Šta je novo?

The Fall - post apoc. RPG

killbane

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2003
Poena
649
Kao sto znaju svi ljubitelji ovog zanra u njemu vec duze vlada postapokalipticna zima. Posle Fallout-a nista bozna kako dobro nije izaslo (ako je uopste i izaslo) a kako stvari stoje i nece skoro s obzirom da od Fallout 3 postoji samo ime. Jedini naslov koji je meni privlacio paznju i davao nadu je The Fall Last Days Of gaia nemackog tima Silver Style Entertainment koji stoji iza veoma dobre ali nazalost nezapazene postapoc. strategije/rpg-a Soldiers of Anarchy. The Fall je izasao na nemackom pre dve godine i SSE je vec dugo vremena najavljivao englesku verziju i stalno je bilo eto samo sto nije sledeceg meseca. U medjuvremenu je izasla verzija na francuskom, spanskom, ruskom i poljskom. Zadnje informacije su bile da bi igra trebala izaci u martu na engleskom jeziku od tada na forumu se ni jedan od zvanicnih predstavnika nije obratio prilicno velikoj grupi fanova koja je pratila razvoj igre. Inace The Fall je kao i sve druge nemacke igre u skorije vreme patio od istih bolesti a t je nedovrsenost i bagovitost (X3, Gothic 3 ...) sto samo govori o neozbiljnosti i neprofesonalnosti nemackih developera a isto tako i izdavaca koji izbacuju polu gotove proizvode. Elem to je docekalo i ovu igru cije je nemacko izdanje imalo cak 11 patcheva. Pocetkom leta poajvila se poljska verzija koja je bila potpuno patchovana i ispravna. Zatim se pojavio lik koji je uradio mod za engleski jeziku za poljsku verziju i sav tekst iz igre preveo na engleski, osim normalno introa koji je na poljskom. Ovo je normalno izazvalo odusevljenje i mnog su kupili igru i igrali je sa ovim modom, inace nemacka verzija kosta 39 eura a poljska samo 5 eura. Tako da sam i ja pre par dana nabavio poljsku narodnu verziju i uz mnogo muke (jer su developeri zabranili thread o english text modu) instalirao i probao. Prvi utisci su veoma povoljni. Odmah moram da kazem da ako neko ocekuje neku extra grafiku nece je videti jer je ova igra stara dve godine. Samo kreiranje like je klasicno za rpg-ove. Nema nikakvih glasova u igri jer samo nemacka verzija ima glasove i to preko 180000 reci snimljnih. Nazalost to na engleskom nije moguce jer nikada nije uradjeno. Postoji ogroman arsenal oruzja, vozila mogucnost kreiranja partija itd. S obzirom da ide duga zima, da Gothic, NWN2 i Oblivion nece moci da se igraju bez prekida a uz to nedostatak postapoc igara ova igra bi mogla biti veoma zabavna ali samo fanovima ovog zanra.
Evo i sajta http://www.the-fall.com

meh, gde da nabavimo poljsku verziju.... nekad sam bio preterano zagrejan za ovu igru, ali shvativshi kolika je neozbuljnost nemaca digao sam ruke...sad videh da je izasao Brigade E5 New Jagged Union, ono sto je trebao da bude Jagged Alliance 3d pa je strategy first otkazao, a developeri sami izdali igru pod drugim nazivom, mozda to treba probati, posto je squad based strategija ala JA ili Soldiers of Anarchy (heh zaista solidna igra za to vreme), real time je doduse a izdavach je trazio da bude potezna...

sad videh da je izasao Brigade E5 New Jagged Union, ono sto je trebao da bude Jagged Alliance 3d pa je strategy first otkazao, a developeri sami izdali igru pod drugim nazivom, mozda to treba probati, posto je squad based strategija ala JA ili Soldiers of Anarchy (heh zaista solidna igra za to vreme), real time je doduse a izdavach je trazio da bude potezna...
Brigade E5 New Jagged Union je izdao strategy first http://www.strategyfirst.com/en/games/BrigadeE5/ , a ta igra koju developeri treba da izdaju valjda jos uvek nije izasla.

Poslednja izmena:
Grafika ionako nije prioritet a i taman je po meri sad sam gledao screenshot-ove ;)
Bas me zaintrigirala igra ali mislim da ne bih podneo da igram tu "mutavu" verziju odn. ne bih voleo da ne cujem bas nijedan glas u celoj igri. Nadam se da ce izbaciti i tu englesku verziju

Brigade E5 je toliko los da je to skoro neigrivo. Kamera je ocajna, desi se da dok je rotirate propadne kroz zemlji pa se pozicionira ispod ravni u kojoj se igra desava pa gleda odozdo. Sam prostor gde se igra desava izgleda kao neko plutajuce ostrvo u moru nistavila jer je sve iseceno kao nozem, nema horizonta tj nema nicega. Ja mogu da igram igra koje izgledaju malo losije ali ovo je blagi uzas, pa bar da je igra nesto ali nije. Sto se tice The Fall na vecoj rezoluciji izgleda prilicno dobro. Sto se tice poljske verzije posalji te mi pm ako ste zainteresovani. Na zalost glasova nema, engleske verzije nece biti jer se vec prica o
The Fall-2 a ne verujem da ce sami developeri platiti da se snimi 180000 reci teksta koliko je uradjeno za nemacku verziju. Pa ni Fallout, ni Baldur's gate nisu imali vecinu glasova. Inace svih ostalik zvukova ima i oni su dosta dobri. Pogotovo su me odusevili glasovi lesinara i ptica grabljivica. Inace veoma lepo izgleda kada vidite njihove senke na zemlji. Meni se desilo kada sam u nekom questu morao da pobijem neke vukove i to uradio ubrzo su se pocele pojavljivati senke lesinara koje su kruzile oko lesine na zemlji i culi njihovi kliktaji.

Poslednja izmena:
Brigade E5 New Jagged Union je izdao strategy first http://www.strategyfirst.com/en/games/BrigadeE5/ , a ta igra koju developeri treba da izdaju valjda jos uvek nije izasla.

zanimljivo, dok sam pratio tu temu govorili su kako je nece izdati jer je ogroman tresh, a developeri su pricali da ako oni nece oni ce sami izdati bla bla bla... a kako kaze killbane izgleda da je gore i od najgoreg tresha....najtuznije od svega toga sto je to sve odlozilo razvoj novog jagged alliance 3 :(

Posle par dana igranja sve mi se vise svidja i sve mi je vise zao sto igra najverovatnije nece izaci na engleskom jeziku tako da je nazalost veci deo populacije nece igrati. Gameplay igre bi najvise podsecao da Baldur's gate u postapokalipticnom svetu. Postoji mogucnost vodjenja do 6 likova, koji mogu u podpunosti da se kontrolisu i u borbi i u levelovanju kao i u BG-u, mogu i svi da ziginu igra se zavrsava kada pogine lik koga ste kontrolisali. U pocetku mi je delovalo da na jednoj lokaciji ima malo questova ali kada sam video da treba da se razgovara sa svakim likom koji se smuca naokolo pa neki cisto baljezgaju a neki i daju questove. Odlicna stvar je sto veoma cesto na moze se naci fenomenalne stvari na najmanje ocekivanim mestima. Kao recimo hummer na samo ivici mape u nekom kanjonu pored kojeg lezi lik koji je izvrsio samoubistvo. I normalno njega pojedu lesinari a vi uzmete hummer. Inace sve ostalo sama atmosfera ja kao u Fallout-u sto je i normalno jer postapokalipticna igra. Inace ja mislim da je sa SSE posle raspada Black Isle radio neki lik koji je radio na Fallout-u (ja mislim da je to J.E.Sawyer) i da im je pomogao oko gameplay-a i same price, i pokusao da im pomogne da dobiju licencu za Fallout ali je to otislo Bethesdi.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno