Ovako...
Odlučio sam da malo surfujem netom u potrazi za bilo kakvim informacijama koje su nam dostupne a tiču se ove igre. Nema ih mnogo ali svakako postoje neke zanimljivosti koje želim da podelim sa vama i prokomentarišem jer će sutra biti 13 dana do 13. januara kada će pustiti 45-minutnu prezentaciju.
Želim naglasiti da me jako dugo neka igra nije ovoliko zaintrigirala i zagolicala hype, tačnije od Witchera 3, a to je bilo pre desetak godina.
Zašto je to tako?
Prvo, zato što najviše volim fantastiku kao umetnički izraz

a drugo iz prostog razloga što ovo razvijaju "oni ljudi" koji su napravili Witcher 3. Prema tome, nisam daleko ako kažem da me ovo interesuje "možda" i više nego Witcher 4.
Direktor Witchera 3 - sad CEO "Rebel Wolves" i game direktor Dawnwalker igre Konrad Tomaszkiewicz (po Srbski Tomašević

) napustio je CDPR još pre četiri godine, verovatno nakon izlaska Cyberpunka. Završio je medical academy kako kaže i trebao je biti medical worker. Nije se bavio tim poslom već se prijavio kao tester u CDPR jer od detinjstva voli igre. Ubrzo su napravili prvu Witcher igru s njim na čelu za "samo dve godine".
Da ne bih sada pisao bespotrebne novinarske članke skratiću i reći da je neposredno pre odlaska bilo priče da je u kompaniji optuživan za "bullyng". Navodno, mnogo toga u CDPR-u nije bilo u redu. Još neki iz kompanije pošli su za njim. Ima više o tome na netu koga interesuje, ali ovo je tema o igri i držimo se toga.
Rekao je da ova igra treba biti neka vrsta, pazite sad - "Revolucije" za RPG žanr. Baš mu verujem
Članovi Rebel Wolwes-a sebe predstavljaju kao specijaliste prve klase koji imaju mnogo godina radnog iskustva. Ono što je jako zanimljivo jeste da igru radi "samo" 80 ljudi i ne planiraju mnogo da šire tim. Witcher 3 je radilo 250, Witcher 4 valjda duplo toliko. Jedini razlog može biti mnogo bolja kontrola manjih timova.
Veličina igre bi trebala biti kao mapa Witcher 3 B&W ekspanzije (Hvalim te Bože) a popunjena kao "cela" pomenuta igra!

Ovo verovatno može značiti da nećemo imati mnogo onih glupih
? već dosta krštenih questova na svakom koraku kada se sve to lepo sabije

Više o tome na:
The Witcher 3 game director Konrad Tomaszkiewicz has shared first details about an upcoming dark fantasy RPG from his new studio Rebel Wolves. The team wants to stay relatively small and offer a unique experience to players.
gameworldobserver.com
Dawnwalker će po svemu sudeći biti igra o vampirima. Odvijaće se u izmišljenoj zemlji u delu istočne Evrope. U pitanju je dolina Sangora koja ima čudne stanovnike i krije mnoge tajne.
Izbacili su video iste - smena dana i noći uz muziku koja baš baca na Witchera:
Protagonista u igri se zove Koen, a iz kompanije su poslali pisma informacije za igru i nekakve bedževe poznatim strimerima za događaj koji sledi:
Tu je i sajt igre:
The Blood of Dawnwalker is the first chapter of Rebel Wolves’ brand new role-playing saga – a single-player open-world dark fantasy AAA RPG with a strong focus on story and narrative. Developed on Unreal Engine 5 for PC, PlayStation and Xbox.
dawnwalkergame.com
Veća slika:
Artwork:
Šta da vam kažem dalje a da bude ovako kratko...

Izvinite na dužem postu

Inače volim dosta da pišem, pogotovo o onim stvarima koje me interesuju, mada na forumu gledam da to bude sažeto.
Drugar kaže da očekivanja držim pod kontrolom ali Witcher 3 mi ne da

Od ove igre očekujem isto ono što čini Witchera, dakle ne nikakvu revoluciju. Ipak, ko zna... Mogu nas ovi pobunjeni 🐺🐺🐺 pozitivno iznenaditi...