Šta je novo?

The Prodigy 7.1 HiFi

vanyadds

Čuven
Učlanjen(a)
11.06.2003
Poena
619
Dali je neko probao ovu karticu po specifikacijama mi se cini jako ozbiljna ali mi treba iskustvo iz prve ruke ako je neko ima, konkretno poredjenje sa Creative modelima (Kao zamena za Creative Sound Blaster Live! 5.1 PCI)

Malo vise o kartici The Prodigy 7.1 HiFi
http://www.audiotrak.net/products/prodigy71hifi/

Poslednja izmena:
Dali je neko probao ovu karticu po specifikacijama mi se cini jako ozbiljna ali mi treba iskustvo iz prve ruke ako je neko ima, konkretno poredjenje sa Creative modelima (Kao zamena za Creative Sound Blaster Live! 5.1 PCI)

Malo vise o kartici The Prodigy 7.1 HiFi
http://www.audiotrak.net/products/prodigy71hifi/

Imam je ja, tako da mogu da prenesem neka iskustva. Ipak, ne znam kako da je uporedim sa Creative modelima, posto sam moju SB Live! prodao pre 5 godina. Najbolje je da pitas sta te zanima.

Kartica ima sjajan zvuk, fenomenalno se cuje, ogromna razlika u odnosu na integrusu. Ako je zelis za muziku, neces pogresiti. Inace, igram se sa sluskama pa ne znam da ti prenesem kako se tu ponasa. Takodje, vezujem je optikom sa AVR-om, tako da je ne uposaljavam ni za filmove.

Aragorn - hvala mislio samda malo promenim nekako nisam podlozan trendu Creative, Asus a naleteo sam na ovu kartu na netu kad sam nesto trazio pa kad sam malo citao video sam da je je jako dobra po karakteristikama. Ja se retko igram (vecinom RTS .-))) a zelio sam da je instaliram na jednu masinu u studiju pretezno bi bila za muziku povezana na jedan low budget Denon AVR System. Filmove retko gledam na PC ali muziku slusam dok radim. Znam da postoje bolja resenja u vidu stereo kartica za PC ali nekako jos ne mogu da svarim PC kao zamenu za Audio CD, Gramofon, Magnetofon. Hteo sam neko All In One resenje a ona mi se ucinila interesantnom. Tvoja konstatacija "Ako je zelis za muziku, neces pogresiti" me je ubedila da je uzmem. pa cu je testirati i dati svoje utiske na forumu samo da prodju ovi praznici :))) hvala ti jos jedom.

Poslednja izmena:
Imao sam slicna razmiljanja kao i ti pre nekih 6 meseci kada sam trazio novu karticu za zvuk. Garson je preporucio na nekom threadu i nisam zazalio.

Promena u zvuku u odnosu na integrisanu karticu je bila odmah primetna a pravi efekat je bio posle nekih 15-tak dana, kada sam direktno uporedio zvuk - integrusa na jedan ulaz a Prodigy na drugi ulaz AVR-a. Sta da ti kazem, razlika je nebo i zemlja! Ima mnogo vise detalja, zvuk je precizniji, dublji, sve je bolje.

Da ne bude sve idealno, u pocetku sam imao problema sa optickim izlazom - povremeno se culo neko puckanje, kao da slusam gramofon. Nije to bilo nista strasno ali je mene nerviralo, pa sam je cak nosio na reklamaciju i dobio novu. Na zalost, stanje se nije popravilo. Trazio sam i na Netu i niko se nije zalio na probleme koje sam ja imao, tako da je to verovatno problem sa plocom ili mozda strujom kod mene. U medjuvremenu, instalirao sam Windows 7 i kupio stabilizator za struju, pa su svi problemi nestali i sada sve radi kako treba.

Postoji jos jedna sitnica a to su drajveri. Windows 7 je prepoznaje ali drajveri koje sam instalira ne daju zvuk (verovatno su to neki genericki drajveri). Ipak, postoje drajveri za Vistu koji rade kako treba, mada sam Control panel za karticu nije potpuno funkcionalan. Iskreno, meni ovo uopste ne smeta.

Sve u svemu, ja sam jako zadovoljan karticom. Kupio sam je za slusanje muzike i taj posao odlicno obavlja.

EDIT: Tek sada sam video, izasli su i oficijelni drajveri za Widows 7! Popodne cu da ih probam pa cu preneti iskustva.

Poslednja izmena:
Hvala na ovako iscrpnom odgovoru, ja sam bio na njihovom sajtu skinuo manual i video da imaju drajvere za Win7 nazalost zbog moga posla primoran sam da koristim legalne verzije programa tako da jos ne razmisljam o Win7 zasad sam zadovoljan sa WinXP-SP3 a mislim da bi bi bilo malo preskupo da sad radim upgrade na 3 masine. Sto se tice EQ i ostalih kerefeka nisam bas ljubitelj "degradacije zvuka" tako da mi je i sada sve iskljuceno cisti puresound. Meni kartica treba da kad odem u studio i kad sam sam da se opustim bilo uz muziku ..RTS igru ili na brzinu da odgledam neki spot...a da nemam problema sa tim dali radi ili neradi..Ili da se nerviram jer cujem sum ili neku degradaciju zvuka...Kako nisam trendovac i ako posecujem mnoge forume obicno gradim svoje misljenje pa kupim nesto sto bas ne uzima svako (po tome sam poznat)...Jedva cekam da se vratim kuci pa da je narucim pa cu da napravim jedan test...Hvala jos jednom na nesebicnom odgovoru i instrukcijama

Nema na cemu, tu smo da pomognemo.

Inace, instalirao sam najnovije drajvere za Win7. Prvo sto se primeti da je zvuk dosta jaci nego kod prethodne verzije kao i da je izbacen QVE mod kartice. To je bio mod rada u kome su mogli da se ukljuce efekti, ekvilajzeri i razne gluposti koje i inace nisam koristio. Zvuk je sjajan i za sada nema sumova niti bilo kakvog krckanja.

Ova kartica je poznata po tome da joj se zvuk moze unaprediti zamenom opampova. Ima li neko iskustva sa tim i sta mi preporucujete da zamenim?

Nazad
Vrh Dno