Šta je novo?

Tiha graficka?

gojkos

Čuven
Učlanjen(a)
19.08.2002
Poena
609
LM, od nedavno imam i dB variablu na umu pri izboru hardware-a, pa me interesuje kakve su GF4 MX440 kartice, da li se ovi cipovi puno greju, i dal je neophodno aktivno hladjenje? Gde naci specifikacije kolko W toplote proizvode razni GPU? Konkretno, kakav je Leadtek-ov model?

ATI vs NVIDIA cipovi po tom pitanju?

Na primer Asusov model gf4mx440 ima pasivno hladjenje, sve gf4mx420 kartice imaju najcesce pasivno hl., atijevi 7000-7500 modeli cesto takodje samo pasivno s tim da su ati cooleri mali i tihi.
Za Leadteka ne znam.
Ali sve u svemu mislim da je graficka mali izvor buke u poredjenju sa ostalim coolerima t.j. ventilatorima u pc.

dejandj je napisao(la):
Nisu NIKAKAV izvor buke ali toplote IMA narocito ako oces oc...
Ovo se odnosi na NV!
Polako, verovatno ti je kuler bucan pa ni ne cujes nista drugo u racunaru ;-)
Moj sistem je posle nekoliko intervencija, prilicno tih. Imam MSI TNT2 pro odavno i kod mene se njen fan sada vrlo dobro cuje! Piskavi high RPM zvuk...

Dakle pitanje je upuceno onima koji imaju iole tisi sistem i znaju o cemu govorim.

jaksa je napisao(la):
Ali sve u svemu mislim da je graficka mali izvor buke u poredjenju sa ostalim coolerima t.j. ventilatorima u pc.
Pa jeste u prosecnom PC-u al ne i u mom :)
Do skoro sam mislio da je moj stari Quantum prilicno tih disk :( a posle utisavanja napajanja, kulera itd, sad se sve mnogo bolje cuje :(

Mx440 moze da se utisa na taj nacin sto ces da stavis veliki heatsink na njega (ako uspes da ga nadjes) ili mozda da probas da ventilator prebacis da radi na 7v, 5v ne preporucujem.

MX440 sasvim lepo radi i bez aktivnog hladjenja. Moj Asus Mx440 sa pasivnim hladjenjem se greje ali ne previse posle visecasovnog igranja.

Vocko je napisao(la):
Mx440 moze da se utisa na taj nacin sto ces da stavis veliki heatsink na njega (ako uspes da ga nadjes) ili mozda da probas da ventilator prebacis da radi na 7v, 5v ne preporucujem.
Da, da, zato i pitam dal neko ima predstavu, okvirno, koje generacije cipova se manje greju, jer onda ih je lakse i utisati bez, hm... posledica :D

Alexandar je napisao(la):
MX440 sasvim lepo radi i bez aktivnog hladjenja. Moj Asus Mx440 sa pasivnim hladjenjem se greje ali ne previse posle visecasovnog igranja.
Ovo mi se svidja, valjda da su i ostale GF4 MX440 slicne.

Vocko je napisao(la):

Gde naci 7V u atx kucistu?

jaksa je napisao(la):
Gde naci 7V u atx kucistu?

Da ja ne objasnjavam, zakomplikovacu prostu stvar, kao sto uvek i uradim :)

Evo ti jedan slikovit
link, ali ne moras da seces nista, pogledaj zadnju sliku

Samo masu od ventilatora prebacis na +5V vod (crvena zica) a sve ostalo ostavis isto

Vocko je napisao(la):
Da ja ne objasnjavam, zakomplikovacu prostu stvar, kao sto uvek i uradim :)

Evo ti jedan slikovit
link, ali ne moras da seces nista, pogledaj zadnju sliku

Hvala na linku, vrlo slikovito i detaljno, odoh da secem!

kod mene je sada sve na 12v, kako mi to nije palo na pamet (12-5)ctp;

Vrh Dno