Šta je novo?

The New Kunfa??? Valja li cemu??? ili da menjam nesto?

jonesba

Slavan
Učlanjen(a)
01.01.2007
Poena
320
Dakle nakon lomnjave mozganja i ispisanih nekoliko papirnatih stranica u mojoj svesci dodjoh do neke konfiguracije koja mislim da je ok i da bi me zadovoljila...E sad posto se ne razumem preterano u nove chipsetove niti sta valja od memorija niti sta valja od proizvodjaca evo da vam kazem sta sam ja planirao da uzmem pa ako imate neki savet sta tu treba promeniti bilo bi odlicno...

1.Proc Dual Core E2160(ili mozda uzmem 2180 polovan)...uglavnom 50-55e
2.Mobo DFI Infinity NF650IUltra-T2 (napomena...njen layout i sam izgled ploce mi se dopao,svidja mi se sto ima samo jedan PCI ex,sto je crna i sto je DFI:-devil-:)(a najvise od svega mi se svidja cena) 6090din
3.Rama OCZ Platinum XTC/CL4 Kit,OCZ OCZ2P8002GK 2950din
4.Grafulja Leadtek 9600GT (probably polovna ) 110e

To mu sve izadje oko 280e sto bi rekli...Ja se pomeram sa sledeceg...
1.Venice 3000+
2.GA K8NSC (AGP,NF3 250gb)
3.1.3gb mesanog voca
4.Sapphire 1950GT

to ide za ukupno 110e(bukvalno za grafu) i doplacujem 170e...

Ako znate nesto pametnije sto bi trebao da uzmem otvoren sam za predloge...Mozete uzeti u obzir i da ce to sve da ide na Chieftec 400W GPS tako da ako je slucajno ova nova konfa gutacica struje mozemo mi to da menjamo...

Generalno sto jeftinije prodjem to bolje...

BTW igram se u rezoluciji max 1280*1024

Anyone...Pomoc bi mi bila jako potrebna posebno zbog toga sto razmatram Intel(kad vec menjam komp da menjam i tabor)

Pa nasa poznata radnja koja drzi OCZ memorije...pocinje na E...

A sto se tice BloodIron ne volim crvenu boju josh otkad sam se borio sa MSI plocama tako da...Vidim da su nam i konfe slicne(tj stare) pa ono valjda ce nam neko pomoci...

A da jeste dual channel kit 2*1gb....

Poslednja izmena:
ta radnja nema tu memoriju danima vecj :p

God damn e znao sam...A valjda ce se naci negde po NS nesto...Ocu jednom u zivotu da uzmem kvalitetnu memoriju i plocu i proc...A grafa sta zakine(to se najcesce i menja)

Asus me totalno buni sa njihovih zilion ploca,Gigabyte mi je ok ali ga nesto pljuju,Biostar bash i nema ploca za Intel dok DFI lupa po usima sa cenom...

Doci cu do trenutnka kad cu da batalim sve i samo kupim lepo kuler za mog Venica...A moram se odluciti u roku od 3 sata dal da prodajem staro i uzimam novo ili ne

God damn e znao sam...A valjda ce se naci negde po NS nesto...Ocu jednom u zivotu da uzmem kvalitetnu memoriju i plocu i proc...A grafa sta zakine(to se najcesce i menja)

Asus me totalno buni sa njihovih zilion ploca,Gigabyte mi je ok ali ga nesto pljuju,Biostar bash i nema ploca za Intel dok DFI lupa po usima sa cenom...

Doci cu do trenutnka kad cu da batalim sve i samo kupim lepo kuler za mog Venica...A moram se odluciti u roku od 3 sata dal da prodajem staro i uzimam novo ili ne

Biostar TP35D2-A7? Pogledaj samo kako radi kod gx-x, jes da i ova tvoja je OK, ali nForce nije bash raspolozhen za OC.

Pa ono 67e nije strasno za TP35(iskreno nisam znao da ima) a posto me je Biostar odusevio kao proizvodjac(onda kada sam imao TA770) bez razmisljanja bi uzeo tu naspram DFI

E vidim neko se tu umesa i sa AMD...Generalno ako ima AMD koji daje performanse kao 2160 na 3ghz ja ga uzimam

E da cuo sam da ima u telixu i kingmax 1066mhz za 1500din...mislim da je to dobra kupovina(ako nije vi me slobodno ispravite)

Sutra uzimam konfu tako da imam vremena do nocas jer se sutra ujutru ide za NS

t690g + be5000 na 3,2 i da vidis veselja za manje pare

Pa ono TA690G je 60e TP35 je 67e

5000BE 70e 2160 sa kulerom 52e

Manje nije,nego vise para plus moram da kesiram josh 20e za kuler za AMD a da ne pricam to sto koliko god voleo AMD rezultati u 3dmarku me ubijaju i nekako navlace na sumnju u AMD(posto sam gledao reze sa 9600GT koju cu najverovatnije uzeti)

jer kad bi uzimao AMD varijantu morao bi da uzimam bez grafe jer kesovno se ne bi uklopio...tj imao bi kesha ali za nesto tipa 8600GT sto ne dolazi u obzir...

prijateljski savet (u tvom slucaju) a i za tvoje potrebe koliko sam ispratio sve ovo...
najbolje da iskuliras tu promenu..imao si i 8800 pa i sam si shvatio da ti to tad nije trebalo...ako ti ne treba ni sada, nemoj ni da kupujes...Kupi ga tek kat ti bude trebalo, ili kad ti komp bas postare apsolutno zastareo
game mashinu uzmi tek kad ti bude trebala, a ni venice jos nije dno-dna
:wave:

Veruj mi u jednom si totalno u pravu...tj u vise toga ali sve se svede na to...Ja moj komp od zahtevnih stvari jedino mucim Oblivionom(koga sam krenuo da igram na muku) a ostalo je sve tipa serije filmovi Tv download net Bench :)

pocinjem da mislim da je moja manija za menjanjem prouzrokovana time sto volim da menjam stvari(a ne iz potrebe)

mozda bi bilo najbolje da ja to sve zaboravim...a i kad bi odlucio i nastavio sa menjanjem konfe izgleda cu ja otici na integraja resenje...

Hvala bogu te postoji glas razuma...Jedino mi malo glupo da ispalim coveka sto je rezervisao komponente

Veruj mi u jednom si totalno u pravu...tj u vise toga ali sve se svede na to...Ja moj komp od zahtevnih stvari jedino mucim Oblivionom(koga sam krenuo da igram na muku) a ostalo je sve tipa serije filmovi Tv download net Bench :)

pocinjem da mislim da je moja manija za menjanjem prouzrokovana time sto volim da menjam stvari(a ne iz potrebe)

mozda bi bilo najbolje da ja to sve zaboravim...a i kad bi odlucio i nastavio sa menjanjem konfe izgleda cu ja otici na integraja resenje...

Hvala bogu te postoji glas razuma...Jedino mi malo glupo da ispalim coveka sto je rezervisao komponente

Welcome to the club ;)

jonesba care. ti si do sad, kolko sam ja na benchu premishljao i izmenio vishe nego ja za celu PC karijeru.

iskren savet ti je da ne padash na priche o loshem kvalitetu AMD-a, pogotovo 5000+ black edition-a koji razbija kolko je dobar. batali benchmarke i testove i review-e, a iskren savet ti je da vidish kod nekog ko ima X2 procesor dal valja ili ne valja.

280 evra placash konfu, e ? evo ti moje ideje o AMD konfiguraciji:

CPU: 5000+ black edition - 70 evra.
MoBo: GIGABYTE GA-MA78GM-S2H (780G) - 70 evra.
GPU: 3870 polovna za 100 evra, a imash i MSI DDR4 varijantu novuza 120 evra.
RAM: odma da ti kazem da su sve te bajke o ram memoriji glupost (moje mishljenje, bez flejma molim). uzmi dva soc shtapa od 1066, mozesh i Kingston HyperX (oko 50ak evra) i reshio si posao.

ako uzmesh sa MSI 3870, izacice te 310 evra, ako umzesh sa polovnom 3870/9600GT varijantom, izacice te onolko kolko si rekao, malo jache. meni bi ova varijanta bila 100% siguran izbor, u odnosu na ovo shto si ti rekao ... a pritom, imash podlogu za X3 Phenom, kad cena padne, a pada i to brzo.

Hvala Igoritza(e vala jesam mnogo menjao)(i to je krenulo onog trenutka kad sam dosao i uclanio se u Benchforum verovao ili ne;do tada nisam razmisljao o FPS,memoriji,CPU/GPU klanju i tako dalje)

Danas tj nocas sam odlucio da ne menjam konfu iz nekoliko razloga...

1.cekam nesto revolucionarno na polju CPU arhikteture(nesto AMD najavljuje)
2.cekam grafu koja ce da zvace Oblivion bez ikakvih pardona na rezoluciji koju ja ocu(znam potrajace ali neka mogu ja da cekam i godinu dana)
3.Generalno ne bih koristio taj komp ni zasta sem za gaming(mislim to bi bila najteza operacija koju bi izvodio)
4.odlucih da pare sto sam dobio lepo ulozim u nesto pametno(sta videcemo)(mozda cak i stavim po strani i cekam pravu priliku za kupovinu novog hardwera)

Dakle uzimacu hardware kada mi pare nece biti problem i kada za to bude bilo realne potrebe(recimo dolazak GTA4 na PC ili ElderScrolls 5)

Hvala Igoritza(e vala jesam mnogo menjao)(i to je krenulo onog trenutka kad sam dosao i uclanio se u Benchforum verovao ili ne;do tada nisam razmisljao o FPS,memoriji,CPU/GPU klanju i tako dalje)

Danas tj nocas sam odlucio da ne menjam konfu iz nekoliko razloga...

1.cekam nesto revolucionarno na polju CPU arhikteture(nesto AMD najavljuje)
2.cekam grafu koja ce da zvace Oblivion bez ikakvih pardona na rezoluciji koju ja ocu(znam potrajace ali neka mogu ja da cekam i godinu dana)
3.Generalno ne bih koristio taj komp ni zasta sem za gaming(mislim to bi bila najteza operacija koju bi izvodio)
4.odlucih da pare sto sam dobio lepo ulozim u nesto pametno(sta videcemo)(mozda cak i stavim po strani i cekam pravu priliku za kupovinu novog hardwera)

Dakle uzimacu hardware kada mi pare nece biti problem i kada za to bude bilo realne potrebe(recimo dolazak GTA4 na PC ili ElderScrolls 5)
E matori otvarao si temu za kupovinu ploče pa si se popišmanio(iskreno drago mi je zbog toga):)Pošto si pitao da li AMD može da radi na taktu 3ghz kao 2160 pogledaj moj profil:)Ako nemaš preteranu potrebu da sada menjaš konfu ostavi te pare u štek i tamo na jesen kada se budu pojavili noviteti sa nekih 500evrića u džepu otvori novu temu "Šta da kupim?"jeste da će ti sadašnja konfa biti manje vredna ali *** ne može i jare i pare;)Pokriće makar novu grafiku a taj 1950gt kada budeš prodavao javi se na PM da obradujem kuma koji se još kune u Bartona :wave:

He he he he...Evo da javim da sutra ipak uzimam novu konfu(zasto pa eto otvorilo se nekoliko povoljnih dealova pa ja onda reko ajde nek ide sve...)

Elem moje prodajem za 115e a uzimam sledece...

2180 i CM TX2
Gigabyte P31 DS3L(po meni savrseno za ono sta mi treba a to je osrednji OC i pouzdanost,izrada i layout ploce)
2*1gb Kingston
Sapphire 3870 512mb DDR4

Sve to izadje 265e s tim da ja iz dzepa vadim 150e...Nadam se da je upgrade pametan i da se necu pokajati...

MAlo me jedino brine napajanje moje ali posto nikako nisam mogao da nadjem Corsair(a ne zelim nista drugo) kao ni OCZ morao sam da zadrzim Chieftec 400W GPS...Za sada je guralo ovu konfu odlicno ali ipak sada cu malo vise klokvati pa se plasim rezultata...

Opet si se predomislio? hehe

Gigabyte P31 DS3L(po meni savrseno za ono sta mi treba a to je osrednji OC i pouzdanost,izrada i layout ploce)

Uzmi za neki evro vise proverenu OC plocu da se posle ne kajes (Biostar TP35, DFI Blood Iron, Lan parti DK...)

Poslednja izmena:
Pa za mene nije bash neki evro jer sam nasao P31 DS3L za 40e tako da tesko da mogu da je pobede cenovno te ploce...pogotovo DFI...

Vrh Dno