Šta je novo?

The World Powerful Quad Core Ever - Test Stability

PCBeast

OC Guru
Učlanjen(a)
30.11.2006
Poena
585
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Test je radjen na konstantnoj temperaturi od 25-26 C

Komponente koriscene za test su sledece:

Intel Quad Core Q9650
Asus Rampage Formula
OCZ DDR2 PC2-9600 FlexXLC Edition 1200 Mhz/ 4GB
Western Digital 4000 AAKS
Matrox Millenium II
Cooler Master M1000

Na sve ovo CPU je hladio Thermaltake Water Block sa Thermaltake Water Cooling sistemom!

Prilozi

• Full Test Idle.png
    Full Test Idle.png
    123.5 KB · Pregleda: 172
  • prime test 4h full load with Rar Benchmark.png
    prime test 4h full load with Rar Benchmark.png
    121.8 KB · Pregleda: 122
  • Test Prime Full Load 6h.png
    Test Prime Full Load 6h.png
    122.1 KB · Pregleda: 104
  • Prime Test 4.3 Ghz.png
    Prime Test 4.3 Ghz.png
    124.3 KB · Pregleda: 561
Poslednja izmena:
I nakon svega evo kako to u stvari izgleda:

Prilozi

• DSC02302.jpg
    DSC02302.jpg
    302.6 KB · Pregleda: 147
  • DSC02303.jpg
    DSC02303.jpg
    400.6 KB · Pregleda: 177
  • DSC02304.jpg
    DSC02304.jpg
    364.4 KB · Pregleda: 190
Poslednja izmena:
lepo si se ponovio i ukrotio ga :)
go go PCBeast

Poslednja izmena:
malo off/

A i engleski ti je alal vera.

Kaze se `The World`s most powerfull quad core ever`

malo off/

A i engleski ti je alal vera.

Kaze se `The World`s most powerfull quad core ever`

Najispravnije je The World's Most Powerful Quad Core Ever ali kakve to veze ima sa ovim u opste???Ko da je bitno kako sam napisao to sto sam pisao pisao sam u 4h ujutru ne obaziruci se i tako sam postovao jos na 2 sajta samo Copy - Paste!Koncentracija cista nula!Od tebe bi bilo postenije da si dao neki komentar valjan ili pitanje da te nesto interesuje a ne da ispravljas tudje krive Drine!Bar bi delovalo profesionalnije u skladu sa temom..

Poslednja izmena:
Najispravnije je The World's Most Powerful Quad Core Ever ali kakve to veze ima sa ovim u opste???Ko da je bitno kako sam napisao to sto sam pisao pisao sam u 4h ujutru ne obaziruci se i tako sam postovao jos na 2 sajta samo Copy - Paste!Koncentracija cista nula!Od tebe bi bilo postenije da si dao neki komentar valjan ili pitanje da te nesto interesuje a ne da ispravljas tudje krive Drine!Bar bi delovalo profesionalnije u skladu sa temom..

Dobro nemoj sad da places.
Al covece mislim... vodeno hladjenje! :p

I cestitke naravno, kupio si masinu za benchmarkovanje i testove. Pravu dobit od quadcoreova cemo videti za par godina, a tad ima da kostaju mnooogoo manje.

Poslednja izmena:
Pravu dobit od quadcoreova cemo videti za par godina, a tad ima da kostaju mnooogoo manje.

Toliko ćemo morati da čekamo, jaojjjj što toliko? :d
Ja sam uspo da uposlim 8 jezara 100% trenutno :d, možda za par godina ako sam ja vanzemaljac osetim korist od 64 jezgra, ako ih bude, dok ostatak oseti korist od Quad Core-a, jer ponoviću ja sam vanzemaljac :d

Poslednja izmena:
Mali offtopic:

Vanzemaljac :) na kom naponu i sa kojim hlađenjem držiš Q9550 na 4.1GHz za 24/7 ovih vrelih letnjih dana? Jel' još pride u zatvorenom kućištu ili?

Mali offtopic:

Vanzemaljac :) na kom naponu i sa kojim hlađenjem držiš Q9550 na 4.1GHz za 24/7 ovih vrelih letnjih dana? Jel' još pride u zatvorenom kućištu ili?
O.T
Nema tog cpu-a odavno, tj. ovo mi je bio drugi koji je hteo na tom kloku :) inače na tome je radio na 1.47V, uz pomoć TRUE kulera i malo magije :) što je mnogo, kad vidiš kako ovi Q9650 kidaju :) :wave:

OK.

Mislio sam imaš neku magiju za Q9550, jer znam da oni i koji hoće na 4.1GHz (i ploča ume tu već da bude kritična) to rade tipično na 1.45-1.5V što nikako nije zdravo za 24/7 čak i da čovek ima neko dobro vodeno da uspe da ih ohladi.

Ovaj moj evo lepo radi na vazduhu na 3.8GHz, na 1.34V, u zatvorenom kućištu, 24/7 opterećen i temperature jezgara su (ovih vrelih dana, 30C u sobi) su 58-64C, kako koje jezgro. Kad nisu vrućine, temperature su uvek ispod 60C. Dakle sasvim prihvatljivo i ne mnogo lošije od Q9650, koji pod identičnim uslovima (napon, zatvoreno kućište, 24/7 load) na vazduhu dostižu oko 4.1-4.2GHz, dakle oko 10% su brži za svakodnevni rad.

OK.

Mislio sam imaš neku magiju za Q9550, jer znam da oni i koji hoće na 4.1GHz (i ploča ume tu već da bude kritična) to rade tipično na 1.45-1.5V što nikako nije zdravo za 24/7 čak i da čovek ima neko dobro vodeno da uspe da ih ohladi.

Ovaj moj evo lepo radi na vazduhu na 3.8GHz, na 1.34V, u zatvorenom kućištu, 24/7 opterećen i temperature jezgara su (ovih vrelih dana, 30C u sobi) su 58-64C, kako koje jezgro. Kad nisu vrućine, temperature su uvek ispod 60C. Dakle sasvim prihvatljivo i ne mnogo lošije od Q9650, koji pod identičnim uslovima (napon, zatvoreno kućište, 24/7 load) na vazduhu dostižu oko 4.1-4.2GHz, dakle oko 10% su brži za svakodnevni rad.

Ja koliko sam razumeo ti imas Q9550 a u potpisu ti pise Q9650?Inace i sa boljim vazdusnim hladjenjem moze se opusteno izvuci 1200 Mhz + a trebalo bi i kod Q9550 isto tako...Inace sve zavisi i od samog primerka CPU-u.Neki potrazuje manje napona a neki vise a takodje je ista situacija sa zagrevanjem!1.44v za 4.3 Ghz je extra stim sto bi se jos veci clock dobio sa upgrade-ovanjem sistema za hladjenje uz manje napone!

@nikolas61@ Hvala!

Vrh Dno