Šta je novo?

TIH cooler za celeron 2.4 s478.....predlozi

pole

Čuven
Učlanjen(a)
24.08.2003
Poena
619
Trazim cooler koji je tih a treba da hladi celeron 2.4 GHz za socet 478.
Box cooler je jako jako bucan, pa mi treba nesto mnogo mnogo tise.

Performanse nisu bitne niti OC vec samo "tisina".

Znaci meni treba neki Best Buy u nizem cenovnom rangu do 20 EUR.

Molim za predloge i savete a dobro bi dosla adresa, link, tel, i slicno za predlozeni cooler.

Eto nadam se da ce biti brzih odgovora.......

Poslednja izmena:
Uzmi CoolerMaster Ultra Vortex Dream.Ima 1300 RPM kada je na minimumu,a moze se jos smanjiti uz pomoc speedfana.
Imas da u Imtelu za 1400din.

Poslednja izmena:
Izgleda primamljivo...........
Cena se definitivno uklapa.......

Procitah da pri manjim brojem obrtaja zbog vibracija koje stvara kuler ipak nije tako necujan.
Autor rece citiram: tih da, ali necujan ne.
E sad ne kapiram da li je to samo do ventilatora ili neceg drugog.....?
Definitivno ostaje kao opcija.........mada bih zeleo da pogledam sta je jos u ponudi.
Svakako HVALA Fico.......:)

Covek kome treba to da namestim ima box i on je mnogo bucan.
E sad ne bih da daje pare za par decibela........mada je cena svakako prihvatljiva.
Zasto to kazem.........pa lik bas dosta slusa muziku i to ne glasno tako da je smanjenje buke primarno.
Zeleo bih da razlika bude osetna.........nista vise.
Ne gajim iluzije o necujnom vec moram da imam predstavu o tome koliko je to stvarno "tiho"........

Poslednja izmena:
pa za te pare dovoljno tiho. nemoj da se nadas da ces naci nesto bolje do 20€. tisina je jako skupa ovih dana. :D

Pazi nasao sam i ovo......znam da nije ni priblizno ista klasa ali cena je primamljiva.......
GlacialTech 4380 Light za Socket 478, 2.8GHz, 1900rpm, 20dB, 8 EUR
GlacialTech 4320 Light za Socket 478, 2.8GHz, 1900rpm, 20dB, 7 EUR
Par njihovih kulera koje sam postavljao su stvarno bili tihi.........ali bas..........
Tako da ako i dalje "ne mastaju" dok smisljaju sta ce staviti na ambalazu svojih proizvoda tj. ako je onih 1900rpm kao kod onih koje sam stavljao onda nema greske, stvarno postaju fantastican izbor.

Mislim da ce mu jedan od ova tri izbora biti OK,
licno verujem da je CoolerMaster Ultra Vortex Dream super + ima potenciometar + dobijes pastu + moze da se montira na vise razlicitih lezista.
(jer bih ga ja verovanto uzeo sebi pa cu mu to predloziti kao primarni izbor)
Jednostavno cu mu predstaviti prednosti njegovog potencijalnog izbora kao i cene pa neka sam odluci.........

Momci hvala.

Mada ako neko ima jos informacija o nekom interesantnom cooleru za socket 478 moze mi pise necu se ljutim.........hehehehehehe

Ortak mi je uzeo Ultra Vortex Dream i danas sam mu to montirao.
Definitivno je tisi od box-a ali i pored rpm od 1400 od 1600 nije bas necujan.

Mislim da je sam ventilator nekako od lose plastike i zbog tankih listova pasivnog dela tj. nacina na koji je ventilator pricvrscen za pasivni deo, javlja se onaj zvuk........valjda od vibracija.
Autor onog teksta je definitvno bio u pravu. Tih ali ne i necujan.
Naravno ovo je na min obrtaja jer cim se poveca broj obrtaja to je kraj necujnom radu.

Razlika u kolicini buke koju smo dobili montiranjem Ultra Vortex-a je ocigledna.
Box mu je radio na preko 5500 rpm cak i vise kada se radi nesto recimo graficki zahtevnije........
a tom je prilikom ispustao neki visok ton koji se bas bas cuo.
Ovo je kvalitativni skok kada je tisina u pitanju.
Momci on je srecan u svakom slucaju mada sam je nekako razocaran, ipak sam ocekivao od 90x90 ventilatora tisi rad na tom broju obrtaja.

Moram da priznam da cu sebi potraziti nesto drugo.....
Meni je tisina prioritet nad performansama...........mozda zato sto zelim da cujem sopstvene misli dok radim.

Mnogo hvala.........Vam salje moj ortak "Celavi".....
Njegov osmeh dosta toga govori.

Poslednja izmena:
pa ako hoces tisinu mozes da uzmes nesto od sledeceg: zalman 7700, sonic tower, hyper48, hyper6 sa nekim tihim ventom i sl. ali svi oni su skupi, od 28€ do 43€.

najekonomicnije resenje je sonic tower + cimanje nekog iz inostranstva da ti donese papst ili panasonic vent. za pocetak uzmi neki cm vent pa proceni da li ti se isplati dati nekih 15€ jos za papst.

umalo da zaboravim... probaj da smanjis voltazu procesoru ako mozes, meni na d320 proc bez problema radi i na 1.00v (default: 1.40v) i naravno utice dosta na zagrevanje procesora. mislim da bi uz recimo sonic tower bez ventilatora na toj voltazi mogao da ga drzim ispod 70 stepeni uz jedan 12cm vent pozadi da izvlaci vazduh na nekih 700-800 obrtaja.

Ma to za moga ortaka je bilo iznudjeno resenje.......
samom cinjenicom da je ogranicen novcem.

Ja za sebe imam drugacije planove.........
Slazem se sa tobom da su Sonic Tower, Hyper6, Vanessa dobra ako ne i odlicna resenja.
Vidi sta sam pronasao: http://www.thermaltake.com/coolers/cl-p0019Fanless103/cl-p0019fanless103.htm
To mi je VEOMA interesantno u kombinaciji za provereno tihom 12-ticom ali me interesuje i Thermalright XP120 takodje u kombinaciji za provereno tihom 12-ticom...........Ti mi je nekako zapalo za oci.
Mada kada bolje razmislim XP120 ima koncept koji je losiji.........
Skuplja se prljavstina oko soketa, pa ploca mora da ima adekvatan PCB, zatim greje sve oko soketa itd.

Mislim da su Sonic Tower, Hyper6, Vanessa po svom konceptu mnogo, mnogo napredniji.

Nadam se da cu do kraja godine uzeti A64 i NF4 pa cu tada videti sta ce biti na trzistu jer svakog dana izlaze nove stvari..........nova resenja.........i to sve zarad tisine ili performansi.

Pazi ima i "tecnih" resenja ali cu o svemu tome otom-potom.......

Da zaboravio sam..............ortak mi je imao i neku tihu osmicu nazad koja je izvlacila "vruc vetar" iz kucista a sada sa Ultra Vortex-om na minimumom ima skoro istu temp naspram box-a + osmice.

Nek tvoj ortak instalira Speedfan i smanji obrtaje Ultra Vortexa.Kod mene se trenutno vrti na 950 rpm i uopste se necuje!

Da bio sam zaboravio da bih mogao nesto i software-ski da uradim.......
ali da Vam kazem nisam uspeo da smanjim broj obrtaja uz pomoc speed fana.

Smanjim mu na 40%, na 20% (fan 2 kako je u programu oznacen) i nista.
(Inace njemu sam stavio onaj potenciometar i naravno stoji na minimumu).

Probacu kod sebe malo program pa cu videdi gde je caka.......ako je ima........

Vrh Dno