Na x-bit labsu je odradjen veoma dobar uporedni test coolera koji mozete pogledati na sledecem linku:
http://www.xbitlabs.com/articles/other/display/4-cool-comp.html
Izmedju ostalih, poredjeni su i najnoviji Zalman CNPS9500 i Thermaltake Big Typhoon gde se vidi da Big Typhoon pobedjuje sve, pa cak i najnovijeg Zalmana (pri slicnom broju obrtaja fana) za citavih 11 stepeni u S&M testu.
Test masina je bio Venice 3000+ overclockovan na 300x9=2700mhz a sobna temperatura je bila 22 stepena. Ovako overclockovani Venice sa Big Typhoonom je nakon 15 minuta S&M testa dostigao temperaturu od 59 stepeni (kada su bila ukljucena 2x120mm fana u kucistu) i 65 stepeni sa iskljucenim fanovima. Temperatura je u superpi 32m dostigla 41 odnosno 48 stepeni.
Zadivljen ovim rezultatima Big Typhoona resio sam da ga uporedim sa mojim modovanim Hyper 6 coolerom, od pre par dana ispoliranim do perfekcije i nanetom AS5 pastom. Podigao sam svoj Venice na 300x9=2700mhz uz napon od 1.55v kako bih simulirao identicne uslove za poredjenje a jedina razlika je bila u tome sto je termometar u mojoj sobi pokazivao 27 stepeni sto je za citavih 5 stepena vise od sobne temperature na kojoj su momci iz x-bita radili test. No, kako nemam klimu, na ovaj parametar nisam mogao uticati, no svejedno, pokrenuo sam masinu i pustio S&M da se vrti 25 minuta a rezultati su sledeci (bez dodatnih fanova u kucistu):
S&M nakon 25 minuta max. 44c (11c bolje od Big Typhoona)
SuperPi 32m max 38c (10c bolje od Big Typhoona)
Naravno, da je sobna temperatura bila 22c kao na testu x-bita, sigurno bi razlika bila jos veca no i ovako sam vise nego zadovoljan poslom koji sam odradio a rezultati poliranja i AS5 ce se (nadam se) uskoro videti i u "SuperPi 3Ghz vazduh" testu.