Šta je novo?

Thermalright SLK800 i XP1600+ na cudnoj brzini !

Aca

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
720
Da ne pricam mnogo, tu su slike. AGOIA Y na 2030Mhz-a temperatura u leru sa zatvorenim kucistem 39C, posle dva sata mucenja 42C. :p

Vidim Simspon prodaje neki P4 na 2 Giga, jel to posle saznanja na koliko radi ta AGOIA? :p :D

PS: Sada će verovatno da se oglasi, a u postu će biti neke sraćenice tipa RDRAM, pa onda imena nekih nepopularnih proizvođača memorije (ne mogu da se setim tačno...) :D

Ma pusti ga jos uvek se zanosi da je P4 neka sprava. :p Ne shvata da za 60 eura ima 2Ghz-a iz AMD-a koji ce da obriju P4 na 2.4Ghz-a. :D

Aca je napisao(la):
Da ne pricam mnogo, tu su slike. AGOIA Y na 2030Mhz-a temperatura u leru sa zatvorenim kucistem 39C, posle dva sata mucenja 42C. :p

Legendo! :)

Aca je napisao(la):
Ma pusti ga jos uvek se zanosi da je P4 neka sprava. :p Ne shvata da za 60 eura ima 2Ghz-a iz AMD-a koji ce da obriju P4 na 2.4Ghz-a. :D
Aco ,Aco!!! Ja navikao da placam procesore 250-350 DEM jos iz vremena AXIA,AYHJAR...Sta ces ,gadna navika a i nikada se nisam lozio na AMD vec sam ga trosio jer je u svim segmentima bio bolji (brzi) od Intela.Ovaj NW je BABA-ROGA od procesora i ceka me jos dugo,dugo druzenje sa njim.A 2.4GHz sam odavno prevazisao.Sada me interesuje samo 3+GHz:D .Spremam se da pazarim 2.53 pa da vidimo dokle ide on:D :D

I umalo da zaboravim najvaznije.SVAKA TI SE DALA, na ovom rezultatu sa XP1600+.IMPRESIVNO !!!

Koji je ventilator na tom Termalrightu?

BTW, Svaka cast! AGOIA Y, kazes?

Dobrodosao nazad :) Jel' to na 2.05v procesor? Imam jednu AGOIA Y koja je stabilna do 1.95GHz na 1.85v a budi se na 2.04GHz, trebalo bi joj malo vise V pa da i tu bude stabilna.

Ako ti nije tesko daj malo detaljniji opis (parametri za memoriju, napon procesora) i neki rezultat (Sandra memorija, 3DMark2001SE...)

P.S. Nikad tako malo para a takva zver!

Alexandar je napisao(la):
Dobrodosao nazad :) Jel' to na 2.05v procesor? Imam jednu AGOIA Y koja je stabilna do 1.95GHz na 1.85v a budi se na 2.04GHz, trebalo bi joj malo vise V pa da i tu bude stabilna.

Lepo ti ja kazem kupi SLK :D.

Ako je to ona AGOIA od Zeljka, znam je. :p Ova moja se budi i na 2.15Ghz-a ali to je samo budjenje. Radi na 2.0V stabilno na 2030Mhz-a ali ne moze da izvrti ceo 3DMark. Proslo mi je kroz ruke 20 AGOIA Y sve iz trinaeste nedelje i zadrzao sam ovaj primerak kao najbolji od svih. Jedini koji je bio bolji je jedna AROIA iz 13 nedelje koji je za 1 korak (10,5Mhz-a) bila bolja od ovog primerka ali sam na zalost morao da je vratim. :(

byMaX je napisao(la):
Koji je ventilator na tom Termalrightu?

BTW, Svaka cast! AGOIA Y, kazes?

Maksonjo, ventilator je od Vulcana TT9, onaj narandzasti. ;)

Paradigma je napisao(la):
Ako ti nije tesko daj malo detaljniji opis (parametri za memoriju, napon procesora) i neki rezultat (Sandra memorija, 3DMark2001SE...)

P.S. Nikad tako malo para a takva zver!

Memorija Cas2 3-5-3-2 1T Enhanced, MD-High, Fast (10x203MHz-a), napon 2.0V, Sandra oko 3070 Mb/s, a 3DMark 13940, moracu jos malo da poradim za 14K. :p

Pustite vi te duvaljke, dok nesto ne potece nista od toga. :)

Pozdrav!

p.s. oces probas Deltu sa Swiftecha ? :)

Aca je napisao(la):
Ako je to ona AGOIA od Zeljka, znam je. :p Ova moja se budi i na 2.15Ghz-a ali to je samo budjenje. Radi na 2.0V stabilno na 2030Mhz-a ali ne moze da izvrti ceo 3DMark. Proslo mi je kroz ruke 20 AGOIA Y sve iz trinaeste nedelje i zadrzao sam ovaj primerak kao najbolji od svih. Jedini koji je bio bolji je jedna AROIA iz 13 nedelje koji je za 1 korak (10,5Mhz-a) bila bolja od ovog primerka ali sam na zalost morao da je vratim. :(

Jeste to je ta AGOIA, znaci i od boljeg ima bolji, svaka cast. Cekajte samo dok student sklopi masinu, eno ga nakupio je i on AGOIA Y punu saku, pa ce da testira na KX-u :)

Jeste to je ta AGOIA, znaci i od boljeg ima bolji, svaka cast. Cekajte samo dok student sklopi masinu, eno ga nakupio je i on AGOIA Y punu saku, pa ce da testira na KX-u :)
Mislis na BX-u:D :D :D

simpson H je napisao(la):
Spremam se da pazarim 2.53 pa da vidimo dokle ide on:D :D

Zar nije bolje uzeti 2.26 ?? Ima manji multiplier, pa bi mozda moglo da se dodje do veceg FSB-a nego sa 2.53, a mozda i 2.4/133 nije los izbor ?

Vocko je napisao(la):
Zar nije bolje uzeti 2.26 ?? Ima manji multiplier, pa bi mozda moglo da se dodje do veceg FSB-a nego sa 2.53, a mozda i 2.4/133 nije los izbor ?
Veruj mi da ni sam ne znam.Sa vazdusnim hladjenjem,svi ovi koje sam probao 1.6 ,1.8 i 2.0 nema sanse da probiju 2.7-2.8GHz.Evo vec 5 dana drkam 1.8A na 149MHz magistrali a na 150 se ne budi.Resio sam da probam 2.53 pa nek ide zivot.Sto se 2.4B tice,ubedjen sam da su to probrani primerci 1.8A jer i ovaj moj ide na 133 na default naponu.

A jel' si probao sa Volcano 7+ ?

Izgleda da je limit za ovo P4 jezgro negde oko 2.8 Giga, naravno, bez egzoticnog LN hladjenja i napucavanja na 2.5 v ! :D
Nadam se da cu da na test dobijem novi stepping na 2.66 Ghz koji bi trebalo "vazdusno" da radi na 3.2 Ghz. Ali ipak, ako izracunamo potrosnju , P4 na 2.8 Ghz vuce maksimalno oko 85W.

Jeli stigao TBred B do nas i da li su mu cene i dalje magicno niske u odnosu na zvanicne?

Fedja, kako ide modding?

byMaX je napisao(la):
Jeli stigao TBred B do nas i da li su mu cene i dalje magicno niske u odnosu na zvanicne?

S obzirom da je tek pre par dana krenula prodaja u USA, treba se uskoro nadati i dolasku Trubred B kod nas. Neki je lik nasvirao 2400+ na 2.5GHz-a sa 2.05V (sto je visoko, s obzirom da je default 1.65V) ali momak je imao Vapochill koji je hladio to cudoviste na -5C. Cini mi se da mu i nisu neki oc potencijali, ili je samo imao los primerak.

Aca je napisao(la):
Bravo majstore.Evo i ja nosen mislju da moja masina moze to isto upravo sam vadio bateriju posto je ploca probudila moju zenu od pistanja.Jos jednom svaka cast...A koja je ploca i memorija u pitanju?Kod mene je msi kt3 i npc 266mhz i ide do 155 ali dobijem sve dugine boje na ekranu sa jos kojim prelivom cudnih boja.Sada je na 151 jer vec na 152 umire ali vrlo brzo po samom dizanju sistema..Naravno 1600+ zeleni....

S obzirom da je tek pre par dana krenula prodaja u USA, treba se uskoro nadati i dolasku Trubred B kod nas. Neki je lik nasvirao 2400+ na 2.5GHz-a sa 2.05V (sto je visoko, s obzirom da je default 1.65V) ali momak je imao Vapochill koji je hladio to cudoviste na -5C. Cini mi se da mu i nisu neki oc potencijali, ili je samo imao los primerak.
XP2400+ @2.5 Ghz moze i vazduhom da se ohladi. Pitanje je samo primerka procesora. Sasvim je sigurno da ce uskoro AMD-ov 0.13 mikronski proces malo da sazri pa ce se procesori i vise klokovati. Setimo se samo prvih Athlon XP procesora - jedva su isli sa 1400 na 1600 Mhz, a sada rade i na 2 Ghz. Intel je ipak nesto malo ranije uveo 0.13 mikronski proces, pa je ranije i sazreo. Za nekih 2 - 3 meseca bi mogla da se ocekuju veoma overklokabilna Thoroughbread jezgra iz Drezdenske fabrike.

Pacer je napisao(la):
Bravo majstore.Evo i ja nosen mislju da moja masina moze to isto upravo sam vadio bateriju posto je ploca probudila moju zenu od pistanja.Jos jednom svaka cast...A koja je ploca i memorija u pitanju?Kod mene je msi kt3 i npc 266mhz i ide do 155 ali dobijem sve dugine boje na ekranu sa jos kojim prelivom cudnih boja.Sada je na 151 jer vec na 152 umire ali vrlo brzo po samom dizanju sistema..Naravno 1600+ zeleni....
Umire zbog KT3 Ultre i NCP 2100 memorije. :)
Ploca je kod Ace kao i kod mene :) KX7-333, a Aca valjda vozi sada neki Samsung DDR-400 boom

P.S. Nema veze da li je zeleni ili braon CPU
moj je XP1600+ 13 nedelja 2002. braon pa ide na default naponu na 1911 Mhz .

byMaX je napisao(la):

Fedja, kako ide modding?
Sutra - modding :)
prekosutra - otkljucavanje
i onda 10x200 ili 10.5x200 ali malo sutra :D

student je napisao(la):
Izlomih pinove i inicijalno pustih XP na 11.5x168 sto mu dodje 2400+
Sve je ovo sviranje ku**u, odo ja ponovo na P4 cim se obnovi platni promet sa Madjarskom:):):)

Pozdrav!

Ne bih se ja tako olako predao ;), sacekajmo da stigne T'Bred 2400+, pa cemo olovkom da zavrsimo pripremu, zatim na KX7-333 stavimo FSB na 200Mhz, multiplikator na 11x, 11.5x, 12x ili vec koliko ko bude imao srece pa ce to lepo da krcka podatke na oko 2.3Ghz ± 0.1Ghz. Ne znam za vas ali meni ce taj computing power da posluzi :p.

Vrh Dno