Šta je novo?

Tih i jeftin kuler za PII 940BE

__zevs__

Slavan
Učlanjen(a)
30.09.2006
Poena
410
Trazio sam po ovim temama i nisam se nesto usrecio pretragom, pa rekoh da otvorim temu i pitam direktno.

Dakle AM2+ kuler do 2000din koji bi zamenio BOX (previse je bucan :( ), prioritet tisina, pa posle performanse. Ne bih davao vise, procesoru nece biti povecavan napon, mozda ce samo biti podignut mnozilac koliko moze da ide na def naponu.
Sta uzeti za male novce, a da je tiho i radi posao? ,)

Hvala svima

EDIT:
Zaboravih napisati, pozeljno da kuler nije previse visok, kuciste je 18.5cm siroko.

Poslednja izmena:
Mozda bi mogao Hyper TX da posluzi :).Mada nisam siguran za visinu ovog kulera i da li ce se uklopiti u kuciste.

Ово би ти можда завршило посао. Уклапа се у цену, једино што баш и није нечујан кад му вентилатор пређе 1000 револуција у минути...

LC-u је Phenom II превелики залогај. Имао сам алуминијумски модел и добар је за рецимо процесоре до 5400+ (65W Brisbane), све јаче од тога му је превише у смислу да температура долази до 60 степени. По неком мом искуству, оно мало бакра што има у односу на потпуно алуминијумски кулер значи можда -2 степена разлике. Тиши је од BOX-a, то стоји.

ТТ TMG A2 бих прескочио због малих димензија расхладног тела и вентилатора од 90mm и 2500rpm. То једноставно не може да буде тихо при оптерећењу, али је и он тиши од BOX-a... Бољи од LC-a.

ТТ Ruby Orb има нешто бржи вентилатор од кулера који сам ти предложио, те мислим да је и за нијансу бучнији. Иначе, спецификација од 17dB при брзини од 1700rpm је смехотресна - ниво буке достиже бар 35-40dB на метар даљине. Тих 17dB вероватно декларишу мерећи из друге просторије :D. Значи тих је, али не и нечујан. Па и феноменалан Noctua P12 вентилатор се врти на само 1300rpm и декларисан је на нижу буку од тог TT-а, па се опет може чути у тихом кућишту...

И да ти одговорим на питање под 2)
И у варијанти са 4 и са 3 пина се може контролисати брзина. Разлика је што се код 3 пина користи континуална регулација напона (електроника на плочи), а код 4 пина се користи Pulse Width Modulation начин регулације и новији је стандард.
Уколико плоча у BIOS-u има опцију за регулацију брзине, радиће и једна и друга метода...

напомена:
Појам тихог (не нечујног!) хлађења је мало индивидуална ствар, оно што је мени бучно теби не мора да буде...

Poslednja izmena:
Trazio sam po ovim temama i nisam se nesto usrecio pretragom, pa rekoh da otvorim temu i pitam direktno.

Dakle AM2+ kuler do 2000din koji bi zamenio BOX (previse je bucan :( ), prioritet tisina, pa posle performanse. Ne bih davao vise, procesoru nece biti povecavan napon, mozda ce samo biti podignut mnozilac koliko moze da ide na def naponu.
Sta uzeti za male novce, a da je tiho i radi posao? ,)

Hvala svima

EDIT:
Zaboravih napisati, pozeljno da kuler nije previse visok, kuciste je 18.5cm siroko.

Ja bih uzeo Vendettu, ili CM n520.

Prvo mi je Vendetta i pala na pamet, ali kod Joke nema, a ni na drugim mestima nisam uspeo da nadjem. Imaju Vendettu 2, ali mi je ona malo prevelika (nisam proveravao, ali tako mi se cini)...

!

Bitna mi je tisina, a ovaj thermaltake ne mogu ni da nadjem kod nas :(
Kakvi su oni orb-oliki? Nesto sad razmisljam, kako bi bilo lepo da hladi i oko procesora :)
Procesor ne mora da bude nesto specijalno efikasan, moze i samo za nijansu bolji od BOXa.

Jel neko probao ovako nesto?
http://www.itsvet.com/proizvod/lc-power-cosmo-cool-lc-cc92/comp_comp_cooler/204/435

kopija Zalmana, ali verovatno nije losa.
Ako mozes nadji negde nekog polovnog Zalmana i :banana:
Tisina bez premca

stvarno zelis na takav procesor da stavis kuler od 2000 dinara?

I nece biti klokovan dalje od 3.5GHz (verovatno i manje) koliko bude mogao sa def naponom. Takodje jako cenim C'n'Q pa ce vecinu vremena provoditi na 800MHz.

Nije problem novac i Vendetta 2 je u opticaju, ali mi nece stati u kuciste, a svejedno mi je da li ce temp biti 30 ili 28 stepeni :)
Sa druge strane, ako je neki kuler mnogo tisi, to bi opravdalo cenu, mada i tu postoje granice...

Poslednja izmena:
a sta ce ti quad ako ce vecinu vremena provoditi u kooliranju:)

Bitna mi je tisina, a ovaj thermaltake ne mogu ni da nadjem kod nas :(
Kakvi su oni orb-oliki? Nesto sad razmisljam, kako bi bilo lepo da hladi i oko procesora :)
Procesor ne mora da bude nesto specijalno efikasan, moze i samo za nijansu bolji od BOXa.

Jel neko probao ovako nesto?
http://www.itsvet.com/proizvod/lc-power-cosmo-cool-lc-cc92/comp_comp_cooler/204/435

Јел зна ико ишта о овом кулеру? Треба ми један за мој Е2180, а не желим да дајем много пара.

BOINC client mi radi non stop, a kad krenem nesto zahtevno pored njega on uspori (ima dobar resource management). a u BOINCu ide research za World Community Grid

Vrh Dno