Šta je novo?

The Vanishing of Ethan Carter - from ex People Can Fly studio

Jovyland

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.12.2006
Poena
595
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600
Matična ploča
MS B350M Mortar Arctic
RAM
16GB DDR4 HyperX 3200Mhz
GPU
XFX Qick RX 6700XT
Storage
1 TB SSDa + 3TB HDDa
PSU
Seasonic MII EVO 520W
Monitor
DELL G2724D
Laptop
HP Pavilion Aero 13
Steam
jovyland
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Zvuci interesantno...nema mnogo ovakvih igara.

Inspired by the weird fiction stories and other tales of macabre of the early 20th century, The Vanishing of Ethan Carter is a game to be played at night, alone, and in headphones. With The Vanishing of Ethan Carter, The Astronauts – a team comprised of People Can Fly (Bulletstorm, Painkiller) veterans – aim to evolve immersive storytelling in games. It’s set for release on PC via digital distributors in 2013.

As a detective with the supernatural ability to visualize scenes of lethal crimes, you investigate the kidnapping of a young boy, hoping to save him before it’s too late. The investigation leads you to a beautiful mountain area, where you come across a severely mutilated body of one of the kidnappers. Using both your paranormal skill and modern detective tools you discover the mystery behind the trail of corpses in the valley, the roots of an ancient force ruling the area, and the fate of the kidnapped boy.

“What we care about the most is that the players feel like they’re really there. Immersion is our number one priority”, said the game’s designer, Adrian Chmielarz. "It’s a game about exploration and discovery. We’re not abandoning the gameplay – on the contrary: we’re trying to strip it down to the bone and make sure it’s always meaningful and truly makes the experience better.”
The game is being developed on the latest version of the industry-leading Unreal Engine 3 technology from Epic Games, as well as exciting new technology, the details of which we will reveal in the coming months.

[YOUTUBE]A4sMtzeVqYc[/YOUTUBE]

LINK

jedva cekamo da vidimo nesto vise :)

Super, Walking Dead release sistem?

The Vanishing of Ethan Carter

In The Vanishing of Ethan Carter, you play as Paul Prospero, an occult detective who receives a disturbing letter from Ethan Carter and realizes that the boy is in grave danger. When Paul arrives in Ethan’s home of Red Creek Valley, he realizes things are even worse than he imagined. Ethan has vanished in the wake of a brutal murder, which Paul comes to see might not be the only murder to investigate. Using both regular and supernatural detective skills, Paul must figure out what happened to the missing boy.”

HCNlaPV.jpg

7vow8Pa.jpg

sWI84ux.jpg

The Vanishing of Ethan Carter will be a first-person game in which players “explore and interact with the environment in order to discover the truth.

[YOUTUBE]MeKrxD6Ps_E[/YOUTUBE]

The Astronauts is made up of eight people, including former developers from People Can Fly, creators of Painkiller and Bulletstorm. The Vanishing of Ethan Carter was first revealed back in February and is currently in development for PC, but the team is “we’re hoping to eventually bring it to next-gen platforms.” No release date has been announced, but when it will come is “a question of months, however, not years.” More information on the story can be gleaned from the prequel comic The Astronauts released earlier this year.

http://www.ign.com/articles/2013/09...rter-revealed?abthid=523b3dbd571702db6600000f

Poslednja izmena:
Brate, znas li koja je tezina ovo ucitati na 2 MBit-a....:mad:

[YOUTUBE]2q_aNw4pTqc[/YOUTUBE]

Lepo izgleda ali malo akcije, ustvari videcemo ako izbace jos neki gameplay mozda gresim :)

Poslednja izmena:
Rayku smeta sto nece moci svog Dovahkina da prosece ovom lepotinjom od okruzenja, nije jedini :p

Poslednja izmena:
Mene vise zanima tech iz ove igre, jer ce ako se pokaze biti sigurno ponovo iskoristen u nekoj drugoj igri.
Ovo skeniranje fotografija itd.

Fina grafika. Posebno mi se dopada kako je rešena kamera i kretanje u igri, što je jedna od mojih glavnih zamerki slobodno mogu reći jednoj plejadi top FPS naslova u poslednje 4 godine. Takođe sam prijatno iznenađen i idejnim konceptom. Nisam ovo očekivao kada sam video prve objavljene sličice, a drago mi je što u poslednje vreme sve više izlaze igre iz prog lica gde shoot-erski elementi nisu primarna stvar. Očigledno je to potrošeno pa se nema kud... Ipak videćemo kako će reagovati publika, jer čini mi se da je previše ljudi naučeno da igra nešto akciono i na brzaka. Bojim se da posebno mlađana publika neće imati sluha za ovako spori ritam kakav nameće ova igra, kao ni za ove detektivske elemente kakvi su plasirani u ovom videu. Ipak su davno bile aktuelne igre poput Myst-a...

Meni jako smeta ovo navođenje, šta da se istraži, gde da se gleda, gde da se ide, šta i kako da se kombinuje... i ne vidim gde je ovde igra ili šta bi moglo korisno da se uradi osim da se isprati priča. Ako ostave mogućnost da se isključe ta pomagala onda bi moglo biti zanimljivo.

Poslednja izmena:
Meni jako smeta ovo navođenje, šta da se istraži, gde da se gleda, gde da se ide, šta i kako da se kombinuje... i ne vidim gde je ovde igra ili šta bi moglo korisno da se uradi osim da se isprati priča. Ako ostave mogućnost da se isključe ta pomagala onda bi moglo biti zanimljivo.

Ma da, najbolje da te roknu u open world šumetinu od 30 hektara i ostave te da sam tražiš bilo šta bez ikakve pomoći.

Meni ovo deluje kao vrlo interesantan koncept, ali da vidimo na šta će to ličiti na kraju. Ne bi bio ni prvi ni poslednji put da je interesantna originalna ideja loše sprovedena, takvih igara je gomila.

ma, ovaj demo je verovatno sam pocetak igre, uradjen kao omaz Sobi...najverovatnije ce posle toga krenuti klasicno izvodjenje iz treceg lica

Ma da, najbolje da te roknu u open world šumetinu od 30 hektara i ostave te da sam tražiš bilo šta bez ikakve pomoći.
Bolje i tako da me ostave, da lutam i istražujem po šumetini, i sam pronalazim i povezujem dokaze, nego da mi ovako iskaču poruke na svakih 10 m sa uputstvima gde da idem i šta da radim... Zato i kažem da bi bilo dobro kad bi te poruke mogle da se isključe pa da svako može da podesi kako mu je interesantnije.

Poslednja izmena:
I meni je polu*****no ovo iskakanje hint-ova, da su bar označili samo bitne predmete, ali su otišli korak dalje sa ovim "glasnim razmišljanjem". Lepa je igra i sve ali ako je avantura/puzla onda treba da bude izazovna.

Lepo je krenulo na pocetku, zamalo da me "urade". :D
Lepi pejzazi, misterija, nersena ubistva..
Kad ono film u kome povremeno nesto kliknes da bi se nastavio.

Postoji ozbiljan ako ne problem, a ono dilema u vezi percepcija igrača koji za i najmanji hint tvrde da je ne znam kakva ispomoć ili pretvaranje u interaktivni film. I svačiji odgovor na tu dilemu je individualan, jer zavisi od mere i ličnih kriterijuma. Slično kao u fpsu, gde svi kukaju što se više ništa ne kupi sa zemlje, ali onda kada im daš današnji fps sa današnjim nivoom detalja i staviš da predmeti koje treba pokupiti "ne svetlucaju" ili neće ništa provaliti šta treba da se uzme ili se igra pretvara u kliktanje Use tastera na apsolutno sve na ekranu, što je opet odvratno.

Ne znam, ja ne bih voleo da me igra baci u 30+ hektara da se snalazim kako znam i umem bez ikakvih makar skromnih hintova. Da ne pominjem koliko je frustriranje kada imaš situacije gde nisi siguran da li si nešto dobro uradio zbog svoje greške ili je prosto mehanika igre takva. Mislim da svi koji se na to lože imaju trip da je tako nekada bilo u zlaaaatno doba igranja, a zapravo nije bilo nikada jer su te čak i najzeznutije igre (osim par ekstrema koji nikad nisu bili u prvom planu) ipak postepeno uvodile u svoj svet i mehaniku. A da se ne lažemo, svi vidimo ovde po topicima kada su igre gde "zaškripi" da se traži pomoć masovno (npr. Divinity :d ), da ne govorim koliko ljudi gleda walkthrough-ove po internetu i traži pomoć. Ako te igra natera na to, meni je to game-breaking...bolje je da ti suptilno saopšti nešto, i ne, to nije nužno interaktivni film jer u teoriji kada ti igra ne bi dala nikakav hint, i ako je nož na obali jezera a ne u obližnjoj pećini, taj koji je nabasao na njega nije neki master nego običan user. :)

Slažem se, najviše me nervira kad ti igra ne da dovoljno materijala, pa se svodi na kliktanj po ekranu. I pored toga što su to sve igre, zamislite da je to realno, i videćete da nema smisla (mahom se svodi na avanture)
Evo jedan primer, kultna igra Syberia, treba da dodjem do arhive, a vrata zaključana, i onda ko ****** obilaziš fabriku i pritiskaš neke poluge nešto kao radiš, a nisam ne znaš zašto, (jer to to nije bio cilj), i na kraju napraviš robota (opet, zašto?) lutajući po fabrici, a dva metra od arhive stoji NCP koji ti priča o cveću, jednostavno cela situacija nema smisla, ni u realnom svetu ni u igri(loše dizajniran nivo). Takvih je previše, pogotovo ako je igra open world-sad box, pa si u toj šumi od 30hektara, divota

to verovatno vazi za syberiju 2 koju sam prekinuo u nekom trenutku jer ne volim kad radim nesto sto nema smisla.syberia 1 je extra u svakom pogledu :)

Zar poenta igara nije da se pobegne od realnosti?! Smori brate kad je sve toliko "realno" nema zabave :) Zivot sam po sebi je previse ozbiljan tako da igra treba da bude zabava a to ova igra po meni nije. Da ponovim po meni previse linearno i veoma brzo "smara" sto ne znaci da igra nije kvalitetno odradjena. ***. ukusi su razliciti...

Nazad
Vrh Dno