Vince Carter
Čuven
- Učlanjen(a)
- 30.06.2000
- Poena
- 649
/Iz nepoznatih razloga ne mogu da okacim reply u onom threadu pa zato evo novog/
Gde sam ono stao...
Probao sam ortakovo napajanje, i nije pomoglo, i onda mi je definitivno ponestalo ideja.... Osim jedne - Promise Raid kontroler...
Na sve strane pise na da njih ne treba kaciti nista osim hardova, sto je jel'te tacno, ali u ovakvoj situaciji...
Povezan na Promise, TEAC snima sasvim normalno (mada se Promise buni i pravi da ga ne vidi
Pri tome Promise 'stavi' rezac u meni nepoznati mod rada (i ne moze se proveriti koji je), pa sam na kraju ponovo povezao rezac na IDE kontroler i VIA IDE Toolom menjao modove rada... Kada radi u UDMA 2 (kako i treba po defaultu) ili u UDMA 1 modu, snimak je ocajan; kada radi u Multi-Word DMA modu (bilo 2, 1 ili 0) snimak je mnogo bolji, ali ipak ne idealan (tj normalan), pojavljuju se mali padovi na samom kraju diska (cesto, i to uvek na istom mestu, naravno:whip), sto se nikada ne desava kada je prikljucen na Promise (???), ali zato nema ni traga od onog problema oko 20tog minuta. Kada radi u PIO modu, snimanje je takoreci nemoguce.
Dakle, problem je poprilicno 'ublazen', ili koristiti Multi-Word DMA ili ga zakaciti na Promise (sto zvuci suludo
Jednostavno nema nacina da proradi 100% kako treba...
?????????????????????????????????????????
Treba li napomenuti da na ovoj ploci svi ostali uredjaji oduvek rade savrseno?
Potpuno besmisleno!
boom :whip ctp;