Šta je novo?

The Darkness

Undenis

Slavan
Učlanjen(a)
05.02.2007
Poena
319
Krajem juna iz Starbreeze studia (Enclave i Chronicles of Riddick) stize nam novi FPS za ps3 i x360 The Darkness, radjen po stripu u glavnoj ulozi Jackie Estacado placeni ubica koji poseduje specijalne moci.

The Darkness preview http://download.gametrailers.com/gt_vault/t_darkness_vp_gt.wmv

Embace the darkness

In game shotke

Prilozi

• 927013_20070601_screen010.jpg
    927013_20070601_screen010.jpg
    151.5 KB · Pregleda: 140
  • 927014_20060502_screen002.jpg
    927014_20060502_screen002.jpg
    205 KB · Pregleda: 165
  • 927014_20060815_screen004.jpg
    927014_20060815_screen004.jpg
    203.4 KB · Pregleda: 166
  • 927014_20060815_screen005.jpg
    927014_20060815_screen005.jpg
    214.7 KB · Pregleda: 157
Trejler je izasao pre godinu dana na Live-u. Extra izgleda, samo da ne bude smor... Izgleda da je igra nešto između Resident Evila i FEAR-a...

Uvek su mi najbolesnije babe i dede sa nozevima :)

Trejler je izasao pre godinu dana na Live-u. Extra izgleda, samo da ne bude smor... Izgleda da je igra nešto između Resident Evila i FEAR-a...

A u poslednjih godinu dana se pojavilo josh 30 ingame snimaka :)

Meni deluje ok, bar je drugachije i originalnije od ostalih fpsova...

nemam pojma zasto ali me tako podseca na Uber Soldier.

Negde sam pri kraju igre...

Sta znam, najvise me podseca na Condemned, iako sam ubedjen da sam video negde da pise da postoji i third person pogled...

Mnogo dobra stvar je sto je glavni lik stvarno mean son of a bitch, ali stvarno. Znaci jeziv covek:)

KAd si ga pre skinuo :D Ja sa 256k ocekujem to tek za neki dan :(

WoL bre može da skine ceo internet za par sati, samo nema dovoljno veliki HDD :D

Ce mu zajmim ja moj al da mi vrati kad zavrsi skidanje :D

Uhm igra je mnogo, ali mnogo, dobra :D Svaka preporuka, kome se svidjao ridik ovo ce ga jos vise oduseviti:)

ja tek poceo da igram, deluje da je ok, mada mi malo nedostaju indikatori nivoa darknessa i smara me da pucam u svetla :)

Izuvanje!

Naj voice-over-i, naj grafika, naj pricha, naj mocap...naj HUD (kao u Riddick-u, samo crvena tachkica)...ali ima osobinu koju ima i Riddick...kratka do ja*a...
Sve u svemu vrh!!!

Naj grafika?:lupko:

Naj grafika?:lupko:

Hocesh da kazhesh da neshto na xbox-u mozhe da prismrdi Darkness-u...shto se mene tiche GeOW je izduvao za prvo mesto na tom polju....e sada ce neko da pochne da njake kako svaki lik ima kilo specular-a po faci kao da se mazao svinjskom mashtju po istoj, da nema 100km kvadratnih za shetnju i branje cvetja, da ima loading na svakom koraku i sl.
Meni je vrh i to je moje lichno mishljenje...

Grafika je definitivno jedna od najboljih do sada vidjenih na 360!

Ajd ovako. Od ove igre bolju grafiku imaju: GeoW, CoD3 (pod uslovom da imaš normalan LCDTV, jer je inače jako tamna igra i ništa se ne vidi), Hour of Victory, R6Vegas, GRAW2, Double Agent. To je što se tiče shootera. Overall kvalitetniju grafiku imaju i CMR Dirt i FlatOut U.Carnage. Darkness se ne može pohvaliti ni fenomenalnim level designom (FEAR nije mnogo ružniji), particle efekti skoro da ne postoje, pa se uživanje u pucanju ne može porediti sa FEAR-om, koji ima i slo-mo. Darkness zmije su maltene potpuno beskorisne osim kada se treba negde zavući i nešto dohvatiti ili uraditi silent kill. Ne želim nikoga da ubeđujem u nešto, ali činjenice su činjenice, Darkness ima dopadljivu, tek malo iznad proseka grafiku, dobar šmek i atmosferu, kao i dovoljno zanimljivu priču. Ali staviti je u koš sa GeoW i Tom Clancy igrama je besmisleno, verujte mi.

Hocesh da kazhesh da neshto na xbox-u mozhe da prismrdi Darkness-u...shto se mene tiche GeOW je izduvao za prvo mesto na tom polju....e sada ce neko da pochne da njake kako svaki lik ima kilo specular-a po faci kao da se mazao svinjskom mashtju po istoj, da nema 100km kvadratnih za shetnju i branje cvetja, da ima loading na svakom koraku i sl.
Meni je vrh i to je moje lichno mishljenje...

Da, engine i nije neki, ali kad već njakemo, onda ajde redom (iznosim samo tehničke mane, u kojima pomenuti GeoW blista, iako igram Darkness i do jaja mi je kao igra): engine baš i nije top notch. U rangu je sa mašinama koje se prodaju za 50k dolara (poređenja radi, UE2k tech je 125k, UE3 je 300k, a Crysis 750k evra (eto zbog čega se UE3 prodaje mnogo više nego Crysis)). Njegove mane su činjenica da je skybox tipa, što je loše za outdoor (nema streaminga niti sekvencijalnog učitavanja) i svaki veći outdoor bi ubijao performanse, pa otud česta učitavanja. (a nemoguće ga je iskoristiti za trke). Pošto je u levelu upotrebljeno malo poligona i relativno malo low-poly objekata, bilo je moguće ubaciti per-pixel osvetljenje, ako obratite pažnju, videćete da svaki burić (TM) i ostale skele, građa i gluposti po onim hodnicima i ostavama bacaju sopstvene dinamičke senke (nisu shadowmape). Veći broj poligona ne vidimo ni na modelima, ali nema veze, pošto isti izgledaju extra dobro zahvaljujući dobrim normal mapama i osvetljenju sa selfshadow-om. Njima realno (na licu) fali mnogo morph targeta, pošto je facijalna expresija izuzetno loša (kad pričaju, svi samoglasnici izgledaju isto, pa je pomalo smešno). Ostatak animacije likova je ok, ali što i ne bi bio kada je svaka motion captureovana.

edit: senke nisu meke, pogledaj senke u npr. Dirt-u i sve će ti biti jasno kako senke u jednoj next gen igri treba da izgledaju.

Poslednja izmena:
pa dirt je voznja... tu prakticno nemas dynamic lighting i ostale gluposti...

nema per pixel, ali u Dirt-u i u vecini novih trka (Forza 2, Carbon) imas kompletan cube enviroinment mapping... + savršene meke senke. Rekoh ti, pogledaj!

Alo bre geekovi, kakve to veze ima sa dobrom grafikom ? :)

Nije broj modernih efekata ili rezolucija tekstura ono shto chini dobru grafiku, vec artwork i realnost.

Maxe, sta se konkretno podrazumeva pod engineom skybox tipa ?

Nazad
Vrh Dno