Šta je novo?

this device cannot find enough free resources... fsc amilio v 3525

stanislaw

Slavan
Učlanjen(a)
09.08.2007
Poena
309
kako nemam fire wire ugradjen u lap top kupio sam eksterni za pci slot, ali nece da radi... prvo sam mislio da su drajveri jer koristim vistu hb, ali kada sam ih dobio od proizvodjaca kartice bila je ista prica, zatim sam karticu probao na par drugih notebook-ova i kod njih je odmah prepoznaju i radi sve ok...

meni izbacuje u device manager-u ``this device cannot find enough free resources...`` kao sto se i vidi na slici, e sada pokusao sam da iskljucujem ostale urdjaje, ali i dalje ne radi !

da li neko ima neki predlog sta da radim, kome da platim da osposobi sta vec treba, jer mi prodavac kartice i ako je garantovao da ce raditi kod mene nece da prihvati karticu nazad u zamenu za drugu (od drugog prozivodjaca cak i uz moju doplatu) ??

bilo koji koristan savet ?

imam gomilu materijala na dv trakama koji ne mogu da uvucem u racunar... :mad:

Prilozi

• problem.jpg
    problem.jpg
    227.7 KB · Pregleda: 63
bilo ko neki savet, smernicu ???

...od toliko ljudi na forumu da niko mi ne odgovori ??

Jesi li probao da pod resources rucno podesis drugi IRQ kanal....
Ta kartica evidentno radi, samo nema "slobodan kanal"....

Probaj rucno da promenis, posto ces videti da se sudara trenutno sa necime...

ne znam kako ???

plz savet...

Poslednja izmena:
Pa sa onog screenshot-a na kome si bio, klikni na resources, a nakon toga odcekiras "Use automatic settings" i vidis koje kanale imas ponudjene kao slobodne.....selektujes, pa OK i to bi trebalo da bude to....

ali ja tu nemam nista da cekiram ili izaberem... vidis ?
ili ja dobro ne vidim ??

Prilozi

• resources.jpg
    resources.jpg
    203.1 KB · Pregleda: 52
Vaistinu :S:

Khm....Vista :mad:

Ajde sa onog prvog screena klikni na check for solutions (budi konektovan na internet) i vidi sta ce "pametno da kaze", pa napisi vamo...

izbaci ovaj prozorcic (sa slike) i posle 30 - 40 sec. nestane bez ikakvog odgovora. :smash:

inace stalno sam na netu.

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    254 KB · Pregleda: 53
Poslednja izmena:
Na zalost, rekao bih da za tu karticu nema jos drajvera za Vistu i da je to ono sto ti najvise pravi problem...

Glupo receno, treba da cekas SP1 za Vistu koja stize pocetkom 2008, i da se nadas da ce to da resi problem...

dobio sam od proizvodjaca kartice drajvere sa kojima on tvrdi da rade na visti, a navodno je i radila na visti na jednom drugom racunaru...

inace nelogicno je da prvo prijavljuje gresku 12, a potom da drajveri nisu ok ??!

u svakom slucaju hvala... izgleda mogu da bacim fire wire....

Vrh Dno