Šta je novo?

Thermaltake Armor

OCz

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
25.11.2007
Poena
439
Zelim da ga kupim ali imam nekoliko pitanja :rupa:
Posto znaci planiram da zemenim svog CM-a sa njime, a takodje ga ne bi menjao narednih godina, znaci koristio bi ga i za sl. komp.
Interesuje me da li bi mi on odgovarao;)
Prvo, zelim da uzmem Full Tower a ne Mid, i isao bi na srebrnog, znaci ko sa slike :

http://www.bajanbestbuy.com/product_images/CA-8000SWA.gif

Sad, moja pitanja su, mogu li da stavim jos jednu 12-ticu pored ove napred ?
Ko sto je na LCS-u ali to su mu radijatori :

http://www.goonthis.com/sekertec/wp-content/uploads/2007/08/armor-lcs.gif

I koji od ova dva je od aluminijuma ?

Armor VA8003 ili Armor VA8000 ? :trust:

Posto koliko znam razlikuju se po tome sto je jedan od celika a drugi od aluminijuma,
Posto meni treba da stoji na staklenom stolu, definitivno mi treba od aluminijuma..
Dakle, ima li ponosnih vlasnika koji mi mogu dati neke odgovore ?
I takodje me interesuje ima li ga jos negde osim u Imtelu i MBSoftu ( bar mislim da ga oni imaju posto diluju TT-a )
Naj bi bilo da ga uzmem za cifru sto blizoj 150e, mislim da je oko 170-180e ono sto sam video...:zgran:

VA8003SWA ovo je oznaka Aluminijumskog Big tower modela sa 25cm fanom na stranici. Sto se tice Imtela i Mbsofta (oni su pukli i nece jos dugo da rade,a ovo znam jer sam zaposlen u IT industriji). Sto se tice uvoznika Thermaltake-a jedini zvanicni uvoznik je Alti, Mbsoft to uvozi na divlje i uzimaju na kasicicu i imaju extra jake cene. Koliko sam uspeo da vidim u lokalnom WinWin shopu cena ovog modela je nekih 14.500 dinara sto za takvo kuciste sa takvim uraganskim hladjenjem nije mnogo jer se to kupuje jednom u 3-4 godine. I definitivno nisu bacene pare, ja imam Armor Lcs i vatreni sam pobornik Thermaltake-a:). Posto zivis u Beogradu mozes da nadjes Thermala u WinWin shopu u Balkanskoj i mislim da ima i u immo centru jedan,pa raspitaj se imaju li ga trenutno.
Sto se tice 12 cm fana (nema potrebe da ga dodajes),jer dolazi sa fenomenalnim hladjenjem napred 12cm fan,pozadi 12 cm fan i na stranici 25cm fan koji direktno hladi celu plocu ( sasvim lepo pokriva memaru,grafiku,Norhtbridge,Cpu i naponsku jedinicu ).Tako da nema potrebe da dokupljujes jos kulera ( a ovi u kucistu nisu nimalo bucni jer idu od 15-17dba).

Poslednja izmena:
Imam Armor Jr i imas sve preporuke za kuciste. Mene su odusevili filteri za prasinu koji stvarno rade svoj posao.

ortak ima to kuciste, i nema trunke prasine u njemu, samo jednom nedeljno usisas filtere i to je to... extra je, ista stvar je i kod mene na xaser 3

Pa evo ko sto se moze videti iz moja masina vec sam ga i uzeo :D
VA8000SWA je oznaka valjda je SWA Silver Window Aluminum bar po mojoj teoriji, inace uzeo sam ga jos pre par dana u MicroSystems-u imaju dosta Armor-a mada su im i malo skuplji ali sam samo tu kod njih nasao model koji sam theo Silver,Aluminijumski,i bez 25cm fana, bez fana jer mi je nekako zaklanjao pogled unutra lol.
Ono sto mi se jako svidja je prostor koji ima od ploce, i mislim da je poprilicno dobro kuciste za vodeno, mada nisam uzeo LCS jer sam video/cuo na netu da je hladjenje mnogo lose i da su mnogo i procurela, bar nekima...no ne znam o tome licno

Inace hvala na odgovorima, poz

VA8003SWA ovo je oznaka Aluminijumskog Big tower modela sa 25cm fanom na stranici. Sto se tice Imtela i Mbsofta (oni su pukli i nece jos dugo da rade,a ovo znam jer sam zaposlen u IT industriji). Sto se tice uvoznika Thermaltake-a jedini zvanicni uvoznik je Alti, Mbsoft to uvozi na divlje i uzimaju na kasicicu i imaju extra jake cene. Koliko sam uspeo da vidim u lokalnom WinWin shopu cena ovog modela je nekih 14.500 dinara sto za takvo kuciste sa takvim uraganskim hladjenjem nije mnogo jer se to kupuje jednom u 3-4 godine. I definitivno nisu bacene pare, ja imam Armor Lcs i vatreni sam pobornik Thermaltake-a:). Posto zivis u Beogradu mozes da nadjes Thermala u WinWin shopu u Balkanskoj i mislim da ima i u immo centru jedan,pa raspitaj se imaju li ga trenutno.
Sto se tice 12 cm fana (nema potrebe da ga dodajes),jer dolazi sa fenomenalnim hladjenjem napred 12cm fan,pozadi 12 cm fan i na stranici 25cm fan koji direktno hladi celu plocu ( sasvim lepo pokriva memaru,grafiku,Norhtbridge,Cpu i naponsku jedinicu ).Tako da nema potrebe da dokupljujes jos kulera ( a ovi u kucistu nisu nimalo bucni jer idu od 15-17dba).

Imtel je ubedljivo najbolja firma po kvalitetu usluge - mozda ne po ponudi ali su jako pouzdani i brzo zavrsavaju garancije i cene su im super...

Slicno mislim i za mbsoft,ali mi je Imtel bolje firma.

Daleko od toga da su prsli,dugo ce oni trajati....
Pre ce puci sve ostale firme :D

Pozdrav svima, posto zelim da uzmem isto TT Armor kuciste, a nisam ga vide uzivo, interesuje me prednja stranica, izgleda kao da je cela perforirana, pa stoga me zanima da li prasina tuda ulazi ili samo na slikama izgleda izbuseno, a ustvari nije.
Poz.

TT Armor serija ima unutasnje filtere za prasinu koji je sprecavaju da ulazi, jedino moras usisati jednom nedeljno ali to je sasvim ok. Ukucaj u googlu naziv kucista + review i naci ces fotke.

Hvala na ovako brzim odgovorima, moracu sto pre da zamenim moj Chiftec LBX posto sa prasinom ne mogu nikako da se izborim.
Poz.

Pozdrav narode,

evo da ne zapocinjem novu temu neg da se ubacim ovde. Pazario sam Armor Jr. steel verziju. Malo je bilo greskom steel al ajde... nego naravno doslo je bez napajanja. E sad ja u mom starom kucistu imam Thermaltake 400w (ili 450w nisam siguran napamet) napajanje koje nadam se mogu da uglavim u ovo kuciste.
Na starom kucistu nisam imao dodatnih coolera ni nicega pa me interesuje dal ce moji Watts biti dovoljni za konfiguraciju iz 'moja masina'??

Fala unapred.. inace kuciste izgleda strava... sad cemo da vidimo kako ostalo fita!

Ako se komp ne restartuje trebalo bi da bude sasvim dovoljno.

Nisam odustao vidi od kada je ovaj topic :)
Ovog Armor-a sam prodao :D
A cekam sad da stigne novi, valjda pocetkom aprila.

Poslednja izmena:
Da li vi govorite o Armor VA8003BWS varijanti? Voju ste lepo posavetovali da eno čovek prodaje kućište koliko je zadovoljan! :smoke:

Deluje mi kao nastavak serijala "inkubator prašine"

E bre i ti ga sad pretera... inkubator prasine!!! bas ne lici na inkubator uopste!!! Ja sam radio na farmi pilica i ovo uopste nije inkubator :d... al lici na onaj filter za vodu... znas onu veliku plasticnu bocu sa filterom unutra.

Vise mi se svidja stara verzija! Ja sam si bas montiro Jr verziju 'starog' modela. ODLICNO JE KUCISTE!!!!

Ja sam moj porucio i stize sam pocetak maja meseca, takodje je u maju i uvoz novih TT kucista te ce tada i biti u par radnji i Armor+ i Xaser 4, takodje se pojavio i Armor+ u mid-tower varijanti verujem da ce i on biti zanimljiv, ne znam da li i taj model stize s time da je on od nesto skorije na US trzistu ili se mozda cak nije jos ni pojavio tamo na trzistu..

Svidja mi se crno kuciste. Mozda u midi tower varijanti.

ja imam armor jr i koliko vidim razlika je u ovoj rupi sa strane,ima vent koji izvlači gore vazduh i malo estetski dizajnn ali ne puno...

Prilozi

• 1208128952_43c89e03de.jpg
    1208128952_43c89e03de.jpg
    74.5 KB · Pregleda: 160
Dizajn je promenjen i to bas dosta,meni je ovo crno eksrta.

Nazad
Vrh Dno