Šta je novo?

Thunderbird i Ubuntu 7.04 heder problem

• Začetnik teme Deleted member 9456
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 9456

Guest
Thunderbird 2 na Ubunte 7.04 ne ume da prikaze heder e-mail poruke. Kad u setovanju podesim da prikazuje kompletan heder e-mail poruke to ispadne zbrda-zdola. Prvo ispisuje heder u jednom redu dokle se njemu svidi, kad taj heder pogledam u The Bat! to je vise redova. Znaci bezveze ispisuje heder pa i odseca po nesto sa leve strane. Kod ispisivanja hedera pocne na dnu ekrana da pise po prostoru koji uopste ne sluzi za to niti je deo programa. Kad kliknem da prikaze poruku prikaze heder koji zauzme ceo ekran a za poruku dobijem da skrolujem na prostoru dva reda, malo nebulozno ili treba da spoji heder sa porukom i da se sve skroluje ili dva odvojena skrola. Da li je neko imao takvo iskustvo sa Thunderbird programom, da li se u windowsu normalno ponasa? Evo bas gledam veoma cudno zadnje mi je ponudio update Thunderbird na 2.0.0.5 i to sam odradio, u programu pise 2.0.0.0?

Vidim svi mrtvi ladni, kao da ne postoji bug Thunderbird 2.0.0.5 Ubuntu 7.04.
Evo slika, obrati paznju na levu stranu gde sece heder i dole gde ispisuje heder tamo gde ne treba a i nije ceo heder, malo ga je njam, njam. Molim samo nemojte ono dzaba je sta bi hteo jos i da radi kako treba :D

Poslednja izmena od urednika:
Sam postavljam pitanja i sam odgovaram. Za vertikalni skrol hedera postoji add-ons za Thunderbird, na taj nacin ako se izabere opcija da se vidi ceo heder poruke a heder je podugacak moze da se vidi i poruka. Sad ostaje kako videti horizontalno predugacku liniji hedera, add-ons ne postoji za tu varijantu, ima resenje izabere se View>Message source i otvori se prozor u kome ima i horizontalni i vertikalni skrol. E bas su "genijalni" , The Bat! u windowsu je za njih naucna fantastika, visa matematika. :wall:

Otkrio sam rupu u saksiji, nesto mi sve poznato kad sam resio problem u Thunderbird-u. Od kad znam za internet koristio sam licenciran Netscape i Eudoru, Kad je Netscape napravio mail client koristio sam samo Netscape, posle The Bat! do dana danasnjeg. IE i Outlook skoro da uopste nisam koristio. Neki djavo meni neda mira i na kraju otkrih rupu u saksiji, Thunderbid je koncepciski napravljen kao Outlook, poboljsana varijanta a mozda i nije, pa tako se i u Outlooku gledao ceo heder maila. Pa taj "sloboni software" lici mnogo na "neslobodni windows softwer"; mir braco, sekta, religija, komunizam, ispiranje mozga o nekim slobodama... :smoke::bottle::-devil-:

Nazad
Vrh Dno