Accuphase je napisao(la):Inače za Raid (0) je Hitachi i dalje najbolji izbor što se tiče brzine,
Slazem se potpuno, a u Samsung-ov seriji P120 sata II, zvuk pri skretanju glave je znatno smanjen.Accuphase je napisao(la):Samsung harddiskovi su jako tihi, mada je to subjektivan utisak, tj. sve zavisi u kakvom su kućištu ugrađeni. Pristup podacima (acess?) je čujan, tj. onaj momenat kada glave na harddisku krenu da traže podatke, sam transfer (recimo prilkom kopiranja) je dosta tiši.
.
mkrnjic je napisao(la):Ako moze neki argument vise u prilog ovom tvom tvrdjenju jer i ja sam trenutno u dilemi dali da staavim 2xHitachi 80GB Sata2 ili 2xWD 120GB Sata2.
Jeftinije mi je sa Hitachijem, a nedavno sam na nekom testu (ali nemogu da ga ponovo pronadjem) procitao da Hitachi SATA2 ima 130MB/S a WD SATA2 170MB/S ... pa me je to pokolebalo ... a vec sam se bio odlucio za Hitachija
Ako mozes ... POMAGAJ
Accuphase je napisao(la):Ne znam da li si nabavio harddiskove, ako još nisi, onda jedna preporuka: nemoj kupovati harddiskove za Raid 0 ako nemaš "native" kontroler na matičnoj koji zaobilazi PCI Bus, jer ti dobitak u performansama neće biti veliki. Kontroleri koji idu preko PCI Bus-a moraju da dele maksimalni protok od 133 MB/s sa ostalim komponentama koje su vezane na isti, tako da ne ostaje puno protoka za harddiskove.
[/URL]
mkrnjic je napisao(la):Pa malo si zakasnio sa tom preporukom za NATIVE kontroler :wall: :wall: ...Uzeo sam dva Hitachija i Asus A8N-E plocu ...
Dr Leco je napisao(la):Trudim se da utisam svoj racunar sto je vise moguce...
Zanimaju me SATA diskovi, u rangu 120 - 200 GB koji ne prave mnogo buke.
Kakve bi bile preporuke ?
Nameravam da uzmem dva takva diska i da ih stavim u RAID0 (stripe mode)...
Dr Leco je napisao(la):Trudim se da utisam svoj racunar sto je vise moguce...
Zanimaju me SATA diskovi, u rangu 120 - 200 GB koji ne prave mnogo buke.
Kakve bi bile preporuke ?
Nameravam da uzmem dva takva diska i da ih stavim u RAID0 (stripe mode)...
Delija je napisao(la):Sa Acoustic Management-om svaki hard moze da bude skoro necujan.
z_m00n je napisao(la):Evo upravo sam skinuo Feature Tool, startovao ga, acoustic namestio na najtise,
i ne primecujem nikakvu razliku.
Secam se da je sa starim Maxtorom od 30Gb razlika bila primetna.
Ali u svakom slucaju WD srecom nije nimalo bucan.
Moze link za amset?z_m00n je napisao(la):Jel moze neki link ka nekom Acoustic Management softveru.
Jedino sto uspevam da nadjem je amset za Maxtor.
Imam WD800JB hard.
Pozz
:wave:
Ribo je napisao(la):Slazem se potpuno, a u Samsung-ov seriji P120 sata II, zvuk pri skretanju glave je znatno smanjen.
Steta sto nema vise samsung HDD-ove na prodaju u SCG
Takodje Seagate-ov HDDovi su dosta tihi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari