Šta je novo?

The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena

starac

Čuven
Učlanjen(a)
13.01.2005
Poena
515
http://www.worthplaying.com/article.php?sid=52795

With The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena, players will not only be challenged to survive Butcher Bay, but will also engage in a new single-player experience and, for the first time in the Riddick universe, take action in intense multi-player combat. The game introduces the ominous Merc-ship Dark Athena, which sits silent like a marauding spider, awaiting helpless prey in the dark reaches of the galaxy. Players must face a large, bloodthirsty operation led by the dreaded Captain Revas and her slaves-turned-controllable combat drones, storm though death-defying events and fight fierce enemies in a battle of malice and gore.

First released in 2004, The Chronicles of Riddick game features an original storyline that provides insight into the mythology of Universal Pictures' films The Chronicles of Riddick and the cult classic Pitch Black, which first introduced Vin Diesel as enigmatic anti-hero Riddick. The game blends action and stealth elements, as players navigate Riddick through the harsh environments of dank tunnels, dimly lit corridors, and other hazardous areas filled with guards, savage inmates and deadly creatures that prowl the darkness.

Moving and attacking in darkness is particularly effective for Riddick as his haunting "eye shine" gives him the ability to see without ambient light. However, stealth won't serve every situation and players will be able to take the action up close and personal. As Riddick, players will be able to sneak up behind enemies and snap necks or fight face to face using fists, elbows and grapples. Additionally, players will be able to capture weapons such as shanks, shotguns, or assault rifles and use these to cut a swath of destruction through anyone who gets in their way.

The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena is scheduled to ship later in 2008.

Starbreeze CEO Johan Kristiansson kaze da je igra skoro pa gotova.
"We are certianly working on it, and we are almost done actually and the game looks great. We are just waiting for the marketing campaign to get started now."

E ovo sam cekao :banana: morace da padne upgrade posto me je escape from butcher bay odusevio.

Uh kec je bio odlican, jedino sto nigde ne vidim da se spominje PC, samo xbox i PS3 :(

Odgledah trailer i sve isto kao i kec, a onda sam procitao " Assault on Dark Athena is, in actuality, a remake..."

Poslednja izmena:
The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena includes the full single-player campaign from Escape from Butcher Bay along with a brand new single-player campaign as well as brand new multiplayer modes. It is coming out for PC, PS3, and Xbox 360 sometime this year.
Bit ce i za PC.

UUuu ko nije igrao Riddick-a taj ne zna sta je propustio, ja sam optimista i mislim da ce to vrlo brzo biti i za Pc... :d

Pih, ja probao jednom davno, neko vreme je bilo zanimljivo...ali sam se negde zaglavio i smorio, pa i batalio.
Izgleda da jejedina šunjalica za mene MGS:D

Nešto se ne sećam baš da sam se mnogo šunjao. Više je bilo "šakom u glavu"... :d

Ja upravo igram Excape from Butcher Bay i mogu reci da je igra fenomenalna, prosto kobinacija sunjacine, pucacine i avanture je pravi pogodak. Samo, ako je Butcher bay toliko zahtjevan koliko ce tek biti nastavak?!:trust::)

Pa DA je Dark Athena a PC verovatno PC verzija prvog dela. Nego da li postoji igra Pitch Black, poshto sam gledao neku tamo betu sa delovima koji mi uopshte ne liche na Hronike i recimo ima jedan deo gde guard prolazi tachno pored Riddicka a ovaj mu izlazi i iz senke znachi da strazar gleda samo pravo i ima laser na pushci.

E ovo je vec nesto! Boze, koliko su to bila lepa vremena, dok su se HL2, FC i Doom krljali medjusobno, s ledja im je prisao Riddick i, onako, kako samo on ume, svima polomio vratove. Nezaboravno iskustvo(pogotovo cinjenica da sam tu po prvi put cuo Vin Diesel-a da zaista glumi:-devil-: i to vrlo solidno). Sad pocinje strepnja, nikad nisam voleo da iscekujem nastavke :trust:
Nego da li postoji igra Pitch Black, poshto sam gledao neku tamo betu sa delovima koji mi uopshte ne liche na Hronike i recimo ima jedan deo gde guard prolazi tachno pored Riddicka a ovaj mu izlazi i iz senke znachi da strazar gleda samo pravo i ima laser na pushci.
To sto si opisao bo trebalo da je prvobitna verzija Riddick-a iz vremena kad je trebao da izadje za PSX2, kasnije su ga prebacili u novi engine, radikalno izmenili i "voila!" eto EFBB-a (Max:"Don't say voila..." :p)

Poslednja izmena:
Riddick je bio losiji od svih navedenih igara .Bar za klasu!

Nije tačno, Riddick je tukao Doom 3 na svakom polju, a i Far Cry osim grafike.

Meni se lichno vishe svidjala atmosfera a samim time i tip grafike u Riddicku, odnsno mislim da je osvetljenje i senka mnogo bojle odradjena u Riddicku. Doom je imao loshe osvetljenje(chitaj:nije ga imao), dok je HL2 klasa za sebe.

Riddick je bio losiji od svih navedenih igara .Bar za klasu!
Jedino sto je bilo za nize u odnosu na navedene blockbustere je hype oko igre. Tacnije, kod EFBB ga nije bilo.
Svaka cast FC-u na engine-u, AI-u i dobrom napucavanju, ali kad dodjemo do naracije i glume, krajnji prosek. Odlicno za opustanje i nista vise.
Najveca zamerka na HL2 je sto nije HL1 :d, ne, stvarno, igra je i dalje imala smeka, dobar gameplay, ludu muziku, glumi pa odatle i atmosferu i sve u svemu mnogo vredi(iskreno, bio sam ekstatican za sve vreme prolaska), ali ipak je ostala je iza EFBB. Prvo, zato sto nista zaista novo nije donela, onda zbog neverovatne lakoce igre(zbog koje se cini i kracom nego sto jeste, a kratka je) i na kraju, zbog once again totalnog odsustva smisla u raspletu, pilo je vodu kod HL1, ali vise nema smisla. Mislim, lepo je to sto ljudi zele da sebi obezbede stabilne prihode drzeci igrace u neizvesnosti, ali cekati, sto neko sa foruma lepo rece:"dve godine za dva sata gameplay-a" i pritom i dalje ne dobiti skoro nikakva razjasnjenja (sem onog Kliner-ovog govora na TV-u, ali i to su mrvice), postaje uzaludno.
DOOM3... apsurdno poredjenje. Sve sto je ova igra imala da ponudi(u ovakvoj formi), ponudila je do '95. god. Nekoliko zanimljivo dizajniranih creepova i dobra grafika su zaista premalo da zamaskiraju sveukupnu banalnost igre.

e, nemoj ja sad da pocnem da pricam koliko je ridik bio dosadan i prazan, bezlican i hladan, povrsan i prolazan...
igra je toliko suplja da je quake 4 bio duplo bolji i zabavniji, a on je za klasu ispod navedenih naslova...
neko je lepo pomenuo da ridik ima na strani tezinu (jer im nisu u prvom planu bili retardi amerikanci), ali ako je to jedino merilo onda ga je$.. na drugom nivou sam stekao utisak da sam video sve sto ima da se vidi a to je smrt za jednu igru...
meni je zao sto pljujem po ovakvom naslovu i normalno je da bi voleo da hvalim svaku igru koju odigram ali zivot je ipak malo drugaciji.
stvarno me boli Q za neku pricu i ostalo sto hvale kad se ja dosadjujem u igri...
to sto ova igra pruza moglo se videti jos pre 10 godina u Thief-u, a on je jednostavno iscedio taj zanr i sve ostalo sto se pojavi posle njega zvuci kao stari vic... to mozda moze da prodje kod nekog ali kod mene ne...

Poslednja izmena:
Od kada Riddick ima nivoe? Ja sam mislio da je on neshto kao HL i HL2 ili me secanje vara?

klesk ne lupetaj !

Ridick je vrhunska igrica i dan danas, igra koja ima atmosferu i ono nesto. Doom 3 totalno prazan i mucan za igranje. Ridik DEFINITIFNO ima bolju grafiku i kudikamo je bolje uradjen od Dooma. Svaka cast Id-u za sve sto su uradili u svetu 3d-a ali doom je kao igra promasaj.. Najbolja stvar u doomu je zvuk, a jeste njihov doom3 engine bio podstrek za druge igrice
Takodje se slazem da HL2 nije dobar kao HL1.. igru cini atmosfera. .. ali opet porediti HL2 i doom3 pa to je pisijada... hl2 je NEUPOREDIVO bolji ! i tacka vise !

Iz tvoje elokventne izjave
stvarno me boli Q za neku pricu i ostalo sto hvale kad se ja dosadjujem u igri...
kao i iz ocigledne ti ljubavi prema Doom 3-ci i Quake 4-ci, moze se mnogo zakljuciti, pa stoga mislim da zaista nemamo o cemu da raspravljamo, tako da cu ti samo ukazati na neke cinjenice. Riddick je, kao sto svaki igrac zna(sem nekolicine odabranih, ocigledno), doneo nesto zaista novo i sveze u svet igara i tu nema sumnje. Za pocetak, spojio je naizgled nespojive elemete gameplay-a u veoma konherentnu celinu, koja omogucava igracu da potpuno uroni u svet igre(i koja igru izdize iznad svih definisanih zanrova: FPS+sunjalica+tabacina+avantura=EFBB). Tome u velikoj meri pomaze vrhunska grafika, odlicna gluma(sto glasovna, sto moCap), muzicka podloga, zvuci okoline i genijalni interface, tj. odsustvo istog. Sam svet, toliko je detaljan, uverljiv i raznovrstan da se skoro moze osetiti miris okruzenja. Repetitivnosti skoro ni da nema, razmisljalo se, kako o sustini, tako i o brojnim detaljima(npr. u citavoj igri ne postoje dve iste NPC "glave"). Svaki Riddick-ov potez u igri, kao i posledice koje ce isti prouzrokovati, dobro su promisljeni na papiru pre nego li su usli u konacnu verziju igre. Pomenuti gameplay savrseno funcionise i pravo je zadovloljstvo istrazivati razlicite pristupe resavanju problema, ukratko, sve je, ali dosadan sigurno nije. Jedine mane igre su los lip-sync(sto je u principu potpuno zanemarljivo), visoka hardverska zahtevnost i to sto je igra relativno kratka, mada za ovo poslednje nisam bas siguran da je mana(da je bila duza, verovatno bi doslo do, u svetu igara sveprisutnog, vestackog razvlacenja sadrzaja. Ovako je jedna od retkih igara iz koje repetitivnost izostaje. Toliko o EFBB-u.

Sad bih se osvrnuo na jos par tvojih komentara i dao ti par saveta. Prvi je da reci kao sto su
dosadan i prazan, bezlican i hladan, povrsan i prolazan...
treba pazljvo koristiti, po mogucstvu tamo gde im je mesto, a ne u opisu igre koja je u potpunom kontrastu sa njima. Ovako, ostavljas prostora za pomisao da, u stvari, nesto projektujes. Drugi je vezan za tvoj komentar
meni je zao sto pljujem po ovakvom naslovu i normalno je da bi voleo da hvalim svaku igru koju odigram ali zivot je ipak malo drugaciji.
Zaista neznam sto se izvinjavas zbog svojih stavova? U ovom svetu koji se, inace, upravlja zakonima zdravog razuma i logike(ovde ne racunam politiku), cine te zaista unikatnim.

Na kraju moram jos samo da primetim koliko je apsurdan tvoj odgovor na moju primedbu da je Doom igra koja je vrhunac evolucije dostigla '95.
to sto ova igra pruza moglo se videti jos pre 10 godina u Thief-u, a on je jednostavno iscedio taj zanr i sve ostalo sto se pojavi posle njega zvuci kao stari vic... to mozda moze da prodje kod nekog ali kod mene ne...
Naime, dok ja sam pricao o zanru bezmozgovnih pucacina koji je, sa manjim ili vecim uspehom, prezvakan bar 10000 puta i koji neminovno umire, ti si analogno pokusao da diskreditujes zanr sunjacina o kome daleko od toga da je sve vec receno.

Odakle vam da ovo izlazi za PC? Mislim ja bi voleo pošto bi da je igram a da ne dajem pare za ps3 verziju:d.

Iz tvoje elokventne izjave
kao i iz ocigledne ti ljubavi prema Doom 3-ci i Quake 4-ci, moze se mnogo zakljuciti, pa stoga mislim da zaista nemamo o cemu da raspravljamo, tako da cu ti samo ukazati na neke cinjenice. Riddick je, kao sto svaki igrac zna(sem nekolicine odabranih, ocigledno), doneo nesto zaista novo i sveze u svet igara i tu nema sumnje. Za pocetak, spojio je naizgled nespojive elemete gameplay-a u veoma konherentnu celinu, koja omogucava igracu da potpuno uroni u svet igre(i koja igru izdize iznad svih definisanih zanrova: FPS+sunjalica+tabacina+avantura=EFBB). Tome u velikoj meri pomaze vrhunska grafika, odlicna gluma(sto glasovna, sto moCap), muzicka podloga, zvuci okoline i genijalni interface, tj. odsustvo istog. Sam svet, toliko je detaljan, uverljiv i raznovrstan da se skoro moze osetiti miris okruzenja. Repetitivnosti skoro ni da nema, razmisljalo se, kako o sustini, tako i o brojnim detaljima(npr. u citavoj igri ne postoje dve iste NPC "glave"). Svaki Riddick-ov potez u igri, kao i posledice koje ce isti prouzrokovati, dobro su promisljeni na papiru pre nego li su usli u konacnu verziju igre. Pomenuti gameplay savrseno funcionise i pravo je zadovloljstvo istrazivati razlicite pristupe resavanju problema, ukratko, sve je, ali dosadan sigurno nije. Jedine mane igre su los lip-sync(sto je u principu potpuno zanemarljivo), visoka hardverska zahtevnost i to sto je igra relativno kratka, mada za ovo poslednje nisam bas siguran da je mana(da je bila duza, verovatno bi doslo do, u svetu igara sveprisutnog, vestackog razvlacenja sadrzaja. Ovako je jedna od retkih igara iz koje repetitivnost izostaje. Toliko o EFBB-u.

Sad bih se osvrnuo na jos par tvojih komentara i dao ti par saveta. Prvi je da reci kao sto su
treba pazljvo koristiti, po mogucstvu tamo gde im je mesto, a ne u opisu igre koja je u potpunom kontrastu sa njima. Ovako, ostavljas prostora za pomisao da, u stvari, nesto projektujes. Drugi je vezan za tvoj komentar

Zaista neznam sto se izvinjavas zbog svojih stavova? U ovom svetu koji se, inace, upravlja zakonima zdravog razuma i logike(ovde ne racunam politiku), cine te zaista unikatnim.

Na kraju moram jos samo da primetim koliko je apsurdan tvoj odgovor na moju primedbu da je Doom igra koja je vrhunac evolucije dostigla '95.

Naime, dok ja sam pricao o zanru bezmozgovnih pucacina koji je, sa manjim ili vecim uspehom, prezvakan bar 10000 puta i koji neminovno umire, ti si analogno pokusao da diskreditujes zanr sunjacina o kome daleko od toga da je sve vec receno.

E nek' si ga diskreditovao, e vala bas... Covjek mi se popeo na glavu svojim neargumentovanim izjavama, i glupostima koje lupeta.

E Klesk, aj' malo pogledao brate po net-u review-e za igru koju toliko pljujes; neki od najjacih game sajtova su je uvrstili u Top 10 najboljih igara. A tebi ako i to ne ukaze na nesto, onda nas postedi i nemoj vise postovati u ovom topicu, bezveze ce ti se ljudi smijati!

Poslednja izmena:

pogresno si razumeo, ja sam ponosan na svoje stavove ali mi je zao sto tako ostro moram da kritikujem igru sa ovoliko petencijala... ona je puna zanimljivih stvari i cak sam negde uzivao dok sam igrao, ali ta zabava nije trajala dugo. dal je u pitanju vreme koje nisu imali dok su pravili igru ili pogresno skretanje celog tima necijom glupom odlukom to sad nije bitno... ako iscepam igru na komade i pljujem svaki deo posebno mislim da ce potrajati, a time cu verovatno i smoriti, zato cu pomenuti stvari koje mi se svidjaju.
Hardcore, sve u igri odise testosteronom i smor atmosferom u kojoj su krv i bol normalna pojava i upotpunjuju sliku cele igre (za razliku od drugih naslova gde fleke na zidu izgledaju kao paradajz ovde to ima smisla). pazi sad: tu se moja prica o ridiku zavrsava! sve ostalo sto sam ovde mogao da iznesem kao plus oni nisu uradili, i to je taj potencijal koji nije iskoriscen. kao kad napravis McLaren F1 a zaboravis da ubacis menjac sa vise od jedne brizne, takve stvari su automacki podlozne ostrijim kritikama.
moje misljenje nema nikakve veze sa sa ostalim naslovima, ali moras biti svestan da jedna igra postavlja standarde drugoj, a druga utice na trecu i tako dobijamo domino efekat. problem je sto ova igra stoji negde na kraju reda gde je thief iz 98' kosi a to nije dobro mesto za jedan naslov... nije ona tu sama, skoro svaka nova igra umesto da gura ostale napred zavrsi na kraju i dobijamo smesnu sliku da su igre kao vino, sto starije to bolje...
i jedno pitanje za kraj: sta oni trenutno rade? mackaju teksture u nadi da ce izvuci jos ke$a iz osakacenog naslova, jos gore od NFS spanskih serija... :whip:

Eh, kad se setim da je u to vreme samo zbog Riddika pala kupovine jedne od mojih omiljenih kartica Medion 9800pro (koja se bez problema modovala u XT ;) ) CoR je jedna od naj naj igrica, u to vreme pravljena za future hardware, uglavnom je na tadasnjim konfiguracijama radila lose, ali pokrenuti je sada u max rezoluciji sa max detaljima je milina.

S tim što na novim grafičkim karticama ne daje 2.0++ mod i nema soft senki :d

@klesk123
Kao sto sam i pretpostavio, ovde nema mesta za raspravu. Ocigledo je da te smisao mojih reci zaobisao u sirokom luku.
ne da ima soft senki nego moze i aa zajedno sa njima ;)
To mogu da potvrdim ;)

Poslednja izmena:
Shto bez AA? Ja sam na Athlon 2800+ i X1600Pro terao Riddicka na max sa nekim 20-30fps.

Nazad
Vrh Dno