Šta je novo?

The Witcher (A New Saga)

Igre su već menjale lore u većoj ili manjoj meri, a ni ne prate knjige već su poput nastavka. Ciri kao veštac? Samo napred. Trojka je jedna od najboljih igara ikad. Za mene, nakon onakvog kraja u Blood&Wine ja hoću da to ostane kraj sage jer Geralt koga sam ja igrao to zaslužuje :). Ciri je normalan nastavak jer ima dosta materijala koji mogu da pokriju sa njom a koji su tek dotakli počev od rodjenog oca do matorih veštica, eldar krvi...

Ја који сам Вичера 3 прешао једно 7 пута уздуж и попреко увек користећи друге знакове,ако Вичер 4 не буде на истом или сличном нивоу завршавам своје интересовање за игре.
Једино ми ова игра држи пажњу у овим година,поред ПЕС-а са другарима...
Ако се и ово упропасти као асасинс крид онда батаљујем све...

Ako polazimo od toga da se igra nastavlja direktno na kraj trojke u kom je Ciri - dakle Witcher, pretpostavljam da znamo kakav je to kraj bio, tj ko je dobio rat, ko je izgubio, ko je preživeo, ko nije... Da sad ne ulazim u spojlere, s tim da možemo uzeti u obzir da i to mogu promeniti a što znači da neko može doći i reći da je priča (i kraj koji dobijemo u trojci) pointless, odnosno obesmišljena.

Mozda cemo moci da uvezemo opcije i igramo u svetu koji smo dobili na kraju trojke

Teško, da ne kažem nikako, pre svega zbog različitih engine (REDengine u W3 vs Unreal engine 5 u W4).

Mozda cemo moci da uvezemo opcije i igramo u svetu koji smo dobili na kraju trojke
To jeste moguće, evo reći ću i kako, ali ako uzmemo u obzir da su rekli da je ovo početak "nove sage" tj trilogije, šanse su jako male. Ako Witcher 5 bude takođe sa Ciri tu bi zaista imalo smisla, a i da se vala ne čeka dugo, moglo bi to ići na neke četiri godine.
Teško, da ne kažem nikako, pre svega zbog različitih engine (REDengine u W3 vs Unreal engine 5 u W4).
U Witcher 3 imaš opciju da odgovaraš na pitanja jednom liku kako bi postavio "odluke" mada šta god odgovorio tu nije bilo nekog bitnog odstupanja.
Ne moraš da čitaš, uopšte te ne tera na to ali realno onda baš i nisi kompetentan sagovornik na temu "zašto izmena sveta koji je stvorio autor nije baš tako dobra ideja" a o čemu se diskutuje već nekoliko strana.
Zašto nema pravo da diskutuje o igrama ako ih je igrala? Cela priča u istim je "izmišljeni" nastavak knjiga. Stoji da će neko ko poznaje sam univerzum imati bolje poznavanje lore-a, ali ako je prešla Witcher 3 na primer sasvim je dovoljan (i korektan) sagovornik. Ne zaboravite da je tema igra a ne knjiga. Što neko reče već su menjali dosta toga, u trojci dodali crossbow, alchemy funkcioniše glupo tj uopšte ne prati knjige. Biće promena još tako da nam je bolje da to prihvatimo ako želimo uživati u igri - ja želim!

Poslednja izmena:
Mnogo volim ove što misle da su knjige vrednije samo zato što su knjige, a igra igra... W3 je čak i uz političku korektnost koja se nazire u odnosu na prethodne delove, institucija, za bilo koji deo knjige.
Knjige vrede da se pročitaju samo ako zagrižen fan i hoćeš da znaš pozadinu priče ili ako voliš epsku fantastiku i pročitao si skoro sve drugo što postoji. :)
Igre nisu skroz pratile lore, ali i ono što je izmenjeno je imalo kolko tolko logike. Za razliku od one "Netflix adaptacije" koju su mogle samo polupane glave da napišu.

Jesi li siguran da si pročitao kompletnu diskusiju - pošto apsolutno niko nije napisao da su knjige bolje/vrednije od W3 ili još gore negirao da je W3 vrhunska igra već ljudi pokušavaju da kažu da kada se krene sa velikim odstupanjima od lore u knjigama dobija se fijasko poput RoP ili GoT u par poslednjih sezona a niko to ne bi želeo da se desi W4.

Ako Ciri bude veštac (što mi, da ponovim apsolutno ne smeta) očekujem u igri ipak neko objašnjenje kako je kao žena preživela trial i ostalo što ide uz to, a što je suprotno onome što smo do sada znali o svetu Witchera, inače bih bio jako razočaran samo time da samo jednostavno Ciri bude Witcher i to je to.

Poslednja izmena:
naravno da ce biti objasnjenje, nije valjda ovaj trejler jedino bitno :)

Cuj objasnjenje, pa rekli su da ce prolazenje Trial of Grasses biti deo igre.

I ne znam zasto mislite da je u GOT bilo nekih vecih odstupanja, Martin je aminovao kraj, odnosno rekao im da tako ide kraj price

Nemam nista protiv igre gde je Ciri protagonista, ona je najvaznija osoba u tom univerzumu. Ali, kao sto je @Yojimbo vec rekao ili nagovestio, ko god je citao knjige vidi verovarno prvi ozbiljan lore break od strane CDPR-a.

Zene ne mogu da prezive Trial of the Grasses. Samo 3 od 10 mladih decaka prezive. A cak i da to nije slucaj, cak i da je Ciri specijalna (mada je Elder Blood ne bi spasila), nema nikakve logike da sebe podvrgava tome - i bez toga je mnogo, mnogo mocnija od bilo kog witcher-a.
Jedina dobra poruka od kad se pojavio taj video.

Mogli su da izbegnu probleme tako što bi se igra zvala npr. Witcher: Story of Ciri ili nešto u tom fazonu.
1. Priča bi bila u već poznatom svetu koji privlači toliko igrača kao što je najavljeno.
2. Imali bi u naslovu Witcher, što je smaračima iz marketinga jako bitno jer će se prodati 0,3% više kopija.
3. Imali bi novog glavnog junaka kog su želeli i priliku da ispričaju njenu priču.
4. Ne bi narušili osnove jer ona ne mora da bude veštac da bi bila zanimljiva.
5. Svi srećni i zadovoljni.

Ili možda grešim i glavni lik mora biti veštac inače niko ne bi igrao?

Da se ne lažemo u GoT je bilo ogromnih odstupanja još dok je bilo izvornog materijala za seriju a ne tek otkada im je Martin rekao "radite kako bi mislite da treba" za šta je zauzvrat dobio papirić sa najmanje šest a verovatno i sedam ništa a koliko su uspeli u tome pokazuje i sud publike odnosno da su sezone koje su mimo izvornog materijala uradili B&B doživeo totalni fijasko po svim mogućim parametrima

pa svaka witcher igra ima jos dodatak u naslovu (osim prvog dela, ali to je ono pocetak, new IP)

witcher 2: assassins of kings
witcher 3: wild hunt

sigurno ce biti i ovde witcher 4: nesto nesto

Ciri ovo, Geralt ono, niko da postavi jedno od najbitnijih pitanja, a to je da li će biti i kakav će biti GWENT? :D
Pa isti kao u trojci:
"Gospodine, znam da su vam jutros iskasapili celu porodicu, nego jeste li vi za jednu partiju gventa?"
"Ajde može jednu..."

Ili da li ce ostaviti kao i u predhodnim igrama romantizovanje koje sad trpaju u sve igre sto je ultra debilno. A posebno ce biti sa Ciri...
Mislim u prvom delu je to i bilo ok onu Sani si smuvao na groblju ili bolnici bese znam da je bilo tu leseva i zarazenih kugom...

I to je bitno, npr. moj Geralt je u prethodnim igrama "romantizovao" sve kad bi imao priliku, sa Ciri u cetvorci ipak moramo biti obazriviji :D

I meni je to palo na pamet da li ce biti romantizovanja i na sta ce to da lici. Mozda to i izbace iz igre. Iako nemam nista protiv toga da Ciri bude glavi lik mislim da ipak za ovaj tip igre bolje odgovara muski lik. Sto se tice toga kako je postala witcher vjerovatno ce biti dio igre gdje ce zavrstit trial of the grasses i u procesu izgubiti moci koje je imala zbog elder blood.
Geralt je svakako zavrsio svoju pricu u trojci i treba ga pustiti da na miru odmara.

Poslednja izmena:
Ciri ovo, Geralt ono, niko da postavi jedno od najbitnijih pitanja, a to je da li će biti i kakav će biti GWENT? :D
Kad se samo setim kako sam se navukao na ovu fantastičnu igru u igri :love:
Nije postojao npc a da nisam odigrao partiju kada sam video da postoji opcija - ko god to bio. Igralo se u Novigradu pa i B&W dlc-u a "zaluđeništvo" je kulminiralo kada smo igrali GWENT kao odvojenu igru, ja i par drugara neko vreme. Ideja je fantastična i šteta što ista nije buknula ali dobro... Što reče Bloody Baron: "That's topic for another time".

Zene ne mogu da prezive Trial of the Grasses. Samo 3 od 10 mladih decaka prezive. A cak i da to nije slucaj, cak i da je Ciri specijalna (mada je Elder Blood ne bi spasila), nema nikakve logike da sebe podvrgava tome - i bez toga je mnogo, mnogo mocnija od bilo kog witcher-a.

U igri - mozda, po knjigama (lore-u) - ni izdaleka. Ona nikad nije u sparingu macevima pobedila ni jednog vicera, niti je to moguce da se desi.

Realno neka pišu ceo projekat kao propao ako nema gwenta! Ja online varijantu igrao od bete sve dok je nisu stavili na led.
gwent.jpg

Baš sam hteo da postavim :)
Ono što mi je zaparalo uši jeste naša "Serbian mitology" :cool: Nisam verovao dok nisam par puta vratio da čujem bolje.
Srbija do Tokija 🇷🇸💪

Stoji sve što kažeš! Ja se ipak iskreno nadam da postoji glas razuma u tim grupama koje odlučuju i da će ovaj put dozvoliti da se posao privede kraju kako treba. Ako ne bude tako - za*ebi!
У којем минуту и секунди спомиње Српску митологију?

У којем минуту и секунди спомиње Српску митологију?
Eto video. Što reče kolega premotaj na 8:05.
Toliko toga nam duguju braća Poljaci da su nas uz najavu igre stavili u prvi plan :cool:
Sad će svaki Witcher fan (od 50 miliona) da traži bauka na netu i da gleda kakve su mu sposobnosti i zamišlja kako Cirila pirueta oko njega, i ko zna... Možda nam uskoro i turizam procveta! Oleee! :giggle:

Novi info:

• Ciri doesn't use signs exactly? Signs are a weaker forms of pure magic. She's a source with mutagens in her body. Not sure what that means really, some sort of a mix.
    • Map size is similar but the game is more expansive, more story driven, more reactive to player choices and likely longer to beat. Quality over quantity.
    • More focused on role-playing than TW3.
    • Ciri iCHOOSING to become a witcher is a turning point in her life.
    • They will refer to Wild Hunt ending at the start of the game. Vets will recognize the hints at previous games but it will also serve as an entry point to the witcher universe for new players.
    • Story will focus on Ciri's journey of becoming a witcher and challenges she has to go through after that. Her fears, her destiny and her witcher path.
    • Chain will be a tool players can use in-game.
    • Ciri will have a different approach to hunting monster than Geralt cause she's got more tools, is more nimble and faster cause she's younger.
    • Many things changed in the studio and on development level to avoid another CP 2077 launch.
Ovde je intervju. Dakle, mapa je otprilike iste veličine što me jako raduje.

"She's a source with mutagens in her body. "
Ovo je glupost. Ona jeste source, vervatno najmocniji zivi source, ali nikada nije, niti moze da prodje proces mutacije.

"Ciri will have a different approach to hunting monster than Geralt cause she's got more tools, is more nimble and faster cause she's younger."

Umesto da kazu da ona ima potpuno drugaciji skill set od Geralta i da je zato njen nacin borbe drugaciji, oni na kraju krajeva svode sve na to da je ona mladja i zbog toga brza i spretnija!?

Koliko ljudi koje je radilo na Witcher sagi.... ajde bar na Withcer 3 igri, i dalje radi u CDPR? Posto mi se cini da se mindset o postovalju onoga sto je u sustini stvorilo njihovu kompaniju menja iz korena.

zasto da prolazi kroz proces mutacija kada je ona izvor mutacija?

pa i kazu da ima mnogo vise “alata” na raspolaganju, znaci totalno drugaciji skill set od Geralta

Koliko ljudi koje je radilo na Witcher sagi.... ajde bar na Withcer 3 igri, i dalje radi u CDPR? Posto mi se cini da se mindset o postovalju onoga sto je u sustini stvorilo njihovu kompaniju menja iz korena.

Vrlo malo je ostalo...
Mnogi verovatno ovde nisu svesni koliko je ljudi otislo tj ostalo od "stare garde", posebno nakon CP2077 fijaska i da vesti od pre par meseci o trenutnom stanju unutar CDPR-a uopste ne mirisu na dobro, kao i pravac kojim su krenuli.
Dobar deo te garde koja je radila na TW3 je u Warhorse Studios -> studio iza Kingdome Come Deliverance...
KC2 trejler mi je delovao prilicno interesantno, nisam probao KC1 ali bas nahvaljen rpg koji mozda nije dobio dovoljno paznje zbog inicijalne neispoliranosti.

Nazad
Vrh Dno