Šta je novo?

ThinkPad R60 vertikalne linije

Novim

Slavan
Učlanjen(a)
21.05.2008
Poena
319
Elem, ThinkPad R60, vlasnica moja žena, star 2 godine: pre 2 meseca se pojavila vertikalna linija na displeju širine (odokativno) 2-3 piksela, celom visinom, a pre dan-dva još jedna takva. Linije su i pod XP-om i pod Linuxima, iz čega dedukujem da nisu drajveri, tj. sofver, nego da je hardver, a pošto su celom vertikalom nagađam da bi pre bilo nešto u vezi sa grafičkom karticom nego samim displejom. Servisira li to neko u Bgdu, odnosno - da li je uopšte moguće i isplati li se pokušati popravku (ili da ženi uskoro kupim neki noviji Netbook, recimo Samsung NC10 ili slično)? Šta misli ovaj uvaženi publikum?

Ja bih rekao da je grafika otishla. Pitanje je kakvu grafichku ima taj tvoj R60, ako je diskretna mozhda i ima nade...

povezi ga na neki eksterni monitor ili na tv i vidi hoce li biti lilija, bar da znas jel ekran ili graficka

... a onda kad utvrdiš da li je grafika ili display, proceni sam da li se isplati: display je od 300 do 500 jura; ako je grafika, bićeš lakši za minimum 250 jura. Blago tvojoj wife, eto njoj novog nbk-a :D

Definitivno je grafička kartica ili, čak, možda i nešto na samoj ploči. Uz linije joj "kašlje" optički drajv, a počeo je danas i da se čitav komp "koči" na po par sekundi. Moja wife će dobiti novu mašinu za Novu godinu, nema druge.

Hvala svima na komentarima.

Nazad
Vrh Dno