Šta je novo?

The system has recovered from a serious error.

Nightwalker

Čuven
Učlanjen(a)
23.12.2000
Poena
619
Malopre mi se javila ova poruka i komp se restartovao.

U log fajlu pishe:
Error code 000000c2, parameter1 00000007, parameter2 00000cd4, parameter3 02060002, parameter4 85cc30c0.

Kada se to desilo, bio mi je ukljucen firefox i winamp. Sada sam izgubio bookmark toolbar ikone u firefoxu.
Pustio sam test za disk (wdtools) i sve je O.K.

Nikada mi se ovo nije desilo ni na jednoj mashini, u chemu moze da bude problem?

To se događalo meni i bila je u pitanju memorija.
Probaj zamijeniti memoriju ili probaj svaki stik posebno.

Jeste, mashina iz potpisa + sbb modem (Scientific Atlanta), neshto sam gledao na net-u, mozda je i do njega, sve ostalo radi O.K.
B.T.W., modem ide preko mrezne kartice.

Prilozi

• Mini112906-02.rar
    24 KB · Pregleda: 79
problem je sa crss.exe, pokusaj da reinstalira Quicktime i drajver za modem.

Note that csrss.exe owns the quicktime.exe process. This could be an issue with quicktime making a call to an invalid hardware address, an invalid pagedpool or nonpaged pool memory address, or a request to a portion of the disk that is corrupt - since csrss.exe owns the process, it's likely that quicktime is bringing down csrss.exe when it crashes, causing the bugcheck.

Hvala, Frogman! Nemam drajver za modem, ide preko mrezne kartice. Kojim programom si otvorio minidump? Da li da reinstaliram drajver za mreznu?

Imao sam i ja slican problem sa quicktimeom. Blokiraj u windows firewall-u da ne moze da pristupa internetu!

@Frogman:
Da iskoristim priliku ako vec nije kasno..... moze li da se zna sta muci ovaj racunar?

Prilozi

• Minidump.rar
    119.3 KB · Pregleda: 46
Nadam se da nije kasno za odg.! Imate problem sa drajverima ATi graficke kartice i sa "ntoskrnl.exe" servisom koji je krucijalan za boot Windows-a (moze se desiti usled otkazivanja hardvera ili ga je mozda ostetio virus "w32.bolzano" ili neka od njegovih varijanti)

Na koju foru se skeniraju ti dupm fajlovi i vidi u cemu je greska ?

iskreni entuzijasti & poznavaoci, moze i jedan reviw za ovaj minidump?
Poz, A

Prilozi

• Mini010807-02.rar
    18.7 KB · Pregleda: 36
djpaan procitaj post iznad

tnx gadafi

iskreni entuzijasti & poznavaoci, moze i jedan reviw za ovaj minidump?
Poz, A

Trebace nam jos informacija o tvojoj konfi posto je ntsokrnl.exe greska cesta, ipak je to samo kernel :D .
Evo ovako sta ti ja predlazem, goldmemory nekih 10-ak pass-ova i da budes siguran da ti ram radi ok. A moguc je problem i sa PSU jedinicom, mozda je nedovoljna ili ti prilikom opterecenja ne daje kontiuniranu dc struju komponentama.

frogman, instalirao sam windbg i video grešku (mislim da je nv4_mini.sys) verovatno neka greška oko drajvera, inače su NV 84.25, pogledaj i ti ako možeš, i predloži neko rešenje, ako ga ima.
taj komp služi za gledanje TV i SAT kanala, off download i slične stvari, reistalirao sam win pre par dana.
pozdrav

Prilozi

• Mini011007-01.rar
    14.5 KB · Pregleda: 33
Poslednja izmena:
frogman, instalirao sam windbg i video grešku (mislim da je nv4_mini.sys) verovatno neka greška oko drajvera, inače su NV 84.25, pogledaj i ti ako možeš, i predloži neko rešenje, ako ga ima.
taj komp služi za gledanje TV i SAT kanala, off download i slične stvari, reistalirao sam win pre par dana.
pozdrav

BugCheck 100000D1... Kao sto i MS kaze http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/dndevice/html/IRQL_Sched.asp verovatno je problem sa drajverima. Podigni 91.33 oni su veoma stabilni pa se onda javi!

Nadam se da nije kasno za odg.! Imate problem sa drajverima ATi graficke kartice i sa "ntoskrnl.exe" servisom koji je krucijalan za boot Windows-a (moze se desiti usled otkazivanja hardvera ili ga je mozda ostetio virus "w32.bolzano" ili neka od njegovih varijanti)

Hvala, ali bio mi je puko film pa sam smogao snage da ga detaljno istestiram. Problem nastajao usled neispravne memorije.

samo da javim šta je bilo rešenje.
Nakon reinstalacije win, ostavio sam ms driver za grafiku, nije pomoglo, pa se setih da sam pre reinstalacije u biosu učitao optimizovani mod, pogledam napon CPU u default, niži za skoro 2V od potrebnog tako da je to bio najverovatniji uzrok pucanja, koji se manifestovao preko nv drivera, ali ne i jedini.
pozdrav.

@bit
a koji je procesor u pitanju?
ja sam ponovo podigao sistem, sve fresh, nije ghostovano, i sa velikim zaljenjem moram da izjavim da mi problem nije nestao. goldmem nista sumnjivo nije prijavio... postajem ocajan

da zamenio sam enermaxa sa thermaltake-on od pola kW

ok, prvo je problem nestao sam od sebe i sve je lepo radilo do pre neki dan... evo mog dmp fajla, ja stvarno ne mogu da pronadjem uzrok ovog problema... unapred zahvalan.

Prilozi

• Mini022307-01.rar
    18.1 KB · Pregleda: 55
BugCheck 1000008E
Probably caused by : ntoskrnl.exe

Moze da znaci mnogo stvari, u vecini slucajeva je los ram, ali ti kazes da je goldmemory test prosao, da li si ga pustio da radi 24h?
Ali moze da ti se desavaju te greske i do drajvera, pokusaj vise verzija grafickih i chipset drajvera pa onda opet testiraj konfu, proveri jos hdd za spore sektore sa nekim alatom tipa mhdd pa se javi!

hmmm, ovo jenovina.. a sta znaci?
Probably caused by : ntoskrnl.exe ( nt+ac51 )

znam da postajem dosadan, ali meni se konstantno menjaju poruke u ovim dump fajlovima sada pise:
Probably caused by : win32k.sys ( win32k+29ef )

I gde ja mogu da nadjem objasnjenja ovih simbola? guuglao sam ali bez uspeha.
Hvala unapred,
A

Nazad
Vrh Dno