Šta je novo?

Tih cooler za e5200

gordan84

Slavan
Učlanjen(a)
10.10.2008
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
5800x
GPU
4070 Ti
Možete li mi preporučiti neki tih cooler za e5200, do 25-30€?

Vrlo mi je bitno da nije bučniji od ovog fabričkog koji dođe u pakovanju sa e5200 a ne mora nešto ekstremno ni hladiti jer sam procesor OC na 3,33GHz!

Poslednja izmena:
preporuka isto sto je preporucio suba...

Znam ja da je Vandetta2 odličan cooler ali zar nije on po malo bučan, ili mi se čini da sam to pročitao?

Jeste, bucan je na 1500rpm koliki je maximalni rpm za Vendetin vent. Vec na oko 1100 je ok, a na 800 je zaista tiha. To je objektivno misljenje, poredjenja radi vent sa 212 se dere vise od Vendette i slabije hladi kako god da okrenes, po mojim iskustvima.

Iskreno, za overklokovan procesor na 3.3GHz, bilo Hyper212 ili HyperTX2 ce mu zavrsavati posao i to za mnogo manje novca, naspram vendete koja je skuplja...

Poslednja izmena:
Ja sam uzeo Hyper TX2 i gadno se zeznuo...Na max broju obrataja vent se cuje kao kada polece avion a temp su mi bile iste kao i sa box coolerom...Tek kada sam skinuo njegov vent i stavio drugi i ispolirao bazu dobio sam drasticno smanjenje tempa....Po meni TX2 je nije vredan tih para....a hvale ga samo oni koji su citali o njemu iz raznih postova...a ko ga je kupio razocarao se...

Vendeta 2 je 3500din. Ne uklapa se u ono sto covek trazi.

Thermaltake TMG i1

Evo linka sa opisom od benchmark usera, a i ja ga imam i mogu da potvrdim da je izuzetno tih, a kosta oko 20e.

Poslednja izmena:
Ma nije problem ni 40€ , orjentaciono sam postavio 30€ da ne bi neko lupao neke preskupe coolere!

Što više razmišljam Vandetta se čini pravo rješenje, valjala bi i za kasnije mijenjanje procesora!

Nazad
Vrh Dno