Šta je novo?

Thermaltake Xaser 2 ( vaskrsnuce ^^ )

srafio. ne smem da nitujem jer bi pleksi pukao pod pritiskom nitne. samo videcu da ofarbam srafove u crno jer ovako malo sljaste...

a sto se tice coolera verovatno cu da uzmem crvene ili neke bele pa da stavim narandzaste diode...

nasao sam orange diode od 1400kandela ali su 30din komad... a treba mi 20 komada...

neam pojma sta cu i kako cu... mada posto cu ga prodavati 99% nek se neko drugi bakce oko toga...

gledao sam danas neka tt kucista u jednoj firmi (da ne navodim ime zbog reklame) i tvrdim da je xaser serija najbolja od svih... nije zato sto imam dva xasera vec realno gledano na kvalitet zavrsne obrade... konkreno gledao sam kandalf kuciste koje sam hteo da uzmem umesto xaser 3 i prilicno sam se razocarao... zavrsna obrada 0 a i sam kvalitet izrade je daleko nizi nego xaser...

verujem da je nekome ko prelazi sa nekog kungfu kucista razlika ogromna ali ono... bash sam uporedjivao xaser 3 i kandalf... nebo i zemlja

ako neko moze da izbunari xasera nek ne razmislja... vrh kuciste

Poslednja izmena:
danas nesto cackam ovaj hardcano 9 da vidim zasto ne radi i provalim da ima bateriju... kapiram da je ona vrisnula ali nigde ne mogu da nadjem koja je baterija u njemu i koju da trazim... ako neko zna na koliko V radi bio bih mu zahvalan... amperaza i nije toliko bitna samo me zanima na koliko volti radi? trebalo bi da je na 3V ali necu da se zeznem pa da stavim nesto sto ne treba... hvala svima

Baterija je LR44, bar što se Maxell oznaka tiče. Ako je verovti wikipedia ćlanku na http://en.wikipedia.org/wiki/LR44_battery baterija je 1.5V.

Kad sam već u topicu gde se potencijalno skupljaju Xaser II fanovi, jel može neko da napiše procenu vrednosti za očuvano Xaser II kućište sa 5 fanova (oni njegovi narandžasti) i Hardcaonom 9 kod koga zeza podešavanje voltaže fanova (mislim da 5 i 12 radi, a 0 neće....ili tako nešto).

pa ja ga ne bih dao ispod 60e ako je stvarno ok, kuciste ima extra provetravanje, cak i bolje nego xaser 3 jer je skroz otvoreno sa prednje strane dok kod xaser 3 ima sa prednje strane 2 mala otvora, debeo lim, ne tandrche, a i buka je svedena na minimum (naravno ako fanovi nisu provrteli svoje). vratanca su extra, od otvaranja i zatvaranja malo popusti ona "bravica" koja zaskoci za plastiku ali malo se iskrivi i bude ko novo. diskretno a opet mami uzdahe kod svih koji su ga videli (bar je tako u mom slucaju) jedina mana kucista je sto se hard disk srafi na lim pa moze da stvara vibracije ali neka gumica da distancira hard od lima resava problem.

tnx za info za bateriju

Poslednja izmena:
pa da... problem je bio do baterije... kupio novu za 40 din na pijaci i evo shljaka sve ql

Napokon nadjoh ovu temu 😀

Evo ovakoi posedujem Xaser-a jos od 2007 i nikako da se nateran da uradim ovo sto je TeCHNiCS_ uradio svom kucistu...

Pitanje za TeCHNiCS_-a, koju farbu si koristio i koje pop nitne (mislim na dimenzije), i zamima me zasto nisi lepio pleksiglas, onda se nebi videli srafovi 🙂

au baki, iz dubokog naftalina si je izvukao 😀 ... farba je happy color sprej, fluo. orange, a pop nitne... standardne 🙂 sto se tice lepljenja... ako mi verujes, nije mi palo na pamet da zalepim 🙂

Znam, vec si mi odavno odgovorio na pp 😀

Nazad
Vrh Dno