 ball bearing, bakarna osnova, regulacija brzine obrtaja (2100-4500 rpm), 10.7 ~ 25.0 CFM, 25~41 dBA

10 CFM, pa jače bi ti ustima duvao :d
Ovo mu dođe kao pasivno hlađenje :)
A ako odvrneš obrtaje, nema više tišine (mada ni 25dB nije nečujno).

e tacno ima da nabavim ciglu bakra i krenem da kleshem :D

Bolje nabavi malo bakra i ciglu aluminijuma ;)

ma nabavicu ja ciglu cigle i ulupam lepo comp i odem da pecam ;)

ej ako je rec o tihim qlerima sta fali whisper rock-u (III ili IV) ?

ToxiC je napisao(la):
ej ako je rec o tihim qlerima sta fali whisper rock-u (III ili IV) ?
Ovde je reč o kulerima za P4, a ne za AMD

Pa sigurno postoji alternativa, samo ne pod istim imenom!

douglas je napisao(la):
Treba mi prokleto tih kuler za intel p4! Ali u kucistu nemam mesta za velikog Zalmana...
Sta ima najbolje da se uzme u Bgd?

:guitar: :banana: :guitar:

Nisam do sada video plocu za P4 na kojoj nema mesta za Zalmana 7000, druga je stvar sto zalmana nema nigde ni za lek

Pa jel ima nesto drugo ? Cooler Master Jet4 ? samo da je tiho i da 'ladi :)

simpson H je napisao(la):
Nisam do sada video plocu za P4 na kojoj nema mesta za Zalmana 7000, druga je stvar sto zalmana nema nigde ni za lek

Kako nema, na zalmanovom sajtu ima u opisu 7000-ke:

http://test.zalman.co.kr/usa/product/cnps7000a-478_motherboard_list.html

Jedna stvar su kondenzatori tik uz ovaj plasticni retention mehanizam, a druga stvar je polozaj socketa tik uz rub ploce; ovo drugo je problematicnije, jer u manjim tower i desktop kucistima obicno ploca stoji jako blizu napajanja (a treba 1-2cm prostora).

silverglider je napisao(la):
Kako nema, na zalmanovom sajtu ima u opisu 7000-ke:

http://test.zalman.co.kr/usa/product/cnps7000a-478_motherboard_list.html

Jedna stvar su kondenzatori tik uz ovaj plasticni retention mehanizam, a druga stvar je polozaj socketa tik uz rub ploce; ovo drugo je problematicnije, jer u manjim tower i desktop kucistima obicno ploca stoji jako blizu napajanja (a treba 1-2cm prostora).

E moj Silvere, pa ja sam rekao da jos nisam naisao na PLOCU za P4 :d :d .
Ono na spisku su POLU-PLOCE :d :d ,tj svecom da trazis neku koja valja :d

Da, Srbija je poznata kao mesto na kojem se prodaje sam krem maticnih ploca inace...

Simpson nije mislio na Srbiju - vec na njegovu firmu ;)

Delija:
I u koje kuciste to da stavim ? :)

Ajde ljudi nemoguce da nema nikakvih copper stream-ova ili tako nesto kod nas sto moze lepo i tiho da ohladi P4 3.0.... ?

U bilo kojeg Chieftec-a - middle (DX, TX, MX, BX...), na primer!

Sto?

Joj pa ja imam DA,... - znaci ne moze,.... shmrc :( (shalim se :)) iskreno - nekako se pribojavam 1kg metala koji vise na ploci, pogotovo sto ovaj DA sada ima oko 20 kila sa svim krshem unutra. Ne bih voleo da to u nekom prenosenju malo kljucne o pod :(

Mislim da mi je neka gornja granica 7000cu sa svojih 700 i kusur grama :(, ili Cooler Master Vortex Dream ACC-U72 da je krenuo u proizvodnju...

Poslednja izmena:
Snele uzmi ti Prescott-a i dobice isti taj CM uz njega, posto koristi isti dizajn kao Intel Box qleri za Scott-a :)

To ce da me izadje mnogo jeftinije od Zalmana ? :)

p.s. sinoc sam stavio fanbus (handmade) na stock P4 kuler i utisao ga sa gubitkom nekih 3 stepena (33 sa 30) u idle modu...

Poslednja izmena:
milanbb je napisao(la):
U pyramidu sam video da imaju neki za 16 eur

Koji kuler, i gde u piramidi?

Svi imaju neki Spire i pricaju kako je tih ali ja mislim da
je to neka patka...

Ne u piramidi vec u Pyramid-u pred kraj strane TR2 M7 Intel P4 X-Blower fan (p/n: 3133)

Vrh Dno