Šta je novo?

Thinkpad EDGE E420

Trebalo bi da se pojavi i e420s, koji je malo više "fensi"... mislim se... ovako Lenovo zamišlja "fensi laptop" :d

Generalno gledano, to je odličan laptop ali je preskup...

kmee ocu ja ovo |(

menjam n53 uz doplatu |))) kako bre preskup za 75k sandy, thinkpad, windows, ati i sve zajedno upakovano u normalne dimenzije? ovako JA zamisljam laptop...

Nisam dobro napisao, skuplje je kod nas, nego u okruženju...
I sa 75k cenom, previše je blizu cenom "pravim" Thinkpad modelima... ;)

30% jeftinije od t420... sasvim ok razlika.

a te price o okruzenju, posebno sto si poceo o bugarskoj da pricas kao o destinaciji za soping, me nekako ne privlace... bio sam u bugarskoj i tamo ne bih kupio apsolutno nista. Za hrvatsku se ne secam da je ista drasticno jeftinije nego kod nas, bar kolko pratim cene po bug-u...

Evo ga ovde za 71.420.

U principu tih 20-30-40% razlike u odnosu na "pravi" Thinkpad su možda više psihološki faktor, nego finansijski jer spuštaju ovaj laptop iz kategorije 1k+ evra u cenovni rang koji nekako prihvatljiviji. :)

Ays, jel stigao tvoj naručeni Thinkpad? Utisci?

sad sam se zeznuo pa platio laptop kesom i to jedan koji nisam video i nikad vise...
znaci udjem u radnju
opipam
izvadim kreditnu karticu i platim ga, pa makar i 5% vise
sve ostalo vise necu da radim |(

kolko ja vidim ovaj 420s je slabiji ? ima samo integrusu...

Poslednja izmena:
@marko, nije jos... nije mi legla plata, pa moram da sacekam. Nemam dovoljno kesa, pa cu karticom da uzmem. Kao sto Danijel rece... neka je i 5% skuplje.

e420s je "bolji", ima neke opcije koje e420 nema... za kompletan spisak razlika ovde.

Preleteh ovo na brzinu, više nagađanje, nego precizna spisak. Ako E420s ima glossy screen, džabe mu sve ostalo. Ako me nešto nervira na ovom N73 ASUSu, to je kljakava tastatura i refleksija ekrana.

Inače, treba proveriti oko garancije, na laptopovi.rs piše 1 godina, dok na ovom drugom linku (gde je jeftiniji) piše 36 meseci. Ako mu je i garancija 36 meseci, nikako ne bih mogao da kažem da je ovo preskup lap, čak ni skup.

Takođe, uvoznik ovih mašina je PIN iz NS, što je za mene veliki plus jer sam sa njima imao najbolja iskustva po pitanju reklamacija.

Poslednja izmena:
Na sajtu pcpractic-a, ti je garancija 36meseci za sve Thinkpad modele... pa baci pogled na njihov sajt.

Slazem se - obzirom na kvalitet izrade, sasvim pristojan hardver pa i dizajn, i ostalo - cak ni skup. Laptop vrlo pristojne cene, tako bih ga ja okarakterisao.

Vidis kako se kriterijumi razlikuju - meni se recimo anti-glare ekrani ne svidjaju. Nisam ljubitelj sljastavosti i sarenila, uopste, ali su mi anti-glare ekrani nekako tamni, pomalo i nejasni (konkretno, HP 65** serija, i Thinkpad neki, ne secam se tacno modela koji sam cackao), dok povecanjem osvetljenja na monitoru i prilikom osvetljene prostorije imam sasvim ok utisak na ovom mom high-gloss modelu. Daleko od toga da ne bih voleo da nema tog refleksivnog utiska, ali i anti-glare ekrani imaju odsjaja na bas jakom Suncu, i slicno.

A sad i ja pogledah - stvarno je na laptopovi.rs manja garancija. Cudno, jer taj sajt predstavlja online-shop PCPraktika...

za stari edge stoji 12mes i iz pina mi je potvrdjeno da je tako jer je star model (uvezen pre ng) i da je stvarno 12mes... ne verujem da je za novog 12mes, jer sad moraju svi 24 da daju... po onim bugarskim cenama, ne bih rekao da ce biti 36mes garancija, no stvarno treba proveriti sa pinom.

Ne smeju po zakonu da daju garanciju od 12meseci, nije mi jasno...

Da nije debeo kao cigla bio bi odličan:d

Inače mislim da to njihovo pisanije nije u skladu sa zakonom

Nazad
Vrh Dno