Šta je novo?

Tiha graficka karta?

Majstor

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
620
Muka mi mi je vise od buke koja dolazi iz kucista.
S obzirom da planiram upgrade procesora dobro bi mi dosla i neka graficka kojoj je dovoljan i hladnjak bez ventilatora da odrzava optimalnu temeraturu.
Trenutno mi je u kompu Club3D 5900XT AGP, AMD 2400+XP, Epox 8rda+, 2x256.

Znaci, bitno je da ima bar malo bolje performanse od postojece i da je tiha. Posto jos nisam odlucio da li cu preci na PCI Express, mogu preporuke i za njih ali do neke razumne cenovne granice (do 120 eur). Naravno i polovne dolaze u obzir.

Pa imas mali milion 6600-tki sa pasivnim kulerom....

bojsa je napisao(la):
Pa imas mali milion 6600-tki sa pasivnim kulerom....

pazi, stvarno ne pratim trziste vec duze vreme. Koje performanse ima ta 6600 u odnosu na ovaj moj FX5900XT?? Pretpostavljam da je u pitanju AGP?

skupa je to igracka druze
koliko se secam bio je ranije neki sapphire sa pasivnim hladjenjem al ne mogu da se setim naziva

znaci bitno je da je bar malo brzi od fx5900XT, da je AGP i da je do 120-130 eur. Nemoguce da nema nista

Poslednja izmena:
a da nakacis jeftinu coolvivu za 1150din na taj 5900xt?

Uzmes lepo 6600GT, i kao ja preko Riva Tunera stavis da se ventilator vrti na 40% u 2d, i eto ti tisine. Kada igras igre, onda stavis u 3d da se vrti na 80, ili 100%, sve jedno, ionako tada ne cujes vent :D

okmijun je napisao(la):
a da nakacis jeftinu coolvivu za 1150din na taj 5900xt?

pa i ovde ima neki ventilator?
jel jednostavno montiranje, skidam li ceo stari hladnjak? Na ovoj mojoj Club3d hladnjak pokriva sve memorijske cipove

Stormbringer_bg je napisao(la):
Uzmes lepo 6600GT, i kao ja preko Riva Tunera stavis da se ventilator vrti na 40% u 2d, i eto ti tisine. Kada igras igre, onda stavis u 3d da se vrti na 80, ili 100%, sve jedno, ionako tada ne cujes vent :D

skupo bre, rekoh oko 120 eur

Je l' ti vraca automatski na 40% kad izadjes iz igre?

Pogledaj Gigabyte X1300pro 256,ima bas krupni pasivnjak,cena joj je oko 115eura a po preformansama se uporedjuje sa x700pro sto je za taj novac solidno u odnosu na znatno skuplji x700pro.

Vojkan je napisao(la):
Je l' ti vraca automatski na 40% kad izadjes iz igre?

Vraca. Iako mi se sporadicno desava (jednom, dva puta dnevno), kada je komp idle, da komp nekako predje u low power 3d (posto sam u RT stavio 40% u 2d, 80% u Low power 3d, i 80% u performance 3d), i onda se vent ubrza na 80%, i tako radi jedno minut, pa se vrati na 40%.
Sve u svemu, extra sam zadovoljan!

CaX je napisao(la):
Pogledaj Gigabyte X1300pro 256,ima bas krupni pasivnjak,cena joj je oko 115eura a po preformansama se uporedjuje sa x700pro sto je za taj novac solidno u odnosu na znatno skuplji x700pro.

kolko vidim na pc berzi, sve karte sa tim cipom osim MSI su PCI-express, pa cak i taj Gigabyte. A vidim na slici da MSI ima ventilator. Jel moze neko da ga uporedi sa fx5900xt?

Poslednja izmena:
Evo ja imam upravo tu Club3D fx5900xt i nakacio sam CoolVivu... Ventilator se necuje, a temperatura je niza za 7-8 stepeni... (istina imam 4x80 u kucistu na 5V, bez toga bi vervatno ostalo isto ili otislo gore za koji stepen, nista strasno). Trenutno cujem jedino napajanje iz kucista...

E sada instalacija.... Skidas samo onaj hladnjak na procesoru (grafickom naravno da ne bude zabune), dok rebra na memoriji ostaju, taman se uklopi ostane 1 mm prostora.
Jedini "problemcic" je sto moras jedno rebro da odseces tamo ge prolazi heat-pipe, na srecu dosta su mekana pa se brzo uradi. Mozda je dovoljno da se samo iskrivi, ja sam isekao... I da, ventilator moras da zakacis na plocu posto je utikac drugaiji od onoga u koji se kaci ovaj fabricki...

I posle instalacije ambient temperature ocitavanje (u drajverima grafe) vise nece biti ispravno, mislim da je to zato sto senzor dodje negde blizu pipe-a pa ga ovaj zagreva... (ili je meni CPU 10 stepeni hlaniji od ostatka kucista :) )

Vraca. Iako mi se sporadicno desava (jednom, dva puta dnevno), kada je komp idle, da komp nekako predje u low power 3d (posto sam u RT stavio 40% u 2d, 80% u Low power 3d, i 80% u performance 3d), i onda se vent ubrza na 80%, i tako radi jedno minut, pa se vrati na 40%.
Sve u svemu, extra sam zadovoljan!

ja na mojoj Sparkle 6600 gt uopste ne mogu da kontrolisem broj obrtaja.
kada pokusam da spustim makar i za 1 % on spusta na minimum t.j na 25 %.

ne znam sta da radim,cak sam probao i sa nibitorom ali nece.....
ima li neko resenje (ne daje mi se kesa za novi kuler)

Poslednja izmena:
GOXY83 je napisao(la):
Evo ja imam upravo tu Club3D fx5900xt i nakacio sam CoolVivu... Ventilator se necuje, a temperatura je niza za 7-8 stepeni... (istina imam 4x80 u kucistu na 5V, bez toga bi vervatno ostalo isto ili otislo gore za koji stepen, nista strasno). Trenutno cujem jedino napajanje iz kucista...

E sada instalacija.... Skidas samo onaj hladnjak na procesoru (grafickom naravno da ne bude zabune), dok rebra na memoriji ostaju, taman se uklopi ostane 1 mm prostora.
Jedini "problemcic" je sto moras jedno rebro da odseces tamo ge prolazi heat-pipe, na srecu dosta su mekana pa se brzo uradi. Mozda je dovoljno da se samo iskrivi, ja sam isekao... I da, ventilator moras da zakacis na plocu posto je utikac drugaiji od onoga u koji se kaci ovaj fabricki...

I posle instalacije ambient temperature ocitavanje (u drajverima grafe) vise nece biti ispravno, mislim da je to zato sto senzor dodje negde blizu pipe-a pa ga ovaj zagreva... (ili je meni CPU 10 stepeni hlaniji od ostatka kucista :) )

deluje mi kao velika *******cija.
A zasto se uopste i ugradjuje ta cool viva? Snizenja temperature, ili brujanja?

Nemam nesto zivaca i volje da se zezam sa tim skidanjem, secenjem i stavljanjem

zar ne postoji nijedan pasivan radeon 9800pro/xt ??

vidim da postoji
sapphire ultimate edition 9800pro
sa ogromnom pasivnom budzom,

e sad mi preostaje "laksi" deo posla, a to je da nadjem nekog ko bi je prodao po prihvatljivoj ceni, posto ne verujem da ima negde nova...

Naravno da postoji i to sa mega preformansama al takve egzoticne komponente tesko da ces naci na nasem trzistu!!!

Dajem ti za primer:
The Sapphire Ultimate Edition Atlantis 9800 Pro & The Sapphire Ultimate Edition Atlantis 9600 Pro

Ipak i da si u mogucnosti da nadjes mislim da ti cena nebi nikako odgovarala!!

Ako zelis malo vise o njima poseti: http://www.hothardware.com/viewarticle.aspx?articleid=472&catid=2

POZZ

Nazad
Vrh Dno