Šta je novo?

Periferni uređaji Tiha tastatura

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

zholinho

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2010
Poena
275
Treba mi neka tastatura da bude tiha, posto radim nocu, a mali mi spava, pa ga budim :D

Stvari koje su dobrodosle:
1. da bude sto je dublje moguca
2. osvetljenje tastera

Ovo nije neophodno, na kraju mi je bitno da je sto tisa. Moze i zica i wifi.

Probaj Logitech K740.

Matore Logitech Edge(koju i dalje imam u ormaru) i HP Elite v2 su bile jako tihe, bezicne, ali nema backlight osvetljenja...

Preporucio bih ti da razmotris stare Logitech G11/G15 i generalno celu tu G seriju pre nego sto su mlade ubedili da je kul da ti se tastatura cuje kao motokultivator. Takodje bi mogao Microsoft Sidewinder x4 da razmotrs. Sad, smatram da tastatura sa dubokim hodom ne moze da bude bog zna koliko tiha i da li ce ove tastature tebi biti dovoljno tihe to ne mogu da procenim, ali su bar jeftine na oglasima pa te nece kostati puno da ih isprobas.

Poslednja izmena:
Moja isto topla preporuka za Logitech K740, posto je covek rekao da nije neophodno da budu duboki tasteri. Tastatura je veoma tiha, prijatna za rad, ima tri nivoa osvetljenja i na kraju krajeva, meni se bas dopada njen izgled (sto i nije nesto vazno). Takodje, sto je meni jako bitno, ima veliki taster ENTER :D Jedina boljka koja prati ovu tastaturu, ako se dobro secam, je da u igricama ne reaguje ako se istovremeno pritisnu SHIFT + SPACE tasteri. Pribojavao sam se ovoga, ali mi ne smeta ni najmanje. Moze da se pritisne prvo SHIFT, pa otpusti i odmah SPACE zatim i nema brige :)

+1 za K740, ako ne smetaju plitki tasteri :) Slažem se sa svime šta su kolege forumaši iznad napisali (osim ovoga za SHIFT+SPACE, nisam do sada to primetio?).

Pogledao sam vaše predloge, da jesu plitke tastature, al kao što kolega reče, teško da može da bude duboka i tiha.
Pogledacu tu k470 da probam u nekoj prodavnici ako ima, pa navicicu se nekako, najbitnije da ne budim klinca🙂
Hvala na predlozima

K740, ne 470 :geek:

K740 mi izgleda kao K520 sa osvetljenjem, MX je za 2 klase bolja, stvarno lepa i kvalitetna. Prvu imam na poslu, drugu kod kuće.

Poslednja izmena:
Ako ti treba tiha,osvetljena i kvalitetna tastatura predlazem

Jeftinija je jedno 3-4 puta od spomenutog logitecha.....koristim je vec godinama i jedini problem koji sam primetio sa njom sto su se tasteri "s" i "w" malo izlizali

Super je sto ima veliki levi shyft i veliki enter. Super je i cena, mada mi nije zao da platim, obzirom da mi je to alat :)
Mozda nekom deluje da sam previse zakeralo, ali neke stvari su mi bas bitne, obzirom da eksploatisem tastaturu i po 12 sati dnevno. A navike su cudo :)

Truba je jedino sto skoro nijednu od ponudjenih tastatura nemam nigde u NS da probam. Tako da cu morati da uzmem na slepo.

Vrh Dno