Šta je novo?

There is no disc in drive

• Začetnik teme Začetnik teme OxyS
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

OxyS

Čuven
Učlanjen(a)
07.02.2003
Poena
619
Juce sam prekopirao XP Pro preko stare verzije , jer mi se nesto zbrljalo i nisam mogao nista pokrenuti. Recimo kad sam probao uci u Control Panel preo Start menija, izbaci mi nesto kao nema programa koji je zaduzen za to ( ukoliko se dobro secam) , ali to sad i nije vazno. Bitno je da mi sada kad pokrecem programe za koje imam precice na Desktopu izbacuje mi poruku iz naslova i moram nekoliko puta da kliknem na Continue ili Cancel da bi pokrenuo. Sta da radim da se programi startovali odmah? Da li bi pomoglo da programe ponovo instaliram?

Format C:
Pa instaliras Windows ispocetka (sa sve pratecim softwareom)

kod win95 ili win98 moze da prodje tzv. gazenje sistema, odnosno ponovna instalacija u isti dir. Kod winXP to uopste nije pametno, jer se (kao sto vidis) mogu ocekivati krupniji problemi (zato je HAL i proporucio format...)

DS9 je napisao(la):
kod win95 ili win98 moze da prodje tzv. gazenje sistema, odnosno ponovna instalacija u isti dir. Kod winXP to uopste nije pametno, jer se (kao sto vidis) mogu ocekivati krupniji problemi (zato je HAL i proporucio format...)

Ma isto je to 95/7/8me ili 2000/xp, uvek mora od nule da bi lepo radilo, ustvari ne mora, ali su mnogo verovatniji problemi.

Šta toliko insistirate na formatu? Šta fali jednostavno obrisati windows, program files, root i preimenovati my documents i proći bez backupa i/ili gubljenja podataka.
Naravno, ukoliko je u pitanju fat32...

jddipqd je napisao(la):
Šta toliko insistirate na formatu? Šta fali jednostavno obrisati windows, program files, root i preimenovati my documents i proći bez backupa i/ili gubljenja podataka.
Naravno, ukoliko je u pitanju fat32...

Zato sluzi druga particija/drugi hdd, znaci prebacis tamo my docs ili sta vec, pa onda format.

pazi, format diska je najbolji nacin da dobijes cist sistem koji ce da radi kako treba. Kada ide sve od pocetka ne moze nista sto je bilo _odozdo_ da smeta i pravi probleme. Zato, ukoliko nemas dve particije ti instaliraj partition magic pa smanji primarnu particiju, napravi novu za backup, iskopiraj file-ove na tu particiju, resetuj racunar i pokreni instalaciju. Naravno, prilikom instalacije XP-a formatiraj particiju i dobijes sve kako treba.

Nazad
Vrh Dno