Šta je novo?

Thunderbird i poruke od jednom provajdera preko drugog provajdera

Kritika

Slavan
Učlanjen(a)
26.02.2010
Poena
320
Pitanje je dakle kako podesiti Thunderbird da primi poruke od jednog provajdera ako se za pristup internetu koristi drugi provajder.

Npr. Kako podesiti da se primere poruke koje su na Verat.net nalogu ako se internetu pristupa preko SBB.rs

Da li provajder zahteva da pristupaš sa IP adrese koja pripada njegovom opsegu?

@banzaiii
Za webmail ne

@neba
Hvala ti gledao sam to ali, suviše je uopšteno i nedaje rešenje u konkretnom slučaju

Mislio sam na POP/IMAP pristup, pošto to Thunderbird može da koristi.

Dozvoljava, teks sa linka koji je naveo neba:

Provera pošte ukoliko ste na Internet povezani preko drugih Internet provajdera

Kada ste povezani na Internet preko drugog provajdera, vaš mail možete proveriti (slati i primati) koristeći naš Webmail klijent, na adresi http://webmail.verat.net.

Da biste preuzeli vaš mail putem pop3 protokola, potrebno je da uključite SSL (Secure Socket Layer) podršku za POP3 na portu 995. U Outlook Express mail klijentu ova opcija se nalazi u meniju: Tools → Accounts → Mail → pop3.verat.net (odnosno ime naloga na veratu) → Properties → Advanced.

Za Outlook Express dovoljno je da označite check box pored pop3.verat.net i port 995 će biti automatski uključen.

Za slanje mailova potrebno je da podesite odgovarajuću adresu SMTP servera provajdera čije usluge za konekciju na Internet koristite.

U Outlook Express mail klijentu ova opcija se nalazi u meniju: Tools → Accounts → Mail → pop3.verat.net (odnosno ime naloga na VeratNet-u) → Properties → Servers.

Ali je to suviše uopšten tekst i ako se prvi deo ostavi kako je navedeno a drugi prema podešavanjima za sbb nema rezultata

Pa i nije baš uopšten. :) Piše da mora da se koristi Secure POP3 (koji je standardno na portu 995). Probao sam na brzaka da skeniram pop3.verat.net Nmap-om, i ne vidim ništa. Na webmail.verat.net vidim otvoren port 80 (čak nema ni HTTPS). Možeš da se malo igraš Nmap-om i uporediš rezultate unutar i van njihovog opsega, a možeš i da nazoveš korisničku podršku i proveriš ažurnost informacija sa sajta.

Poslednja izmena:
Meni sad nije jasno. Ovako nece da radi?
verat.jpg

Nazad
Vrh Dno