Šta je novo?

ThermalTake TMG i2, A2 CPU kuleri

filipenko

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,020
Planiram da obradujem sebe i omnika novom konfiguracijom, pa me zanima mišljenje onih koji su imali prilike da probaju - vredi li uzimati ThermalTake TMG i2 kuler i stavljati ga umesto boxeda. Doplata je 20 evra, nije da ih žalim, ali ne bih želeo da dobijem kuler koji se čuje, a u 90-mm kulere nemam puno poverenja :)

Bio bi korišćen na Core 2 Quad Q6600 procesoru, koga bih držao na difoltu, eventualno malo preko toga u dogledno vreme. Zanima me u suštini rad u leru - ako je Boxed dovoljno tih da se spava uz njega, onda nema frke, to da li i koliko pojača u 3D-u mi ne znači puno. Opet, ako je ThermalTake TMG i2 primetno tiši, rado bih doplatio tih 20 evra, biće lepše i omniku i meni.

Dalje, drugara interesuje isto ovo, samo za AM2 ploče - ThermalTake TMG A2. Trenutno ima box kuler. Da li je ovo tiše i da li bi mu u nekoj perspektivi donelo nešto bolji iznadklok™? Pri čemu je kod njega umeren klok 50-100 MHz, a 150 je ekstrem, a 200 MHz je ekstrem nad ekstremima, tako da mu klok takođe ne znači toliko koliko tihi rad.

Svaka eventualna dodatna primedba i sugestija su takođe došledobro. Zahvaljujem unapred :)

za am2 ako se ukljuci cnq (dakle ne oc) i neki smartfan, box se ne cuje... ovo tandrkalo od hyper tx2 je glasnije, a ne mogu ni da ga utisam...

Ja sam devojci na Biostaru TF560 A2+ uključio SmartFan opciju u BIOS-u (X2 4000+ BOX), on automatski kalibrisao, fan se vrti na 900-1000 rpm, temperatura bude između 32 i 35C, kada se nešto igra ili radi onda se penje na 1200, plafon 1300rpm, ali ne preko toga, a totalno je nečujan... Naravno, CnQ ne uključujem ni u ludilu :)

Samo dobar BIOS i rešen problem :) Čak i BOX može da bude ultra tih ;)

Poslednja izmena:
Naručio sam pa ćemo da vidimo. Ionako mi je ovaj box izgleda crko, nema pravila kad krene da tandrče. Ovaj me, kao što je Filipenko rekao interesuje samo da bude tih. A klokovanja neće biti tako da mi sa te strane ne znači ništa. Nađoh ga po 1500 din. , nije strašno:D

Nažalost, on je naručio TMG a1, a ne TMG a2 koji je isti kao TMG i2 osim podnožja, pa ti njegovi utisci neće ništa značiti...

Vrh Dno