Šta je novo?

The memory could not be "read"

headcutter

Čuven
Učlanjen(a)
08.04.2003
Poena
601
U ponekim programima mi se javlja ova poruka prilikom pucanja istih

The instruction at "neki broj" referenced memory at "prethodni broj". The memory could not be "read"

Najcesci primer je WMP10 koji odbija da pusti wmv, a pri tom pusta bez problema avi i mpg fajlove.

Od skoro je iskrsao problem i sa trilianom 2 pro, koji je rezident na sistemu, ali u trenutku kada uspostavim vezu i kada treba da ostvari icq i msn konekcije puca... sa istom porukom kao gore (eventualno izmenjeni broj)

^ upravo skidam tril 3.1 skinuo sam prethodni skroz... pa cu videti da bar drugopomenuti problem otklonim najjednostavnijim putem, ali me interesuje moze li se ovo opraviti da valja...

conf: Barton 2500+, Asus A7N8X-Deluxe, 2x512 Kingston 400MHz, (mislim da ostali deo konfiguracije nije neophodan, ali ako zatreba mogu da dopisem jos detalja)

zna li neko izlaz...

Poslednja izmena:
Probati sa programima za test memorije (memtest86, goldmemory, S&M -- >search). Moguce da je memorija 'otishla' (eventualno "pretegnuta").

dakle, trilian posle kompletne reinstalacije proradio...

ali me brine prica sa memorijom, evo sad skidam ovaj goldmemory...

smara me cela prica, nisam neki 'ardveras, ali bih najradije nosio masinu nazad u DESK da je pogledaju, dok mi ne istekne garancija (jos ovaj mesec)

Tu poruku dobijam i ja s vremena na vreme, skoro da sam siguran da se radi o problemu operativnog sistema i/ili doticnog programa, a ne hardvera.

Poslednja izmena:
Desi mi se s' vremena na vreme.I ne samo meni.Problem sam prvi put video 2003. i krivili smo Via ploce,kao nestabilne.Medjutim,javlja se i na NF2,ne cesto,ali se javlja,i to sa memorijom na defaultu(provereno ispravnom).Niko ne zna sta je u pitanju,ali nauci da zivis sa tim.U zadnje vreme mi se pojavi kada u Power DVD 6 ne stisnem stop nego odmah exit(do skoro je radio kako treba).
Tuzna cinjenica:retko se desi vlasnicima Intel ploca.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno