Imao sam slicna razmiljanja kao i ti pre nekih 6 meseci kada sam trazio novu karticu za zvuk. Garson je preporucio na nekom threadu i nisam zazalio.
Promena u zvuku u odnosu na integrisanu karticu je bila odmah primetna a pravi efekat je bio posle nekih 15-tak dana, kada sam direktno uporedio zvuk - integrusa na jedan ulaz a Prodigy na drugi ulaz AVR-a. Sta da ti kazem, razlika je nebo i zemlja! Ima mnogo vise detalja, zvuk je precizniji, dublji, sve je bolje.
Da ne bude sve idealno, u pocetku sam imao problema sa optickim izlazom - povremeno se culo neko puckanje, kao da slusam gramofon. Nije to bilo nista strasno ali je mene nerviralo, pa sam je cak nosio na reklamaciju i dobio novu. Na zalost, stanje se nije popravilo. Trazio sam i na Netu i niko se nije zalio na probleme koje sam ja imao, tako da je to verovatno problem sa plocom ili mozda strujom kod mene. U medjuvremenu, instalirao sam Windows 7 i kupio stabilizator za struju, pa su svi problemi nestali i sada sve radi kako treba.
Postoji jos jedna sitnica a to su drajveri. Windows 7 je prepoznaje ali drajveri koje sam instalira ne daju zvuk (verovatno su to neki genericki drajveri). Ipak, postoje drajveri za Vistu koji rade kako treba, mada sam Control panel za karticu nije potpuno funkcionalan. Iskreno, meni ovo uopste ne smeta.
Sve u svemu, ja sam jako zadovoljan karticom. Kupio sam je za slusanje muzike i taj posao odlicno obavlja.
EDIT: Tek sada sam video, izasli su i oficijelni drajveri za Widows 7! Popodne cu da ih probam pa cu preneti iskustva.