Šta je novo?

The Chronicles Of Myrtana: Archolos

Nothingman

Slavan
Učlanjen(a)
06.10.2005
Poena
425
Ne znam kako mi je ovo promaklo, ali najbolji RPG (po mom misljenju) je dobio neocekivani nastavak krajem 2021. godine. U sustini, ovo je ono sto je Gothic 3 trebalo da bude.
Nisam se dugo ovako odusevio nekom igrom. Povrh svega je i besplatna (pod uslovom da imate Gothic 2).

Ja sam presao kao lovac, i to odabrao najkraci kraj :D . Nisam znao,ali je strasno zabavna igrica, cak ja nisam ni kupio kucu itd,nisam stigao. Po meni mozda fali da zvanicno budes mag,mada razumem zasto to ne pije vodu zbog price. Recimo Silbach mi je bio neverovatno selo, a kada sam prvi put usao u Archolos bio sam sokiran velicinom,i dalje sam. I naravno genijalni vinogradi. Preporuka je igrati sa poljskim glasovima,ipak je lepse, ponesto i razumemo(curka). Ne pamtim kada sam ovoliko bio zalepljen za igricu.

kamera je lose odradjena nije tako bilo u gothicu...ima li neko resenje?

Posle 15-ak sati odlično.
Nadam se sa će i History of Khorinis da opravda očekivanja.

Pa slabo se javljaju i History i CSP, ali svaka cast ovim poljacima.

Ja igram temeljno koliko god uspevam :) Igra je fantastična! Što se mene tiče sve što je moglo da se unapredi u odnosu na G2 je unapređeno. Igram kao guard i po prvi put razvijam na neki način hibridnog lika. Nikada do sada nisam, pored ulaganja u 1H ili 2H weapons, razvijao paralelno i bow ili crossbow a sada sam boga mi morao jer mi je, početak bar, bio solidno teži nego u G1 i G2.
Nisam primetio različitu kameru? Na šta se konkretno misli?
Mogu da zamerim što je dosta više DEX based melee oružja, barem mi se tako čini.
Kvestovi su odlični, zanimljivi, raznovrsni, dizajn Archolosa, i generalno cele mape je fantastičan!
Verujem da ću uskoro da završim igru jer sam otprilike na pola četvrtog chaptera, čeka me čuveni Wolf Den rudnik :) S tim u vezi, i taj rudnik i kanalizaciju ispod grada su podigli na još viši nivo, atmosfera ludilo, totalni mrak, svaka im čast...

Igra godine! G2 iskustvo mi je uvek sa dozom nostalgije ali objektivno ovo je najbolji Gothic do sada ako se tako moze uopste nazvati. Neposredno pre sam odigrao ELEX 2 i ovo je toliko bolje...posebno questovi, gameplay i naravno taj graficki smek old school ali izgleda zaista fanstasticno s obzirom da je mod.

Nikako da ugrabim i završim igru, došao sam do dela kada idemo u vardhal i tu stao, na ulazu 😄 Inače stvarno odlična igra, bukvalno samo su stvari unapređene u odnosu na G2, ne vidim da je nešto lošije. U početku je malo teze tj traži pažljiviji pristup ali kasnije je boza. Ne sećam se koji sam tačno lvl ali mislim nešto oko 45 i totalno sam overpowered 😁 Golden cross kida a kao mač imam neki 1h sa oko 185dmg čini mi se.
Priča odlična, maltene nisam naišao na dosadan kvest, a atmosfera kakvu samo Gothic može da dočara 😇

• Like
Reagovanja: EMF
jao kako uzivam kao nekada u gothic-u nisam verovao da je moguce, ovo su questovi mala remek dela nista se ne prasta i sve smisleno...ono kad te starutuje na ulici i da ti quest ili ti dodje mesenger da se javis u guild...25 lvl i tek sada lakse disem igram kao guard swordsman.... i da dexterity based weapons su dosta vise na raspolaganju, jos uvek se mucim sa gold-om i uvek fali da dokupim neki perma potion ili nesto od opreme...a i kada skupim dovoljno ne daje mi se jer uvek treba za neki quest ili nesto specijlano ako se pojavi...deluje mi da se najjaci macevi dobijaju craftovanjem imam opasne formule a ne nalaze se bas neki macevi najbolje koje sam imao - dobio kao nagradu za quest sada sam na 110 dmg one-handed, ne idem tom aprentice linijom blacksmith u archolosu vec kao hunter, svojom greskom ali tako mi doslo...dopala mi se frida i rekoh da budem kod nje...ne vracam sejvove da menjam izbore samo kada riknem...do sada 207 sejvova :) ostavljam za drugi prelaz...pitam se da li je uopste moguce igrati kao mag, mislim da je to potpuno drgacije iskustvo...

Poslednja izmena:
Zavrsih igru. Bez velike dileme, igra godine za sada. Ovim Poljacima naklon do poda! Ocigledno je koliko moderska zajednica moze da pruzi. Igre koje su namenjene sirokoj masi, uz sve sto to nosi a sobom, mogu dobiti novo ruho koje ne nosi sa sobom kompromise ucinjene potonjim. Tako igre mogu dobitt kvalitet koji nedostaje usled komercijanog imperativa. Postoji dovoljna kolicina korisnika koji ce platiti da se moderima to isplati tako da, osim licnog zadovoljstva, imaju i adekvatnu materijalnu kompenazciju. Bravo za najbolji story driven 1/3 person rpg u fantazi svetu.!!!

Nije tema, ali da javim da je History of Khorinis otkazan.

Pa ja mislim da nije bilo skoro 2 godine ikakvih vesti od njih. I ja sam ih otipisao. Cekamo Archolos GOTY, valjda dogodine ce biti.

Imam problem sa zvukom ali samo kada likovi u igri imaju konverzaciju ne cujem im glasove.
Ostalo je sve uredu muzika itd

Nazad
Vrh Dno