Šta je novo?

ThermalRight IFX-14 Heatsink Kuler za svaku pohvalu

Dragster

Slavan
Učlanjen(a)
12.04.2008
Poena
309
Od neki dan sam vlasnik ovog kulera,i mogu reci da sam prezadovoljan.Inace nisam neki ljubitelj vodenog hladjenja i do sada sam promeno gomilu vazdusnih kulera ali ovaj za sad je opravdo ocekivanja.Vredi ga razmotriti ,a pravu svoju snagu pokazuje u full loadu gde su mi temperature u odnosu na njegovog prethodnika(CM Gemini) i do deset stepeni ispod.Tako da moj Q6600 bez problema drzim na 3.6Ghz svaki dan.Posle nekih dva sata temperatura u Prime95 ne prelazi 65c dok u idlle 37c.
Novi Termaright model u svakom pogledu ispunio je sva moja očekivanja. Isto tako, očigledno je da je IFX-14 u blagoj prednosti kada su maksimalne temperature u pitanju u poređenju na ostale vazdusne kulere.

Prilozi

• TermalRight.jpg
    TermalRight.jpg
    124.2 KB · Pregleda: 276
pogledaj da li ti je ravna baza na cooleru, cesto ne bude pa nakon poliranja, temp ce biti jos nize ;)
:wave:

Bilo ih je u ALTIju.

koja je cifra u pitanju?

Daj bre ucni mi se da sam procitao 4800din :D

A koj si fan stavio ? i gde ? samo jedan ?
Kod ti je VID, koji je ambient bio i jel ti zatvorena stranica bila :) ?

Par pitanja imam ..:D

Daj bre ucni mi se da sam procitao 4800din :D

A koj si fan stavio ? i gde ? samo jedan ?
Kod ti je VID, koji je ambient bio i jel ti zatvorena stranica bila :) ?

Par pitanja imam ..:D

2xNoctua NFP121300,postoje nosaci za sam kuler,1.25v,25c,zatvorno naravno....;)

Od neki dan sam vlasnik ovog kulera,i mogu reci da sam prezadovoljan.Inace nisam neki ljubitelj vodenog hladjenja i do sada sam promeno gomilu vazdusnih kulera ali ovaj za sad je opravdo ocekivanja.Vredi ga razmotriti ,a pravu svoju snagu pokazuje u full loadu gde su mi temperature u odnosu na njegovog prethodnika(CM Gemini) i do deset stepeni ispod.Tako da moj Q6600 bez problema drzim na 3.6Ghz svaki dan.Posle nekih dva sata temperatura u Prime95 ne prelazi 65c dok u idlle 37c.
Novi Termaright model u svakom pogledu ispunio je sva moja očekivanja. Isto tako, očigledno je da je IFX-14 u blagoj prednosti kada su maksimalne temperature u pitanju u poređenju na ostale vazdusne kulere.

ambient?:wave:

S obzirom da su vreli dani ni temperatura u sobi nije mala negde oko 25c...

Svaka cast kolega...Cooler je ispunio i moja ocekivanja samo nije lepo sto me nisi zvao da zajedno montiramo;)

Nego reci mi jel mozes da uporedis sa mojim vodenim hladjenjem...Koliko se isplati uzeti njega u odnosu na vodenjaka?

P.S.Nek te sluzi kako treba.Pozdrav.

Kuler je daleko bolje resenje od CM Z600 kojeg sam takodje imao priliku da probam.
Po meni je i Gemin II ostavio bolji utisak od pomenutog.

Imao sam Gemin II sada imam Gemin II S izbacio sam veliko jer mi sav vazduh gura u napajanje.
Zanima me tisina u radu, uzecu ThermalRight IFX-14 sledece nedelje, jel obavezna montaza onog malog dodatka ispod cpu-a?

Imao sam Gemin II sada imam Gemin II S izbacio sam veliko jer mi sav vazduh gura u napajanje.
Zanima me tisina u radu, uzecu ThermalRight IFX-14 sledece nedelje, jel obavezna montaza onog malog dodatka ispod cpu-a?

Mislim da neces pogresiti osetices sigurno razliku i to ne malu,ja sa gemin II sam Q6600 drzo na 3.6ghz za svaki dan a sad ide opusteno i na 3.8 ,a mislim da znas kako se ova 65nm arhitktetura greje,onaj deo ispod procesora nisam montirao jer prelazi nekih 6-7 cm plocu sa severne strane tako da smeta i bez njega sam zadovoljan.:wave:

@dragster

druze, proveri kakva mu je baza, svi na netu se zale da je neravna samo tako i da su rezultati pomalo razocharavajuci.

Da je neravna ne bi hladio ovako dobro, pogotvu Q6600 na 3.6.
Meni GEMIN S bolje hladi od GEMIN II jel sam malo polirao bazu, sada je kao ogledalo.

pa dobro, al opet bilo bi lepo da se proveri, nekoliko rivjuova sam pretrchao i svi su rekli da je baza uzasno grbava. evo ja uzeh true black i dok ga nisam ishmirglao nije nikako nalegao na cpu, ipupchena baza bila solidno, tako da....ne bi bilo na odmet da se proveri, ne mora plocha da se skida, samo se odshrafi kuler.

za sad sam vise nego zadoviljan ali uvazicu druze i tvoj predlog:wave:

Dragster vidim iz tvog poptisa da imas Gel EVO ONE pa me interesuje kako si uspeo da ih namestis pored Thermalrighta?Cooler je stvarno ogroman i zauzima dosta prostora oko dela za memoriju tako da Fancy memorije sa vecim dimenzijama ispadaju iz igre...Jesi li stavio memoriju u druga dva slota?Onda pretpostavljam da imas 2GB rama..;)

Dragster vidim iz tvog poptisa da imas Gel EVO ONE pa me interesuje kako si uspeo da ih namestis pored Thermalrighta?Cooler je stvarno ogroman i zauzima dosta prostora oko dela za memoriju tako da Fancy memorije sa vecim dimenzijama ispadaju iz igre...Jesi li stavio memoriju u druga dva slota?Onda pretpostavljam da imas 2GB rama..;)

Izvinjavam se greska iz proslog potpisa,naravno da nemoze ali zato mogu cetiri modula Geil 4GB (4x1GB) 1066MHz DDR2 Ultra Plus 4-4-4-12 a uskoro cu druze izbaciti slike tako da ces imati prilike da vidis kako to sve izgleda a naravno i test da vidis kako funkcionise...:D

Kriva baza na kuleru od preko 50 Eur. jos malo pa procesor mozes da kupis. :wall:
Das tolke pare pa moras da se mlatis da ga ravnas i poliras. :S:

Kakva blamaza za ThermalRight. :zgran:

Nije ni cudo sto su poceli da ih izvoze u Srbiju.

Poslednja izmena:
ko kaze da moras da ga ravnas i poliras. moje je ravan (i mirror finish).

Nazad
Vrh Dno