Šta je novo?

Thunderbird interesantan problem i WPS office rant

Sirius9

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2007
Poena
495
Osposobljavao ja neki dan novi laptop za koleginicu, instalirao win10 i ostalo šta treba, izmemeđu ostalog i Thunderbird za emailove.
Ubacim nalog, sve parametre, prođe testiranje, povuče sve mailove (tj samo hedere, nekad su se tako zvali) sa servera ali kad hoću da
pogledam mail prozor gde bi trebalo da se pojavi telo emaila -> prazan! dvoklik na mail bi treablo da ga otvori u novom prozoru ali
umesto toga izbaci ovo:
1715293992822.png
95% kompova u firmi je win 10, na svim kompovina je thunderbird i ovo je jedan jedini sa ovakvim problemom.

Probao sam reinstalaciju, probao sam različita podešavanja u firewallu, dodavanje u white listu pošto sam pomislio da je neki
securety andrak i ništa to nije pomoglo. Na kraju sam napravio novi folder na C: particiji (laptop ima samo jednu particiju)
i premestio taj fajl u kojem snima mailove i koji nije mogao da pronađe (iako se fajl normalno vidi baš tamo gde treba da bude)
i tad je proradilo !!!

U čemu je fora?

WPS office rant.

Kako me nervira ovaj WPS ne mogu da opišem. Instaliran je na svim kompovima jer -> privatna firma, "no budget"...
Pre nekih mesec-dva samo je odlučio da sve tabele blokira tj. stavi ih na Read only i šta god ja probao ne bi li ih otključao
nije uspelo. Na kraju sam na svakom kompu reinstalirao WPS i onda je proradilo i tabele su opet mogle normalno da se koriste.
Isto je bilo i sa .doc dokumentima.
Sad novi biser, od pre dve nedelje je sam od sebe počeo da preuzima asocijaciju fajlova, prvo je počeo da otvara PDF
dokumente iz mailova umesto uobičajnog Adobe reader-a, onda je preuzeo .jpg extenziju i krenuo da otvara slike umesto
podrazumevanog programa za to, za par meseci će biti nešto drugo...
Da ne pričam o reklamama koje izbacuje, navatam ga u procesima, nađem u njegovom instal folderu taj WPSwebservice ili kako
se već zove, ubijem ga (preimenujem), miran je mesec/dva i onda krene opet. S ovim se cimam samo na mom kompu, ostali nek
gledaju dosadne reklame, ne pada mi na pamet da kod svih ovo rešavam.
A i interfejs mu je čudan, odem kod nekog da sredim nešto, hoću da snimim fajl preko mreže na moj komp, well good luck with that
jer nema onog klasičnog dijaloga Browse pa da izaberem gde god hoću da snimim fajl (ovo je univerzalni dijalog koji se pojavljuje u
svakom programu kad se nešto snima):
1715296664520.png
već moraju oni da izmišljaju toplu vodu i zakomplikuju ovu opciju zarad njihovog weard interfejsa (moram ovo da slikam da bi skontali na šta mislim)...
Rant over :)

Nazad
Vrh Dno