Šta je novo?

Thunderbolt storage - Appleovci?

alfaunits

Znamenit
Učlanjen(a)
24.06.2006
Poena
1,385
Jel' koristi neko Thunderbolt za externi storage? Ne znam da li je uopste dostupan igde osim u Apple racunarima/laptopovima, pa je pitanje primarno upuceno Appleovcima.
Sony planira ugradnju ili vec koristi za VAIO Z dock. Nadam se da ce uskoro biti dostupan i za VAIO F. Storage na laptopu preko EC/eSATA porta nije brz ipak (kada su u pitanju SSD-ovi, pogotovu vise njih ili vise HDD-ova), pa bi mi Thunderbolt poprilicno olaksao posao ako radi kako treba.

Ako radi kao sto USB2/3 "radi".... onda nista :)

I mene interesuje , mada realno nece to brzo zaziveti . kapiram i da ce hardovi i ssd-ovi za Thunderbolt-om biti dosta skuplji u startu ...

Za sada jesu, odavno ih ima... ali su Mac-only (jer samo Mac ima Thunderbolt iole "standardizovan" sada - VAIO Z ima svoj TB interfejs koji koristi samo za dock, i bez reverse engineeringa je za drugo beskoristan). Kako su Mac-only, naravno da su skupi :)
Ali svejedno, bitno je kako se ponasaju... mozda zazive drugde, mozda ne.

ima ih na svim macovima odavno, kada kazem da zazive, mislim prvensveno na hard diskove, i monitore koji ce podrzavati takvo povezivanje . ok ima lacie model koji se od skora isporucuje ...

I nakon barem godinu dana - da li je i jedno TBolt storage resenja prihvatljive cene pristupacno?

Paz' sad... kad sam pisao poruku bash sam pogledao (u Evropi doduse) cene i ovaj pomenuti malisa je bio enormno skuplji od obicnog SSD-a iste velicine.
Iako je ovo skuplje, nije velika razlika cak i u SAD. Nice.

Nepotrebno velika cena za TBolt. Onaj sa linka je vec normalniji.

Treba mi NE-APPLE Thunderbolt laptop prvo ;)

Vrh Dno