Šta je novo?

The Hunter: Call of the Wild

Gorr

Znamenit
Učlanjen(a)
24.08.2000
Poena
1,025
Moja oprema  
CPU & Cooler
CPU: INTEL Core I9-10900KF 10-Core 3.7GHz (5.30GHz) CPU Cooler: Noctua NH-D15 Black
Matična ploča
MSI MPG Z490 GAMING EDGE WIFI
RAM
KINGSTON DIMM DDR4 64GB (2x32GB Kit) 3600MHz HyperX FURY RGB
GPU
Gigabyte Aorus RTX 2080 SUPER 8G
Storage
SAMSUNG SSD 970 EVO PLUS 1TB NVMe M2, Seagate 6TB IronWolf Pro NAS
Kućište
Be quiet! BGW34
Monitor
Dell U2713HM
Ostale periferije
APC SmartUPS 1000
Pristup internetu
  1. Optički internet
Videh da je izasla pre par dana, ko voli lov nema bolje. :)

Igrao sam prvu verziju pre jedno 2 godine, ostala je u lepom secanju... osecaj lova bio je prilicno dobro realizovan, a grafika je za tadasnje pojmove bila whow.

Nova verzija donela je graficka poboljsanja. Ne znam kakva zver treba da bi se igralo na max settings, ali cu bez problema sacekati i godinu, dve ako treba. :)

Evo i par skrinova:

4dcc7f5196c165ebbf314a4ef80af5bb2411d75d.jpg

thehunter_1983443.jpg

screenshot-roe-deer-female-1024x576.jpg

images.akamai.steamusercontent.com.jpg

forest-road.jpg

Za vise informacija:

http://callofthewild.thehunter.com/en/

http://store.steampowered.com/app/518790/

Evo i filmitj:

Au, stvarno izgleda prelepo. Onaj prethodni deo sam igrao pre nekih 7-8 godina a i on je bogami izgledao odlicno za svoje vreme.

Ovo je novi Avalanche Engine. JC3 koristi stari, kao i Mad Max. Nova verzija se zove Apex (Avalanche Open World Engine).

Koliko se secam JC3 i Mad Max koriste dva razlicita enginea, a ovaj je verovatno samo progresija postojeceg JC3.

Tako nesto pisi na wiki (bez izvora, razume se), ali sam prosle godine citao da je JC3 radio novi studio i da je zbog toga optimizacija katastrofa a endzin manje vise isti jer se razvija u Svedskoj. E sad sta je tacno...

Igram igru vec 3 dana i ne mogu da se odvojim. :D Jedina stvar koja mi smeta, a to ne znam kako im je promaklo, u igri postoji sound meter, trenutno je nemoguce preko tastature kretati se necujno, cak i kada puzite pravite buku da vas zivotinja primeti i krene da se odaljava. Ja sam se snasao tako sto se sa gamepad-om prisunjam zivotinji, a sa misem nisanim (nemoguce je trenutno pucati preko gamepad-a jer je previse osetljivo) cak i kada se promene sensitivity vrednosti za gamepad igra ne primenjuje izmene. Postoji i odredjeni bag kada promenite neko podesavanje pre same igre, ili u toku igre, kada pokupite plen podesavanja se vracaju na prethodna. Jeste da je nelogicno, ali je tako. :D Graficki izgleda odlicno, na 1070-ici se vrti u 60, samo senke moraju da se postave na medium da ne bi bilo nikakvih padova fps-a. Uz apdejte koji ce nesumnjivo doci, moze se reci da je ovo najbolji hunting simulator do sada po meni.

Prilozi

• 518790_screenshots_20170218094644_1.jpg
    518790_screenshots_20170218094644_1.jpg
    183.9 KB · Pregleda: 116
  • 518790_screenshots_20170218100023_1.jpg
    518790_screenshots_20170218100023_1.jpg
    329.2 KB · Pregleda: 133
  • 518790_screenshots_20170218090626_1.jpg
    518790_screenshots_20170218090626_1.jpg
    593 KB · Pregleda: 121
Poslednja izmena:
Igra vizuelno izgleda fantasticno, a takodje i zvucno! Zvuk naleta vetra me je odusevio, i rastinje koje sve to prati. Takodje zemlja ostane mokra posle kise i napravi se blato. :) Stvarno vrhunski odradjeno.

Biće zanimljivo videti kako se ponaša na slabijim mašinama. Plašim se i da će mi na low biti slab FPS. Izgleda fantastično stvarno.

Super je sve, jedino sto nisam mogao da nadjem gde je dugme za nevidljivost i dugme za letenje. Pokusam da trcim - plasim zivotinje. Pokusam da hodam - plasim zivotinje. Pokusam da cucim - plasim zivotinje. Pokusam da lezim - plasim zivotinje. Ja jednostavno ne znam koji jos polozaj tela je moguc, a da ne plasim zivotinje.
Mislim da ipak postoje tasteri za nevidljivost i letenje.

Da nije jer ideš niz vetar? Možda ima i fora za kamufliranje mirisa?

Poslednja izmena:
Zato ja tvrdim da je osim Hunter serijala jedini pravi sim love DH2004. Igra je za ekstremno strpljive ljude, kao i lov i ribolov inace. Krenes u lov u zoru. Postavis zamke, zamaskiras miris, trubis i dozivas zivotinje negde sakriven. Cekas, cekas, nekad mozes cekati i tri sata (u DH2004) dok ne vidis jelena ili srnu sa bambijima. Mozes ti juriti po mapi ali tako samo rasterujes zivotinje koje mogu izaci van tebi dostupne mape pa onda cekas da se druge spawnuju obicno daleko od tvoje lokacije. Poenta je u strpljivom igranju, ko ga nema nek igra neki Cabela ili simulator lova za mobilne gde ti iskacu zivotinje ko na traci a ti ih upucavas deset po minutu.

Edit: Ja sam spremao ispit uz DH2004. Upalim igru, odradim pripremu, knjigu u ruke i povremeno bacim pogled na ekran da vidim jel ima jelena. U tri sata mozda sam igrao pet minuta sve ukupno :)

Poslednja izmena:
Nisam ocekivao da igra tako dobro radi na 1060. Sve na max, senke na medium i sve klizi.

Sama igra je neispolirana do bola, gomilu stvari treba ispeglati. 10 minuta sam se borio sa inventory sistemom, nije iz nekog razloga hteo da prebaci iteme iz stasha kod mene.

U lezecem polozaju kamera je najcesce prenisko i padne ispod povrsine zemlje, zivotinje se zakucavaju u stene i cudno reaguju... Ali sve ovo ce verovatno biti brzo ispeglano, za sada mi uzivanje samo da se setkam kroz sumu :D

Ova pocetna mapa je stvarno ogromna btw.

Jel ova igra u slobodnom lovu ili je još uvek zaštićena vrsta?

Ali krik lisice dok setam nocu kroz sumu me uvek prepadne, strecnem se uvek. :)

^Bas tako!

Setkam se malo po mrklom mraku, otkljucavam mapu dok ne svane... zvuci su bruka! :)

Ne znam kako bih se sunjao da nemam gamepad, na tastaturi je ne moguce da se sunjas a da se ne cuje...

Sent from my iPad using Tapatalk

Trenutno je nemoguce, prevideli su to, za sada gamepad. Ja koristim gamepad do plena i mouse za nisanjenje i pucanje.

Je l' ima mp? ... pa da možeš nekog da pozoveš u lov i drrrrm :D

Ja sam pokusao dzojstik (flightstick) da mapujem za setanje i jednostavno nece da prihvati bilo kakvu komandu. Da ne pricam sto mi je resetovao achievements kada sam menjao kontrole. Ne pipajte podesavanje kontrola ako ste vec igrali neko vreme!
Primetio sam da cim zadje sunce zivotinje odu na spavanje i bas sam dosta puta naleteo na zivotinju koja spava (barem tako izgleda lol) na nekim jako cudnim mestima, tipa vrh kamena, ivica izvidnice, padina... i uz sve to baguje animacija i ne mozes je kilnuti. :D Kakav bi to fail bio da mozes setati nocu kroz sumu i skidati zivotinje dok spavaju, haos.

Koliko se secam osnovne verzije, moglo se naleteti na zivotinje koje spavaju. Secam se konkretno jelena i medveda. Ne bi me cudilo da to ima i ovde. :)

Nazad
Vrh Dno