Šta je novo?

Thunderbird direktorijumi

faca

Čuven
Učlanjen(a)
08.08.2004
Poena
755
Moja oprema  
Laptop
Acer Aspire A5 515 Ryzen 5 5500
Mobilni telefon
Xiaomi Poco F4 8/256
Pametni uređaji
Xiaomi watch S1
Xiaomi Body Composition Scale 2
Pristup internetu
  1. Optički internet
Kako da podesim da mi se mailovi automatski ubacuju u direktorijume: mailovi sa twitter-a u twitter folder, fb u fb folder... Davno sam to znao da namestim na Outlook-u.

To radiš sa filtrima, Tools > Message Filters.

Nego zna li neko nešto o ovome. Jutros mi se Windows 8.1 havarisao, odjednom je izbacio BSOD a tako nešto još nikad nisam vidio na njemu i nisam ga uspio podići a kako sam ionako mislio uskoro reinstalirati windows uradio sam to sada. Pošto nisam mogao podići windows i odraditi bekap mailova iz Thunderbirda sa MozBackup programom koji inače koristim za to samo sam prekopirao cijeli folder AppData\Roaming\Thunderbird\ jer na internetu stoji da se bekap može i tako odraditi. Kad sam kasnije instalirao Windows i Thunderbird i vratio ovaj folder najnoviji mailovi su mi negdje iz marta ove godine. Ima li neko ideju kako to? Znači nemam 8 mjeseci mailova.

Zadnji bekap sa MozBackup mi je iz 5. oktobra tako da sad kad sam vratio preko njega imam sve od 5. oktobra, ali mi nije jasno kako mi kod ručnog kopiranja cijelog foldera gdje su svi mailovi nedostaje čak 8 mjeseci a valjda bih trebao da imam sve. Ili je tu sve samo iz nekog razloga on nije "povukao" sve?

A kad odem na Accout Settings izbacuje mi "The Local Direcotry is not suitable for message storage". Misli se na taj direktorij AppData\Roaming\Thunderbird gdje su mailovi. Prije mi nije izbacivao tako nešto.

Потребан ти је само фолдер Profiles у коме су профили које си користио и фајл profiles.ini у коме је наведено који од профила ће да се користи. Најлакша варијанта је да нормално инсталираш Thunderbird (све ово важи и за Firefox), одеш у Users/tvojusername/AppData/Roaming/Thunderbird/Profiles па ту ископираш сачувани садржај (тј довољан је само онај профил који си користио) и онда у profiles.ini упишеш његово име.
Погледај шта имаш у фолдеру Profiles па ћеш ту да нађеш профил који ти је потребан и који си користио. Обично има новији датум а и мало је повећи.

Копирањем старог профила се све пребацује, мејлови, додаци, теме, подешавања ... као да настављаш да радиш са старим. Важи и за Firefox а није битно да ли је у питању windows или linux, свуда исто ради.

Hvala. Ono što sam sad probao je da pokrenem Thuderbird Profile Manager (preko "thunderbird.exe -ProfileManager") i kreiram novi profil, on je kreirao novi prazan folder u AppData/Roaming/Thunderbird/Profiles i onda sam u njega prekopirao sve iz danas bekapovanog profiles foldera koji ima skoro 7 GB, pa sam preko Profiles Managera podesio da se "podiže" sa tim profilom (on pri tome izmijeni profiles.ini), i uredno se TB pokrene, odradi onu provjeru exstenzija jer se prvi put pokreće sa njima a one su u prebačenom Profiles folderu, sve to prođe dobro, ali opet su mi najnoviji mailovi od sredine marta ove godine. Skroz ludo. A jutros sam bekapovao taj folder. Tu inače imam POP3 Gmail nalog i još neke ali taj je glavni.

Druga opcija koju sam probao je da sa MozBackup vratim zadnji bekap od 5. oktobra, tu imam sve do tada ali iz nekog razloga nemam podešene druge naloge. A uvijek mi je to do sada vraćalo baš sve što sam imao, naloge, ekstenzije, podešavanja. Ne znam šta mu se dešava sada. Valjda mu ne smeta novija verzija Thunderbirda, mada mislim da sam i prije imao najnoviju jer on sam nudi update.

Ono što sad pokušavam je da sam otpakovao Thunderbird Portable na drugu particiju i podesio sam taj glavni Gmail nalog ovaj put kao IMAP pa evo već satima on skida hiljade i hiljade mailova. Nisam do sada radio sa IMAP pa ću baš da vidim kako to radi.

Nazad
Vrh Dno